Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Formátování textu ve Wordu XP

Od: h4ever® odpovědí: 7 změna:

Už delší domu mám problém s tím že ve Wordu XP, který používám už léta, když chci nastavit velikost nadpisu tak mi to ovlivní velikost textu i v dalších odstavcích a nadpisech. Kdysi tohle nedělalo a teď se to jakoby automaticky formátuje. Nevím čím to může být. Jak to napravit? Musím pokaždé změně velikosti dávat z menu Úpravy: Zpět automaticky aktualizovat styl.

doplněno 11.07.17 12:44:

Zjistil jsem že v menu Nástroje je "Možnosti automatických oprav" a po výběru jsou v dialogovém oknu záložky: Automatické úpravy formátu při psaní a Formátování. Ale nevím co z toho vybrat, zrušit, odškrtnout

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Přišel jsem na to. Ve Wordu stačilo hledat v nápovědě Automatická aktualizace stylu:

Automatická aktualizace stylu odstavce

Pokud není podokno úloh Styly a formátování otevřeno, klepněte na tlačítko Styly a formátování na panelu nástrojů Formát.

Pravým tlačítkem myši klepněte na styl, který má aplikace Microsoft Word automaticky aktualizovat.

Klepněte na příkaz Změnit.

Zaškrtněte políčko Automaticky aktualizovat.

Od této chvíle aplikace Microsoft Word automaticky aktualizuje vybraný styl vždy při ručním zadání formátování libovolného odstavce tímto stylem.

Poznámky

Při výchozím nastavení je tato možnost vypnuta. Její použití se doporučuje pouze zkušenějším uživatelům.

Tato možnost je k dispozici pouze pro styly odstavců, nedoporučuje se pro styl Normální.

Formátování textu ve Wordu XP

tomas11*
hodnocení

0x

Tak piš vše normálně - a potom co budeš chtít zvětšit - označ pravý myšítkem a pak vyber velikost písma (eventuelně barvu , podtržení a pod.) , přeci to můžeš měnit i vpůlce odstavce a pod. Pokud něco zvětšíš a budeš pokračovat tak změň napřed na původní velikost - nevidím v tom žádný problém.

Zdar.

doplněno 14.08.17 17:27:

No píšu - změním velikost - píšu - změním velikost a píšu dál nevidím problém , ;)

doplněno 14.08.17 17:28:

dle mne si to zbytečně sám komplikuješ.

hodnocení

To není řešení. Pokud je zapnutá ta funkce automatického formátování stylů, tak ti to změní i text, který nechceš, aby byl změněný. Jediné řešení je tu funkci vyplnout. Tato funkce je naprosto nesmyslná a ruší změny, které jsem už udělal dříve.

A kdybych se měl řídit tvou radou a nejdříve to napsat normálně a pak hledat co jsem chtěl zvětšit, tak bych tím ztratil o 1/3 více času.

hodnocení

Jenže já to dělám jinak. Dělám to tak, že zkopíruju už naformátovaný odstavec, ten má určitý typ písma, tloušťku, velikost a barvu. Zkopíruju ho, vložím. Pak do toho píšu. Pak zkopíruju třeba nadpis velikosti 16 Arial, vložím a přepíšu nadpis. Ne jak ty, že píšu a pak to znova musím formátovat. Používám toto a je to rychlejší. Navíc jsem to automatické formátování stylů už vypnul, takže mi vše jede hladce jako při starém a o nějakém komplikování nemůže být řeč. S tím a.f.s. to prostě dělá neplechu a rozsekává to to co už bylo jednou naformátované, tak to konečně pochop.

tomas11*

Ok - nemůžu tušit že vkládáš naformátovaný text . a máš zapnuté a.f.s.

hodnocení

No ale vždyď to je napsané v otázce a v odpovědi mám že šlo o automatické formátování stylů (tedy správně Automatická aktualizace stylu). Je to ta odpověď s fotkou přes celou stránku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]