Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práce s Gimpem

Od: zavinac® odpovědí: 8 změna:

zdravím,,,je to už nějaká doba co jsem s ním dělala a neumím už vyřezat fotku a přemístit jinam.Na youtubu je to rychlé a vy výrazy některé z nich nerozumím,,máte někdo trpělivost? díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jen z hecu jsem spustil Gimp 2.4 který mám nainstalovaný a hned první 4 nástroje:

- obdelníkový výběr

- výběr ekliptických oblastí

- volný výběr

- Přibližný výběr - výběr spojitých oblastí podle barvy.

Dále:

- Výběr popředí

Jsou to jednoduché nástroje. Když potřebujete přidat výběr držte shift a klikněte.

Další nápovědu vidíte přímo dole hned když stisknete nějakou klávesu (vyzkoušejte: alt, ctrl, shift).

Konfiguraci nástrojů máte vlevo pod nástroji.

Doporučuji ke všem nástrojům co budete používat nastavit zkratky z menu Upravit->Předvolby->Klávesové zkratky

Pokud se vám ztratí nějaké oknou použijte menu Dialogy.

Jediné co vám neporadím co dělat pokud vám zmizí panel s nástroji, na to jsem totiž nepřišel.

Jinak vyzkoušet co dělá která zkratka.

praivo*
hodnocení

0x

GIMP má vcelku slušnou dokumentaci: docs.gimp.org/...

hodnocení

sranda ---v angličtině díky

doplněno 12.07.17 21:30:

já jsem češka

praivo*

Většina softwaru (resp. téměř všeho) má dnes (nejkvalitnější) dokumentaci v angličtině. Něco dokonce ani nemá české rozhraní *smich* Ono se totiž tak nějak počítá s tím, že alespoň trochu anglicky umí skoro každý. Nejvyšší čas se začít učit *smich*

hodnocení

praivo díky za vaši ironii já se ve škole učila rusky,,,,měl by jste si rozmyslet co napíšete ..Můžete mi to přeložit chytrulíne

doplněno 13.07.17 10:46:

a už mi nepište vaše stupidní rady mi jsou k ho,,,,

hnipirdo*
hodnocení

0x

Ty neumíš ani česky?:

koukni !

hodnocení

je to moc rychlé ,,nejde to sledovat tak rychle...díky

ben®

Dobrý den, základy viz odkaz. A videonávod lze i zastavit - je tam na to tlačítko pauza. Zdravím!

gimp.kvalitne.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]