Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Server nenalezen

Od: cesmina* odpovědí: 6 změna:

Asi od neděle mám problém s internetem.Když kliknu na ikonku Mozilla Firefox a chci se připojit tak se mi tam objeví server nenalezen.Potom na chvilku odpojím modem od elektřiny a zkusím to znovu .Po několika pokusech se to nakonec podaří.Připojení máme přes pevnou linku a modem je DSL-362T.Potřebuji poradit zda mám nejdřív zavolat do O2 a nebo dát počítač do servisu.Kde by mohla být spíš ta chyba, Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Chyba bude v adsl routeru (modemu). S prominutím jde o velmi starý křáp a nedivím se, že dělá problémy a řešit s O2 něco o stabilitě linky u tohohle routeru nemá smysl, protože první co ti poradí po přeměření bude výměna routeru za jiný . V práci jsem musel vyházet i mladší TP-linky a Welly. Takže koupit nový router.

o2.cz/...

Bohužel O2 ti dá výhodnější cenu jen u nového připojení. Můžeš se dohadovat...

Pokud by i pak byl nějaký problém tak bych řešil s O2, ale nejdřívě měnit. Běžně nejsem zastáncem rad vyměn zařízení, ale v tomto případě opravdu...

Ovladače jak tu někdo radí tak na modem jsou kravina, je připojeno přes ethernet, takže by to muselo být v ovladačích síťovky, ale jelikož pomůže restart adsl tak to je blbost. Nevypínat, no asi takhle. Ať si každý dělá co chce, říkám lidem pokud chcete tak vypínejte, ale ne 5x denně, na noc OK i když je to dle mého zbytečné.

hodnocení

0x

Zavolejte na O2, popište jim co vám to dělá a požádejte o kontrolu. Podle mě chyba v PC asi nebude, když se vám to vždy nakonec podaří a internet funguje.

iz*
hodnocení

0x

Podle mne může být problém (výpadek připojení) u poskytovatele připojení k internetu (o2) a/nebo v modemu (máte stažen a nainstalován nejnovější ovladač?).

Problém ale může být i na straně webu, ke kterému se chcete připojit. Kterou stránku máte ve Firefoxu nastavenu jako "domácí"?

Já bych začala o2, s internetem od tehdy ještě Telekomu mám své zkušenosti. ))–:

isteron
hodnocení

0x

Ja som mal problém s pripojením na server od okt. 2016. mal som vo zvyku vypínať modem, TP-Link, po pripojení na internet, T.com.sk cez ADSL mi často nenabehlo pripojenie. Poslúchol som radu, nevypínať modem v čase mimo surfovania. Dokonca som zahlásil poruchu na O 2, servisman nenašiel nič a aj signál a rychlosť vyhlásil za dobrú. A odvtedy nemám s pripojením na internet problémy. Pre istotu mám nainštalovaný Firefox, Chrome a aj Operu, môžem to bez problémov prepínať. Od 10/2016 sa mi pripojenie drží. ADSL od T-comu.sk.

cesmina*
hodnocení

Zkusím se jich zeptat jestli ,když nám teť mění internet( ten co máme ruší) , by nebylo možné nějak výhodněji pořídit si od nich nový modem.Včera mi to několikrát vypadlo ,ale dnes jsem se připojila hned na poprvé.Taky prý můžeme v rámci změny z jejich strany zrušit internet od nich bez výpovědní lhůty,tak nevím nechat či ne?

Pokud ho ruší oni z nějakého důvodu tak by to mělo jít ukecat. Krom toho umějí ho velice výhodně. Další věcí je jestli není v okolí lepší internet, respektivě levnější

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]