Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mohl bych poprosit o radu zkušenější? Kdysi jsem měl doma UPC internet a k tomu koupený CISCO EPC3925 a internet šel přes RF kabel ( koaxalní? - takova ta špičata) dneska bych potreboval využít tento přístroj čistě pro vytvoření wifi, ale nemám k dispozici ten RF kabel ale pouze ethernetový (ten ted strkám do NTB, chtel bych si ale udelat wifi). Na internetu jsem sice našel nějaké priručky, ale z tech moudrý nejsem...
Když strčím kabel do ethernetu, tak wifi vidím, ale nelze se připojit
Zkoušel jsem to využít jako switch a pres druhý ethernetový kabel do v NTB jde...
Předem díky za rady
Dekuji za radu a vysvetlení...asi nebude zbytí. Jinak jsem na ten modem CISCO četl velkou chválu, tak bych jej asi prodal... Mužu se zeptat, myslíte, že ten modem muže byt nejak zablokovany nebo neco jineho, nebo je to plnohodnotný modem?
No trochu nechápu. Takže máš starý router pro kabelovku...fajn, to použiješ jako switch a APčko, to není problém- nepotřebuješ wan, ale zapojíš do stávající sítě...ale jak máš stávající síť? Máš jiný router a nebo to máš nastavený jen na NB? Ve zkratce pokud nemáš jiný router tak ho kup (potřebuješ wan rozhraní a pak můžeš až řešit svou síť), pokud ho máš tak to lze (lan-lan a jen uděláš apčko)
Zdravím, ted jsem se v tom zamotal... situace se ma presne takto: Na streše RD je nejaky prijimač, ten vede kabel do nejake jine krabice ze ktere pak jde 1 sitovy kabel do PC a 1 další do NTB... ten ktery ted jde do NTB, tak z toho bych rad udelal wifi...
Cisco mam z bytu, kde internet šel tim špičatem kabelem
Podle tohoto popisu se zdá, že v baráku tedy jeden router je (pokud to neni jen switch a nemáte 2 ip přidělované ze zařízení na střeše ) Co je napsáno u té krabičky dole? Nějaký popis tam jistě bude. Wifi určitě nemá?
Pros jistotu pak můžeme mrknout na tohle:
dejte na obou počítačích start, spustit, napsat cmd, spustí se takové černé okno a do něj napsat ipconfig /all
Mrkni na část kde bude síťové připojení (název tvé síťové karty) a napiš co je tam za ipadresy a za bránu. Mělo by to být ve stylu 192.168.x.x
Pokud by to router opravdu byl tak by ta wifina špa udělat. Prostě by se do lan portu toho cisca připojil kabel, který by měl jít do NB, ale muselo by to nejdřív trochu upravit nastavení (jako třeba vypnout dhcp, naopak ip aby dostal z dhcp, případně zadat v rozsahu LAN a nastavit wifi)
Na internetu je rada manualu a popisů k tomu Cisco EPC3925, ale ja v nich nepoznám, zda to umí wifi z lan kabelu...
Mohu Vám nejak více identifikovat to Cisco, abychom se mohli podivat na internet a tuto informaci dohledat?
ta krabička ja bíly TP Link, vedou z něj 3 bíle kabely z dírek označených (1 2 3), nektery z tech kabelu je jakoby narezan na 2 a jeden konec vede do další černe krabičky, ze ktere pak vychází 1 kabel
Abych upresnil... v RD je 1 wifi - bracha (ten ma v pokoji opet kabel, ten je nariznut na 2 a ty pak vedou do jeho TP linku v pokoji a ma tim wifi..
pak je tam kabel, ktery vede do počitače od rodiču
a pak je tam kabel, ktery vede ke mně, zatím do toho NTB
Stran těch adres: Já přes kabel mám ip4 192 168 1 100...brana 192 168 1 10
Přes wifi od bratra je brana stejna a ip4 je 192 168 1 101
Pc od rodiču jsem nezkoušel...
Máte návod k obsluze? Tak si jej přečtěte. Dozvíte se tam spoustu věcí, které vás zajímají. Pokud ho nemáte, najdete ho zde routers.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.