Nejste přihlášen/a.
Mám noutbuk Asus Windows home premium,seznam.cz,prohlížeč google chrome.Mám ho asi 10 let,sem tam opravovaný pánem,co se zabývá počítačema na úřadech.Jsem samouk,na jiném jsem nedělala,takže si trochu umím laicky poradit jen s tímto.Před 3 roky mi pán na něm něco sletoval s tím,že mám šetřit na nový,že tento půl roku ještě půjde,ale vydržel ty 3 roky a už prostě "blbne",špatně naskakuje,nechce mně do něčeho pustit,dlouho všechno trvá.Takže počítám s novým,zkopírovala jsem si na flešku fotky,nějaké doklady,adresy Skype.Ale nemůžu si nějak zkopírovat meilové adresy,mám jich přes 50 a neumím si představit,že bych si je musela na papír opisovat a těžko bych se k nim potom asi dostávala,když by mi noťas odešel.Takže dokud mi to ještě funguje,prosím o radu,jak na to,kam ťuknout,abych si ty adresy zkopírovala?Taky mi třeba někdo poradí,jaký si koupit,mám Windows 7,to asi už nepůjde,když je všude W 10?Bojím se,abych to pak pochopila,asi bych zase chtěla ASUS,ale nechám si poradit.A nerozumím odborným výrazům,tak rady prosím pro "blbce".Díky všem za radu.
Mailové adresy není třeba zálohovat, jsou uložené mimo notebook na serveru, jehož mailovou adresu užíváš, nejspíš to bude jméno@seznam.cz. Takže po kompletní instalaci Operačního systému (Windows) bude vše, co se mailu týká, tam kde bylo předtím.
Windows 7 se dá koupit za pár korun (do 300,- Kč) na ebayi (ebay.com), ale na to už asi budeš potřebovat pomoc toho pana pomocníka, stejně jako na instalaci těch W7.
Nový notebook se dá koupit i se systémem, vyjde to o něco dráž, než bez systému.
Po přihlášení do systému Ti e-mailové adresy zůstanou tam kde je používáš.
V novém notebooku se přihlásíš například do Seznamu.cz a všechno bude při starém.
Měníš pouze přístroj a ne svůj přístup na internet.Spíš si napiš svoje přihlašovací jména a hesla
Skype Ti taky zůstává tak jak je, stačí se přihlásit !
Jo a já osobně si píšu e-mail k telefonním číslům, je tam na to kolonka.
Dobrý den. Satam má pravdu. E-mailové adresy jsou uložené v mailu, ve Vašem případě na Seznamu.cz S tím nemá operační systém nic společného. Po přeinstalaci se přihlásíte na Seznam a adresy tam budou. Pokud trváte na tom, že je chcete mít někde na papíru, tak mě napadá rozkliknout na Seznamu kontakty a udělat několik printscreenů (ofocení obrazovky) a vytisknout. Ale je to zbytečné. Přeinstalací o adresy nepřijdete.
Pane bože,do čehos to duši dal-můj povzdech nad sebou,když jsem si přečetla odpovědi,teprve mně "osvítilo",že vlastně když se napojím na jiný počítač,kde zadám svoje jméno s heslem,kdy ten můj je vypnutý,že to jde.No prostě laik,který se bál,že s novým noutbukem o všechno přijdu,zbyteně jsem si dělala nervy.Asi koupím nový v kamenném obchodě,raděj si to prohlídnu a ohmatám,a asi už se zavedeným nějakým W,mají jen W 10,snad to pochopím.A myslíte,že ASUS,na který jsem zvyklá je dobrý?Nebo jiný typ?Sice projdu obchody a nechám si kolem toho všechno říct a pak si vyberu,ale rady jsou lepší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.