Nejste přihlášen/a.
zdravím,,,je to už nějaká doba co jsem s ním dělala a neumím už vyřezat fotku a přemístit jinam.Na youtubu je to rychlé a vy výrazy některé z nich nerozumím,,máte někdo trpělivost? díky
Jen z hecu jsem spustil Gimp 2.4 který mám nainstalovaný a hned první 4 nástroje:
- obdelníkový výběr
- výběr ekliptických oblastí
- volný výběr
- Přibližný výběr - výběr spojitých oblastí podle barvy.
Dále:
- Výběr popředí
Jsou to jednoduché nástroje. Když potřebujete přidat výběr držte shift a klikněte.
Další nápovědu vidíte přímo dole hned když stisknete nějakou klávesu (vyzkoušejte: alt, ctrl, shift).
Konfiguraci nástrojů máte vlevo pod nástroji.
Doporučuji ke všem nástrojům co budete používat nastavit zkratky z menu Upravit->Předvolby->Klávesové zkratky
Pokud se vám ztratí nějaké oknou použijte menu Dialogy.
Jediné co vám neporadím co dělat pokud vám zmizí panel s nástroji, na to jsem totiž nepřišel.
Jinak vyzkoušet co dělá která zkratka.
Většina softwaru (resp. téměř všeho) má dnes (nejkvalitnější) dokumentaci v angličtině. Něco dokonce ani nemá české rozhraní Ono se totiž tak nějak počítá s tím, že alespoň trochu anglicky umí skoro každý. Nejvyšší čas se začít učit
Dobrý den, základy viz odkaz. A videonávod lze i zastavit - je tam na to tlačítko pauza. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.