Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna pameti ram

Od: ondraseek* odpovědí: 10 změna:

Zdravim vsechny potrebuji pomoct mam tuto zakladni desku MSI G31TM-P35

slapou me tam ramky 2x 2gb ted jsem sehnal 2x4gb KINGSTON KVR800D2N6/4G presne tento typ je napsany na strankach vyrobce v podporovanych zakladovka snese max 8 gb ale po vymene se pc rozjede a nejde monitor obraz kdyz vratim zpatky stare ramky 2gb jde to zkousel jsem kombinovat a nic cim by to mohlo byt? ramky jsou odzkousene takze funkcni diky za radu

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Musím se připojit k @ernie. Jak už jsem ti v tvém minulém dotazu psal, tyto RAMky ti na desce s CPU AMD NEPOJEDOU! A můžeš se ptát stokrát!

doplněno 12.07.17 17:23:

@ondraasek: Tak teď tu mám na stole přesně ty RAMky, které s Intelem nechodí a co myslíte, že to je za typ? Ano, nepletete se, přesně KINGSTON KVR800D2N6/4G, a ty s Intelem nespolupracují. Nezdráhejte se a uvěřte už tomu konečně.

doplněno 12.07.17 18:16:

@ondraasek: Vlož sem odkaz na tu stránku, kde jsou v podpoře napsány. Proč tam jsou, to ví jen tvůrce těch stránek.

Výměna pameti ram
ondraseek*

jenze pokud to ctes tohle jsou uplne jine ramky a jsou napsany v podpore zakladovky

ondraseek*

a proc jsou tedy v podporovanych napsany?

ondraseek*
hodnocení

co jsem tak procital fora mohlo by pomoct resetovat bios?

doplněno 11.07.17 23:01:

tak jsem resetoval bios a zadna zmena tak uz nevim

still10k*
hodnocení

0x

Není u té informace o podpoře nějaký dovětek / hvězdička? Někdy je v podobných případech potřeba flashovat BIOS.

doplněno 12.07.17 06:23:

Ještě mě napadá, některé desky co jsem měl kdy v ruce podporovaly určité moduly na určité frekvenci pouze pokud byl spuštěný nějaký OC profil. Mrkni se po BIOSu, jestli tam něco takového nemáš. Vzhledem k tomu, že tyhle paměťové moduly jsou maximum pro tuhle desku, je možné, že mají podporu jen ve zmíněném OC režimu.

still10k*

Tak jsem si ten compatibility report dohledal: cz.msi.com/...

Zmiňované RAM moduly KVR800D2N6/4G jsou v tabulce úplně poslední na konci dokumentu. Je tam v závorce připsána informace o kompatibilních paměťových čipech - Elpida E2108ABSE-8G-E
Ověřte na svých RAMkách, jestli jsou osazeny těmito čipy. Jestli ne, tak konečně víme proč nefungují.

ondraseek*

ahoj mas pravdu maji jiny chip ja tomu moc nerozumim mno takze bys me prosim mohl poslat typ ramek ktery by me meli jet dik

still10k*

Těžko říct kde je sehnat, nenašel jsem e-shop, který by je nabízel. Jedině snad sledovat inzertní a aukční portály, jestli se tam KVR800D2N6/4G neobjeví. Pak by měl následovat dotaz prodejci, jestli je osazen čipy Elpida E2108ABSE-8G-E a pokud ano, pak teprve kupovat. Ale bude to asi detektivní práce. Na Aukru v téhle chvíli nejsou. Navíc většina prodejců nepíše přesný typ, někdy ani značku, jen napíšou DDR2 PC5300 a nazdar. Psát každému o přesný typ a druh čipů bude asi náročné na čas a na trpělivost. Být vámi, začnu uvažovat o zásadním upgrade PC. Přeji hodně štěstí.

hodnocení

0x

Tak já nevím, někdo se ti pokusí radit, ty na to nedáš a založíš otázku znovu. To mi moc inteligentní nepřijde. Už jednou jsem ti psal, že moduly nemáš kombinovat ale vyzkoušet je po samostatně jednom.

ondraseek*

to jsem asi uz udelal ale proste ty 4gb sami nerozjedou obraz monitoru

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]