Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instalace souborů .apk do OS Android

Od: ben® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, pořídil jsem si zařízení s OS Android a chtěl bych si tam doinstalovat další aplikace, které mám připravené na kartě (či flashce). Jak postupovat po připojení karty či flashky, abych nainstaloval aplikaci (soubor .apk) do vnitřní paměti přístroje? Do které složky ji zkopírovat? A potom na ni poklepat a ona se nainstaluje? Hloupé je, že už jsem to kdysi dělal na jiném zařízení s OS Android a nyní si na postup nevzpomínám - jsem zaskočen svou neznalostí . Děkuji Vám za rady a zdravím!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Nejdříve je musíte všechny dostat do přístroje,tedy např.z kompu přes kabel,přes Bluetooth apod.
Můžete si pro ně vytvořit extra složku.
Pak klepnout,instalovat a už to jede.
Aplikace si sama vytvoří složky které potřebuje.
Možná budete muset v nastavení povolit instalaci z neznámých zdrojů.Ale spíše ne
Při přenosu kabelem nezapomeňte zvolit způsob přenosu,vetsinou pri stáhnutí horní roletky vidíte nabídku
doplněno 30.07.17 12:21: Způsob připojení,nikoliv přenosu
ben®
hodnocení

Dobrý den, takže, mohl bych zapnuté zařízení s OS Android připojit přímo kabelem do USB portu v PC (s OS Linux)? Zatím jsem to nezkoušel, tak mám připravenou kartu a přes OTG redukci bych mohl použít (snad) i flashku. A speciální složka tam na to není, resp. rozumím tomu tak, že si ji mohu vytvořit novou?

Díky za radu - zkusím to. Zdravím!

Jestli nemáš android upravený Rootem, měl by po tobě požadovat povolení instalace z neověřených zdrojů vždycky.Aplikace které nemáš stažené přímo do mobilu z play google navíc nemusí být v kompatibilní verzi s tvojí verzí androidu, takže pokud to není vysloveně nutné ( nejde o "upravenou" placenou aplikací) Je lepší stáhnout Apk netu než instalovat něco , co ti sloužilo na jiným mobilu ze zálohy v počítači.
ben®
hodnocení

Dobrý den, jo, to je mně jasné - také přístroj primárně navrhuje stažení aplikací z obchodu Google (kde nemám účet). O tom povolení jiných zdrojů vím a jestli ty aplikace "rozchodím" je loterie. Díky a zdravím!

doplněno 31.07.17 06:42:

Tak, zatím to vše proběhlo OK a všechny nově nainstalované aplikace fungují. Propojení kabelem jsem zatím nezkoušel, ale zkusím to později s vypnutým zařízením, resp. bez spuštěného OS Android. Ostatně, stejně to dělám se čtečkou knih pod OS Linux v PC a dostanu se i do OS ve čtečce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]