Jen podle těch údajů je náročnější ta první. Ale ne vždy tomu tak je. Spoustu her se dá rozjet i na horším počítači než je v minimálních požadavách, ale ne vždy samozřejmě. Je třeba to brát s rezervou a orientačně.
Zdravím, no nejdříve jsem si váš text porovnal v textovém dokumentu, abych se v tom snadněji orientoval.
Dle doporučení výrobce hry je hladovější po HW první hra. Ale každé doporučení je subjektivní a na jiném HW a SW se hra bude chovat jinak - lépe nebo hůře. Co si zkusit zahrát volně dostupné demo od těch her a podle jejich chování na vašem stroji pak zvolit tu, co bude "běhat"lépe než běžec se svázanýma tkaničkama.
Také není na škodu na nějakých herních stránkách se v diskuzi zeptat na konkrétní název hry, na čem jim to chodí a na čem už to má problémy. Tady jsou nějaké /..., kde se o hrách také můžete něco dozvědět. Pro mě ale vždy vítěila hra, která mě nadchla obsahem a formou, i když třeba můj HW nestíhal. Třeba rád vzpomínám na rok, kolem 2000, když jsem v Projekt IGI1 běkal přes volnou krajinu a musel jsem koukat do země, neboť když jsem se rozhlédl, tak HW téměř zamrzl a nešlo se skoro pohnout Ale hra celkově byla super.
Dle infa je první hra náročnější každopádně ta druhá může být špatně optimalizovaná a díky tomu dosáhnete horšího výkonu. Bylo by vhodné dopsat o jaké hry se jedná a co máte za sestavu. Existují programy, kde zadáte váš HW a řekne vám to, co si můžete dovolit hrát bez problému atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.