Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nalezení řádku

Od: paulvandyka® odpovědí: 5 změna:

Prosím o pomoc,mám textový soubor typu .txt a potřebuji v něm najít řádek 3193 ,protože při uložení mi to píše :

Chyba na řádku 3193 není platná celočíselná hodnota

ale jak toho docílit,když řádek má jiný název,ale vím,že je 3193 od zhora.děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

3x

Snad každý normální editor txt zobrazuje číslo řádku a sloupce, kde je kurzor. Doporučuji PSPpad.

hodnocení

2x
V editoru by mělo jít zapnout číslování řádků. Notepad++ to tak má standardně. U některých editorů je potřeba nejprve vypnout zalamovani řádků.
hodnocení

Ano pspad tam to ukazuje řádek a pak program LibreOffice,kde je funkce číslování řádků,protože v mém případě je to řádek číslo 3193 tak jsem jej našel,není to jeho název,proto klasické CTRL+F mi nepomohlo.Děkuji za rady

hodnocení

1x

Co to zkusit otevřít v něčem, co samo řádky čísluje? Myslel jsem, že třeba integrovaný prohlížeč Total Commanderu to umí, ale ne... Tedy nějaký tabulkový editor: Excel, Calc... Teď jsem zkoušel Calc a bez problému, jednoduchý txt soubor to vloží stylem jeden řádek = jedna buňka v prvním sloupci. Netřeba nic nastavovat.

hnipirdo*
hodnocení

1x

Při otevřeném souboru klikni na CTRL+F a do řádku napiš to číslo a klikni na Hledat další!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]