Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Redukce scart

Od: misa8 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den. Potřebuji kabel zástrčka scart vstup flaschka. Na přehrávání fotek a videí na televizi. Nevím název případně mi pošlete odkaz. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To že ty něco potřebuješ ještě neznamená, že taková věc taky existuje.

Scart konektor je určen pro přenos analogových signálů o obrazu a zvuku.

Flash disk se připojuje do rozhraní USB a to je digitální rozhraní.

(je taky možný že to existije a já o tom nevím).

jofa*

Kupte tohle a máte tam i příjem tv a na tu flěšku nahrávání i přehrávání fotek a videí s výstupem scart. Ještě si to ale prověřte. set-top-boxy.heureka.cz/...

doplněno 26.07.17 08:56:

Jinak aby jste věci více porozuměl, potřebujete převodník z digitálního signálu na analogový. D/A převodník. a to ještě video/audio.

jofa.

to je tedy víc než zjednodušené vysvětlení *haha*

fleška není zdrojem žádného signálu ani digitálního, takže převodník D/A je nesmysl. Aby fleška byla k něčemu musí být její obsah načten a zpracován do nějaké formy a to dokáže zařízení, které bude vždy na principu počítače ;)

jofa*

bmbx: Na flešce jsou soubory, obsah (informace) v digitální podobě a doporučil jsem zařízení, které tyto informace přečte a zpracuje na analog signál (do scartu). Takže zařízení musí obsahovat i převodník D/A. Ale Vám to snad nemusím vysvětlovat.

nikdo*

Ta Alma je dobrá, já ale doporučuju typ 2760 nebo 2765 s displejem. Důvody jsou dva. Ta 2770 je napájená přímo ze sítě a topí, řekl bych, že ta 2765 má lépe umístěný USB konektor-má ho na boku, na rozdíl od té 2770. Ale to je věc osobního vkusu.

A z osobní zkušenosti s 2765, kterou mám: Ta 2765 má adaptér. Je menší, zase na ni nic nepostavíte, není hranatá. Umí přehrát snad všechny formáty, z internetu, které mi zatím přišly pod ruku. V návodu se píše, že zařízení pro ukládání(Flash nebo HDD) musí být naformátováno do FAT32. Nemusí, funguje to naprosto spolehlivě i na NTFS. Docela rychlá odezva na ovladač, Jako multimediální zařízení domů, je to za tu cenu dobrý. A nádavkem k tomu, citlivý tuner, timeshift, Neumí to myslím tu novou normu?DVB-T2? se jí říká? Umí to nahrávat naplánované TV pořady. Pozor neumí to současně nahrávat, a zároveň přehrávat obsah z HDD nebo FL.

Ale na přehrávání téměř čehokoliv z internetu, videí, obrázků, hudby, bez konkurence. Já k ní koupil ještě kabel HDMI-DVI, a přehrávám si to vše na 19" monitoru, který mi tu zbyl. Tím chci řící, že není potřeba TV přístroj.

hodnocení

0x

Takový kabel není.
Řešením je Set-top-box jak už bylo řečeno, nebo dvd/blue-ray přehrávač atd
Pŕípadně i malé "pc"jako je Raspberry (pro info třeba http://rpishop.cz/ ), ale podobných věcí je víc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]