Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zpracování velmi velkých obrázků

Od: magdon® odpovědí: 4 změna:

Sháním jednoduchý (potřebuju upravit cca 200 obrázků) free program na úpravu obrázků 12800 x 12800 pixelů, 62MB. Měnit velikost, ani rozlišení není žádoucí. Stačí mi, aby to umělo upravit jas a kotrast, případně strmost. Nic víc nepotřebuju.

Zkoušel jsem: "GIMP", "Zoner", "ACDSee", "HornilStyle", "IrfanView", "PhotoFiltre 7", "malování od Windows". Ve většině těchto programů se nedá takhle velký obrázek ani otevřít a pokud ano, nedá se po úpravě uložit. Ještě včera dopoledne mi s určitým omezením fungoval "Paint.Net", ale něco se sepsulo, už nefunguje (po uložení se soubor smrskne na 2 MB a je prázdný). Přeinstalování nepomohlo. "Photošop" sice funguje, ale ten nemám a kupovat ho kvůli jedné akci nehodlám (pro mě je zbytečně složitý a velký).

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

0x

Podobné obrázky jsme editovali v ACDSee Pro 6 na PC s Xeonem a nebyl problém. Kterou verzi ACDSee jste použil a jak výkonný máte PC?

doplněno 23.07.17 16:00:

A zkusil jste nainstalovat třeba zkušební trial verzi novějšího ACDSee? Pokud vám PC utáhne nový Firefox, troufám si tvrdit, že utáhne alespoň jakštakš třeba i ACDSee 6. Sice se asi bude spouštět dost dlouho, ale jak se jednou spustí, tak už bude celkem použitelný i na vašem slabém PC. A jestli je vaše práce s takovými soubory omezená počtem, tak vám na to zkušební doba trial verze určitě bude určitě stačit.

jofa*

Divil bych se, že to v Zoneru nejde. Teď jsem uložil obrázek (foto) 15 800 x 15 800 pix/ 51 MB. Asi to chce lepší počítač.

doplněno 23.07.17 12:07:

Jas , kontrast, úpravy fungují normálně.

hodnocení

S výkonem PC to není nic moc, ale nový si kvůli tomu pořizovat nebudu.

Mám ACDSee 3.1. Po kliknutí na tlačítko, označené šipkou, se objeví tohle. Tlačítka pro úpravy jsou šedivá a nefunkční. U menších obrázků problém není.

doplněno 23.07.17 18:07:

Tak jsem usoudil, že nejjednoduší řešení bude vypůjčený počítač s nainstalovaným PhotoShopem. Jde o jednorázovou akci, (i když časově značně náročnou), takže se mi nevyplatí cokoliv většího instalovat.

Nicméně děkuji za snahu pomoct. :)

Zpracování velmi velkých obrázků

hodnocení

0x

A XnView jsi zkousel?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]