Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sloučení rozděleného systémového disku

Od: viburnum* odpovědí: 3 změna:

141

Zdravím. Jsem starý sklerotik,a tak se mě nesmějte, čeká to všechny. Kdysi jsem rozdělil pomocí Acronis Disk Director

systémový disk "C" na dva oddíly C a E. Úložiště D mám obsazené. Potřeboval bych radu, jak rozdělený systémový disk

sloučit tak, aby se Windowsy nesmazaly. Jít přes Správce disků mám obavy. Poradí mě někdo? Oddíl E mám prázdný. Díky.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Asi bych to resil takto: zazalohovat D a sloucit D s E, bud spravce disku nebo treba PartitionMagic.
Jinak to pak vidim na instalaci WIN.

hodnocení

0x
Jako první bych si vše zazálohoval.
Kdysi jsem to taky dělal, ale stárnu a zapomínám. Ovšem v tom Disk Directoru to šlo jedna báseň. Takže přesně ti to už nepovím, jak na to.

still10k*
hodnocení

0x

Zmíněný Disk Director umí toto udělat automaticky. On si data sám přesune a oddíly sloučí. Ale nikdy jsem to nepoužil, mám pochybnosti o téhle funkci, nevěřím, že by se ty data přesunuly všechny a funkční, zvlášť jestli se jedná o oddíl se systémem. Radši bych volil způsob, kdy bych zazálohoval D na fyzicky jiný disk, pak odstranil oddíly D a E a tak vzniklé volné místo na disku bych přidělil k C. Pak bych provedl pečlivou defragmentaci.

doplněno 02.07.17 15:16:

Moje předchozí odpověď předpokládá, že D je oddíl na tom stejném disku jako C a E. Z formulace otázky bohužel není patrné, jestli D je oddíl, nebo jiný disk, či jiné zařízení.

Pro případ, že D je fyzicky jiné zařízení a E je tedy prázdný, není potřeba nic zálohovat, jen smazat E a tak nově vzniklé volné místo přidělit k C.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]