Nejste přihlášen/a.
Zdravim vsechny potrebuji pomoct mam tuto zakladni desku MSI G31TM-P35
slapou me tam ramky 2x 2gb ted jsem sehnal 2x4gb KINGSTON KVR800D2N6/4G presne tento typ je napsany na strankach vyrobce v podporovanych zakladovka snese max 8 gb ale po vymene se pc rozjede a nejde monitor obraz kdyz vratim zpatky stare ramky 2gb jde to zkousel jsem kombinovat a nic cim by to mohlo byt? ramky jsou odzkousene takze funkcni diky za radu
Musím se připojit k @ernie. Jak už jsem ti v tvém minulém dotazu psal, tyto RAMky ti na desce s CPU AMD NEPOJEDOU! A můžeš se ptát stokrát!
@ondraasek: Tak teď tu mám na stole přesně ty RAMky, které s Intelem nechodí a co myslíte, že to je za typ? Ano, nepletete se, přesně KINGSTON KVR800D2N6/4G, a ty s Intelem nespolupracují. Nezdráhejte se a uvěřte už tomu konečně.
@ondraasek: Vlož sem odkaz na tu stránku, kde jsou v podpoře napsány. Proč tam jsou, to ví jen tvůrce těch stránek.
Není u té informace o podpoře nějaký dovětek / hvězdička? Někdy je v podobných případech potřeba flashovat BIOS.
Ještě mě napadá, některé desky co jsem měl kdy v ruce podporovaly určité moduly na určité frekvenci pouze pokud byl spuštěný nějaký OC profil. Mrkni se po BIOSu, jestli tam něco takového nemáš. Vzhledem k tomu, že tyhle paměťové moduly jsou maximum pro tuhle desku, je možné, že mají podporu jen ve zmíněném OC režimu.
Tak jsem si ten compatibility report dohledal: cz.msi.com/...
Zmiňované RAM moduly KVR800D2N6/4G jsou v tabulce úplně poslední na konci dokumentu. Je tam v závorce připsána informace o kompatibilních paměťových čipech - Elpida E2108ABSE-8G-E
Ověřte na svých RAMkách, jestli jsou osazeny těmito čipy. Jestli ne, tak konečně víme proč nefungují.
ahoj mas pravdu maji jiny chip ja tomu moc nerozumim mno takze bys me prosim mohl poslat typ ramek ktery by me meli jet dik
Těžko říct kde je sehnat, nenašel jsem e-shop, který by je nabízel. Jedině snad sledovat inzertní a aukční portály, jestli se tam KVR800D2N6/4G neobjeví. Pak by měl následovat dotaz prodejci, jestli je osazen čipy Elpida E2108ABSE-8G-E a pokud ano, pak teprve kupovat. Ale bude to asi detektivní práce. Na Aukru v téhle chvíli nejsou. Navíc většina prodejců nepíše přesný typ, někdy ani značku, jen napíšou DDR2 PC5300 a nazdar. Psát každému o přesný typ a druh čipů bude asi náročné na čas a na trpělivost. Být vámi, začnu uvažovat o zásadním upgrade PC. Přeji hodně štěstí.
Tak já nevím, někdo se ti pokusí radit, ty na to nedáš a založíš otázku znovu. To mi moc inteligentní nepřijde. Už jednou jsem ti psal, že moduly nemáš kombinovat ale vyzkoušet je po samostatně jednom.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.