Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Jsem starý sklerotik,a tak se mě nesmějte, čeká to všechny. Kdysi jsem rozdělil pomocí Acronis Disk Director
systémový disk "C" na dva oddíly C a E. Úložiště D mám obsazené. Potřeboval bych radu, jak rozdělený systémový disk
sloučit tak, aby se Windowsy nesmazaly. Jít přes Správce disků mám obavy. Poradí mě někdo? Oddíl E mám prázdný. Díky.
Asi bych to resil takto: zazalohovat D a sloucit D s E, bud spravce disku nebo treba PartitionMagic.
Jinak to pak vidim na instalaci WIN.
Zmíněný Disk Director umí toto udělat automaticky. On si data sám přesune a oddíly sloučí. Ale nikdy jsem to nepoužil, mám pochybnosti o téhle funkci, nevěřím, že by se ty data přesunuly všechny a funkční, zvlášť jestli se jedná o oddíl se systémem. Radši bych volil způsob, kdy bych zazálohoval D na fyzicky jiný disk, pak odstranil oddíly D a E a tak vzniklé volné místo na disku bych přidělil k C. Pak bych provedl pečlivou defragmentaci.
Moje předchozí odpověď předpokládá, že D je oddíl na tom stejném disku jako C a E. Z formulace otázky bohužel není patrné, jestli D je oddíl, nebo jiný disk, či jiné zařízení.
Pro případ, že D je fyzicky jiné zařízení a E je tedy prázdný, není potřeba nic zálohovat, jen smazat E a tak nově vzniklé volné místo přidělit k C.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.