Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozjedu i3-370M na socketu rPGA988B

Od: archipatelin* odpovědí: 4 změna:

Ahoj, zbyl mi tu navíc procesor i3-370M, 2400MHz, přemýšlím, jestli bych ho nevyměnil za ten v pracovním NTB. Ale nevím jestli tam poběží, jestli to má cenu zkoušet, abych tomu nějak neublížil a něco nerozbil. Nevítě prosím někdo o nějakém zdroji (tabulce srovnání), jaké procesory jsou kompatibilní s paticí rPGA988B? Tu mám v NTB, kam bych chtěl dát ten i3. Momentálne je tam Intel B970, s novým procesorem bych si polepšil o 2 jádra.
Díky za rady :)

Rozjedu i3-370M na socketu rPGA988B

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Fyzicky tam pasovat bude, jestli taky elektricky nevím, nenapsal jsi totiž, o jaký ntb jde abych to mohl dohledat.

doplněno 16.07.17 08:31:

Tak v podporovaných není, to ale nemusí nic znamenat, v podporovaných není ani ten B970. Nezbyde ti, než tam tu i3 zkusit, je to pudový - buď to pude nebo to nepude. Že bys něco odpráskl se bát nemusíš.

still10k*
hodnocení

Omlouvám se, také mě mohlo napadnout to napsat. Jedná se o notebook Lenovo ThinkPad Edge E530 3259 ANG. Aktuálně je osazen procesorem (v příloze na screenshotu): Intel® Pentiu/...
Ten "nový"je: Intel® Core&t/...

PS: nechtěně jsem odeslal obrázek 2x. Prosím o smazání jednoho z nich. Děkuji :)

doplněno 16.07.17 08:52:

Super, tak já to zkusím odpoledne. Kdyžtak pak dám vědět, jestli to funguje.

vojtal*

Bohužel, tento procesor není ve whitelistu BIOSu, v notebooku tak fungovat nebude.

still10k*

Musím vám dát za pravdu a bohužel konstatovat, že CPU nejede :( Naštěstí jsem při operaci ntbku nic nezmršil, takže funguje zase se starým CPU. Můžu se zeptat, kde jste našel ten whitelist CPU? Jen abych příště neotravoval s podobnými dotazy, našel si to sám a nenořil se zbytečně do útrob ntbku se šroubovákem. Děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]