Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční USB flash disk

Od: jarda2 odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

bouchnul jsem si v autě do flešky strčený v rádiu a nejde. Nebyla to žádná velká rána, nijak se nedeformovala nebo tak, ale přestala fungovat. Zkoušel jsem ji doma v kompu, ten píše USB připojeno, ale nevidím obsah. To samý v TV, píše načítání USB a točí virtuální kolečko bez načtení. Je po ní, mám jí vyhodit? Nebo jde nějak spravit? Je to 16GB žádná drahá fleška, ale nerad věci hned vyhazuju :)

Dík za rady Jarda

doplněno 28.07.17 08:33:

Dík všem za pomoc. Flešku jsem rozebral viz poslední foto. Mechanicky je v pořádku, tak v ní asi něco odešlo, hřeje se. Už vybírám jinou.:)

Ještě mě napadlo, jestli není nějaká bota v USB zásuvce rádia. Protože mám ještě další flešku od Corsaira a tu to nenačte vůbec, ačkoli všude jinde funguje bez problémů.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ahoj,co je to za USB flash disk?Zkus ju rozebrát a podívej se,jestli někde není studení spoj na konektoru,aji na zakladní desce USB flash disku.Nebo ještě odešel čip. ;)

doplněno 27.07.17 20:21:

Já měl podobnou a normálně šla otevřít.Na otevření stačí tenký plochý šroubovák a ostrý zalomovací muž.

Nefunkční USB flash disk
Nefunkční USB flash disk #2
Nefunkční USB flash disk #3
jarda3
hodnocení

Je to zalisovaný v bakelitu. Asi to zkusím otevřít a kdyžtak ji vyhodím

Nefunkční USB flash disk #4
Nefunkční USB flash disk #5
Nefunkční USB flash disk #6

hodnocení

2x

Bouchnul jste do ní z širší strany? (v konektoru se ohnula?) Tak bych to tipl na ulomený konektor. Nejspíš jen některý pin(y) když ji zařízení vidí, ale nespojí se. Zkuste flešku při načítaní mírně vyhnout (ohnout), může se tak spojit přerušený kontakt, ale bude to jen dočasné řešení. Nejspíš by šlo ji rozloupnout a propájet kontakty konektoru, ale při ceně 16GB flešky se s tím ta práce asi moc neoplatí.

hodnocení

2x

Jestli na tom není nic vzácného, pak vyhodit. Nebo odejde, až bude ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]