Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napsat zavináč?

Od: karlosdos* odpovědí: 18 změna:

Prosím, mě to nějak vypadlo, jak napsat zavináč?

Děkuji.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

Pravý Alt + V dohromady

doplněno 18.07.17 20:59:

Další možnost: Pro účel napsání zavináče přepnout na angl. klávesnici a pak stačí Shift + 2*znalost*

doplněno 19.07.17 06:54:

@rubko: Ještě jsem se nesetkal s PC, kde by na české klávesnici nefungovalo Pravý Alt + V. A to už mi PC a notebooků pár stovek rukama prošlo.

Jak napsat zavináč?
karlosdos*
hodnocení

No,děkuji,mě to úplně z ničeho nic vypadlo, jsem důchodce 65let.No snad to není vážné,jen chvilkový výpadek,křížovky luštím bez problémů.

kepler*

Ne-e, chce to Alt+64.

hodnocení

1x

Zavináč @ píšu ALT+64 (na číselné klávesnici)

hodnocení

1x
Běžně používám Ctrl+alt+v (levý alt), ale v práci v outlooku funguje pouze pravý alt+v

still10k*
hodnocení

1x

pravý ALT + V
A to jsem si myslel, že takhle notoricky známou věc, jakou je napsat zavináč, už musí vědět každý, ale ono ne? Kolik "geeků" tady :D Nesnadnějším způsobem psaní zavináče je samozřejmě: pravý ALT + V. Funguje to na všech typech PC s českou klávesnicí, napříč systémy. Pokud nemůžu použít pravý ALT+V, použiji levý ALT+64 (stiknout a držet levý alt a na vyťukat 64 na numerické klávesnici).

jentak*

@still10k: NEFUNGUJE to na VŠECH českých klávesnicích. Jak píše @nikdo: na české QWERTY, to nefunguje, na ní je to: pravý ALT a 2.

still10k*

Máte pravdu na české QWERTY opravdu pravý ALT+2. No myslel jsem to obecně, na toto jsem pozapoměl, moc lidí ji nepoužívá. Pokud se nemýlím, tak nejpoužívanější je česká QWERTZ? Ale děkuji za upřesnění.

rubko
hodnocení

0x

Žádné Alt + V ale Ctrl + Alt + V nebo jak píše kepler Alt + 64.

Zajimave ze alt + v mi jde odjakživa.

Ale napsal to správně a i kepler to má správně, jen záleží na čem tazatel dělá?

ovczaak*

rubko satam má pravdu,pravý alt +v funguje,aspoň u mne. takže altgr+v...

kepler*

Mám dojem, že tazatel se ptal na stolní počítač. Samozřejmě že u různých pochybných NTB to může být jinak.

Funguje všechno jmenované:
pravý alt+V, nebo levý ctrl+alt+v, ale i levý alt+64

Je jedno jestli pc, nebo ntb. Popisováno pro česnou klávesnici

ladinpraha*

Kozlíku, fungují všechny tři způsoby a jistě by se našel i nějaký další.

rubko
hodnocení

0x

Mám stolní počítač s Windows 10 a levý Alt + V mi nikde nefunguje pro napsání znaku zavináč. Všude mi to otevírá nabídku nápovědy.

hnipirdo*
hodnocení

0x

Stiskneš CTRL zároveň s levým Alt a poté V.

nikdo*
hodnocení

0x

Na české QWERTY klávesnici je to zase pravá ALT + 2. Na ní ALT +V nefunguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma napsat zavináč

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]