Nejste přihlášen/a.
Mám - doufám - jednoduchou otázku.
Mám HDD, který bych rád připojil k PC, ale nechci ho montovat dovnitř, abych neztratil záruku. (Navíc budu rád, když ho budu moci používat na různých zařízeních doma).
Jak se jmenuje věc, kterou si mám koupit, abych do ní vložil hard disk a připojil ho přes USB kabelem k PC? Bude mi fungovat jakákoliv "dokovací stanice"? V popisech se píše, že takové stanice jsou pro klonování disku. Ale já bych potřeboval mít prostě HDD jako externí jednotku přes USB.
(Nechci wi-fi síťový disk, ten už mám, ale bohužel v praxi je to nefunkční peklo a nejsem schopen problémy odstranit).
Děkuji.
Dokovací stanice neslouží pro připojení externího disku. Vy potřebujete buď koupit celý externí HDD, který USB kabelem připojíte k PC, nebo můžete koupit pouzdro na pevný disk (obvykle jsou k dostání na 2,5"HDD), do něj vložit nějaký svůj HDD, pochopitelně opět 2,5"a zase připojit USB kabelem k PC.
Vhodná pouzra např. zde: alza.cz/... , kompletní externí disky zde: alza.cz/... , externí HDD 3,5"a další informace k výběru např. zde: alza.cz/...
I když v původním odkazu jsou i 2 boxy na externí disky, na základě připomínky od @monek upřesňuji a upravuji první odkaz. Nový zde: alza.cz/...
Díky. Takže jdu objednávat.
HDD mám právě už v tom síťovém disku (NAS). Hledám právě jen blbovzdornou krabičku, do které zastrčním HDD a kabelem připojím k PC.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.