Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úprava fotek - jaký program?

Od: klausmikaelson odpovědí: 13 změna:

Zdravím, potřeboval bych nějaký program, který dokáže z fotky udělat černobílou, takovou žlutohnědou historickou a další varianty.. a dále odstranit nějakou část z fotky. Např. nějaká krajina a přes ní vede nějaké el. vedení kabel nebo něco takového..abych to mohl takovým štětečkem odstranit a nahradit barvou v okolí.

Vím, že existuje přímo v prohlížeči, kde stačí nahrát fotku a lze ji upravovat různě, ale odkaz už bohužel nevím. Tak jestli někdo něco používáte díky za rady.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, používám GIMP a umí to požadované - a je zdarma. Zdravím!

doplněno 21.07.17 16:51:

V GIMPu je i filtr na udělání staré (zažloutlé) fotografie + jiné možnosti (filtry), jak obrázek předělat. Jen to dá trochu práce (naučit se s programem) a není to hned. Kdo vytrvá, tak má úspěch.

hnipirdo*
hodnocení

0x

Ano, existuje takový program, ale neumí vše, co požaduješ.

hodnocení

0x

To žlutohnědé se jmenuje sepia. Jo, GIMP bude asi vhodný. Černobílou umí jednoduše, nicméně pokud chcete s BW laborovat, má i nástroje rozšířené. Na retušování doporučuji ovšem grafický tablet. Ne, že by to myší nešlo, ale je to děsný opruz.

rizzlah*
hodnocení

0x

Jak píše Ben, určitě GIMP, Free & Open Source editor. gimp.org/...

Možná je s ním i jednodušší práce než s Photoshopem, zkrátka nemusíte být ani žádný profík.

No, zase to nepodceňuj. Čmárat tam může sice kde kdo, ale pro pokročilejší práce to chce se učit.

hodnocení

0x

Mám "paint.net". Je taky zdarma a je v češtině. Umí leccos. Dřív jsem používal "PhotoStiler" (který mi kdysi kdosi daroval), uměl toho sice méně, ale dělalo se mi s ním lépe. Moje verze ale fungovala jen do WinXp, novější verze je placená. Photoshop je sice na úrovni, ale je pro většinu uživatelů zbytečně složitý (a drahý).

klausmikaelson
hodnocení

Díky zkusím,

já používal nějaký v AJ přímo přes prohlížeč a dalo se tam udělat vše, akorát bohužel nevím název no. A program jsem měl taky jeden suprový, ale na starém ntb. a taky už nevím název :D

jdukolem

Online editorů je víc,netřeba kvůli jedné fotce něco instalovat,třeba ho zde najdeš.

google.cz/...

ria*
hodnocení

0x

Online zkuste třeba : pixlr.com

hodnocení

0x
Osobně mě online editory nějak nejdou pod kůži.
Na běžný použití GIMP rozhodně vyhoví a těžko budeš shánět zdarma něco lepšího.
Když na něco potřebuju vrstvy, s úspěchem používám. Ale taky mám Zoner. Sice není zadarmo, ale drahý není a pracuje se mě v něm líp než v GIMPu.

m123*
hodnocení

0x

Taky mám Zoner. Ten nejzákladnější zadarmo, ale fotky dělá super.

hodnocení

0x

Používám roky Fast Stone Image /.... Je intuitivní a umí toho, na to že je zdarma, fakt hodně.

hodnocení

0x

PhotoFiltre7 je zadarmová verze. photofiltre-studio.com/...

Umí mnohem víc, než kdy použijete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]