Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zálohovat mailové adresy

Od: babusa* odpovědí: 6 změna:

Mám noutbuk Asus Windows home premium,seznam.cz,prohlížeč google chrome.Mám ho asi 10 let,sem tam opravovaný pánem,co se zabývá počítačema na úřadech.Jsem samouk,na jiném jsem nedělala,takže si trochu umím laicky poradit jen s tímto.Před 3 roky mi pán na něm něco sletoval s tím,že mám šetřit na nový,že tento půl roku ještě půjde,ale vydržel ty 3 roky a už prostě "blbne",špatně naskakuje,nechce mně do něčeho pustit,dlouho všechno trvá.Takže počítám s novým,zkopírovala jsem si na flešku fotky,nějaké doklady,adresy Skype.Ale nemůžu si nějak zkopírovat meilové adresy,mám jich přes 50 a neumím si představit,že bych si je musela na papír opisovat a těžko bych se k nim potom asi dostávala,když by mi noťas odešel.Takže dokud mi to ještě funguje,prosím o radu,jak na to,kam ťuknout,abych si ty adresy zkopírovala?Taky mi třeba někdo poradí,jaký si koupit,mám Windows 7,to asi už nepůjde,když je všude W 10?Bojím se,abych to pak pochopila,asi bych zase chtěla ASUS,ale nechám si poradit.A nerozumím odborným výrazům,tak rady prosím pro "blbce".Díky všem za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Mailové adresy není třeba zálohovat, jsou uložené mimo notebook na serveru, jehož mailovou adresu užíváš, nejspíš to bude jméno@seznam.cz. Takže po kompletní instalaci Operačního systému (Windows) bude vše, co se mailu týká, tam kde bylo předtím.

Windows 7 se dá koupit za pár korun (do 300,- Kč) na ebayi (ebay.com), ale na to už asi budeš potřebovat pomoc toho pana pomocníka, stejně jako na instalaci těch W7.

Nový notebook se dá koupit i se systémem, vyjde to o něco dráž, než bez systému.

fran56ris*
hodnocení

2x

Po přihlášení do systému Ti e-mailové adresy zůstanou tam kde je používáš.

V novém notebooku se přihlásíš například do Seznamu.cz a všechno bude při starém.

Měníš pouze přístroj a ne svůj přístup na internet.Spíš si napiš svoje přihlašovací jména a hesla *palec*

Skype Ti taky zůstává tak jak je, stačí se přihlásit ! ;)

doplněno 09.07.17 14:10:

Jo a já osobně si píšu e-mail k telefonním číslům, je tam na to kolonka.

hodnocení

2x

Dobrý den. Satam má pravdu. E-mailové adresy jsou uložené v mailu, ve Vašem případě na Seznamu.cz S tím nemá operační systém nic společného. Po přeinstalaci se přihlásíte na Seznam a adresy tam budou. Pokud trváte na tom, že je chcete mít někde na papíru, tak mě napadá rozkliknout na Seznamu kontakty a udělat několik printscreenů (ofocení obrazovky) a vytisknout. Ale je to zbytečné. Přeinstalací o adresy nepřijdete.

hodnocení

0x

Záleží tedy pokud nepoužíváš na email Outlook, či Outlookexpress, tam jsou adresy v PC

babusa*
hodnocení

Pane bože,do čehos to duši dal-můj povzdech nad sebou,když jsem si přečetla odpovědi,teprve mně "osvítilo",že vlastně když se napojím na jiný počítač,kde zadám svoje jméno s heslem,kdy ten můj je vypnutý,že to jde.No prostě laik,který se bál,že s novým noutbukem o všechno přijdu,zbyteně jsem si dělala nervy.Asi koupím nový v kamenném obchodě,raděj si to prohlídnu a ohmatám,a asi už se zavedeným nějakým W,mají jen W 10,snad to pochopím.A myslíte,že ASUS,na který jsem zvyklá je dobrý?Nebo jiný typ?Sice projdu obchody a nechám si kolem toho všechno říct a pak si vyberu,ale rady jsou lepší.

iz*

Já bych Vám poradila jít notebook vybírat s někým, kdo tomu rozumí → udeálně s tím, kdo Vám případně bude později pomáhat s případnými problémy.

Problémy, jež popisujete nemusí být způsobeny stářím notebooku, může jít o "zanesený" systém. Já bych napřed zkusila přeinstalaci systému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]