Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Zkuste otevřít dokument PDF v Adobe a v pravém sloupci klikněte na " podepsat". Poté na " přidat text". Pak by to mělo fungovat.
Adobe Acrobat Reader DC - je zdarma , vpravo je možnost vyplnit a podepsat . Zatím mi to fungovalo na všechny formuláře
Děkuji všem za radu, dá se tam nějaký text s obtížemi dostat. Vpravo je Upravit PDF , ale to je placené a nemohu to zkkoušet zda mi to vyhovuje a navíc pro jediné použití. Zkusím poslat ten formulář. Škoda, že nemám na nikoho adresu, poslal bych to přímo. Také jsem to zkusil v Libre Office, ale tam je to horší.
Přikládám obrázek. Nejprve si otevřete soubor PDF ze složky, kde ho máte uložený. Pak kliknete vpravo nahoře na " podepsat". Otevře se Vám nabídka tak jak ji vidíte, akorát bude zvýrazněna a půjde na ní kliknout. Na obrázku je to vybledlé, protože není otevřen žádný soubor. Klikněte na " přidat text" a kurzor umístěte tam, kam chcete v souboru PDF psát. Pak ho můžete hned vytisknout.
Trošku jsem zapátral, dokonce už jsou i online editory PDF. Je jich mnoho, vybírám namátkou:
pdfescape.com/... (tento jsem v rychlosti vyzkoušel, funguje)
sejda.com/...
cs.pdfzorro.com/...
Je jich více, zkuste si vybrat který pro vás bude lepší.
google.cz/...
Prohlédnu to všechno, potíž je v tom, že zhotovitel nemyslel na nějaké vyplňování v přijmutém dokumentu. Nadělal tam oddělující čárky pro darum narození, telefon a pod. Pokud se pustíme do úpravy editorem, tak se něco přemázne. Vyplňoval jsem minule nějaké formuláře PDFpro ČMZRB pro Zelenou úsporám a tam se vepisovalo a dokonce to i počítalo. Divím se, že ještě nikoho nenapadlo udělat průhlednou vrstvu v jiném programu, třeba .docx a zde vypisovat potřebné jako přes kopírák a po dokončení to slepit dohromady. No já to neumím. Kdybych to uměl, tak bych to udělal.
Vše co jste mi zde poradili ale odzkouším na nějakém textu a i na formuláři ,,ve volných chvílích". Nyní mě napadlo najít a poslat odkaz abyste se mohli na něj podívat. Je to: http://www.1227.cz/data/domaci_asistence/zadost.pdf . Ještě jednou dík za Váš čas.
To jste sem měl dát hned. Nevím přesně co provádíte za operaci a s kým na úřadech vlastně jednáte, ale tento dokument musíte ručně podepsat, jak je tam výslovně napsáno, tím potvrzujete správnost vepsaných údajů. Takže pokud to není jen nějaká formalita a úředníkovi nejde jen o přepsání údajů, ale potřebuje právně závazný dokument, tak ho musíte vytisknout (klidně už s vyplněnými údaji v počítači), vlastní rukou podepsat a zaslat poštou na uvedenou adresu.
Pokud tedy nemáte přístup k žádné tiskárně s dostatkem náplně, doneste tohle PDF na flashce do copy centra, nebo pošlete emailem tamtéž, nebo umístěte na veřejně přístupný filehosting (třeba ulož.to), oni si ho natáhnou do tiskárny a vytisknou vám ho. Cena cca 3-10 kč za jeden výtisk.
Možná i na poště by vám to vytiskli.
Ten PDFescape občas používám na vyplňování formulářů PDF které nejsou dělané jako vyplňovací a funguje to dobře. Pokud se jedná o nějaký rozsáhlejší formulář tak je to trochu piplačka, ale mne to vyhovuje docela dobře.
Pokud jde o podpis tak já to řeším tak, že mám v počítači naskenovaný obrázek s mým podpisem a ten vložím třeba přes ten PDFescape na příslušné místo. Některé firmy a instituce mi to tak uznávají.
Pokud je PDF dokument s formulářem dobře udělaný, tak by měl fungovat jako jakýkoliv formulář na netu, prostě vepsat údaje a odeslat. Profesionální PDFka s certifikátem umějí dokonce odeslat vepsaný obsah samy. Ale ten váš určitě nebude práce profesionála.
Zkuste otevřít ten PDF formulář v nějakém programu, který umožňuje vedle čtení i úpravu PDF. Jestli není zabezpečený, tak byste ho měl bezproblémů upravit (vyplnit) a odeslat jim ho zpět emailem jako původní PDF.
Upravit nechráněné PDF jde třeba v LibreOffice.
Jak píší ostatní rádci: "Podepsat> Přidat text"opravdu funguje. Ozkoušeno na Adobe Reader 11.0.0
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.