Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak propojit telefon s routerem?

Od: itonda® odpovědí: 5 změna:

Zdravím, mám takový problém.

Mám dva WiFi routery, jeden hlavní pro připojení k WiFi a druhý s 2 přípojkami na telefon. Když připojím internet z 1 hlavního do 2 routeru a pak noťas připojím k 2 routeru, tak se mi nejde připojít do nastavení 2 routeru. Po zadání IP adresy jsem přesměrován na bránu toho 1 hlavního.

1 hlavní je TP-Link TL-WR840N

2 je Cisco WRP400

Poradí mi prosím, jak se dostat do toho 2 routeru? Telefon je veden u 802.cz

Děkuji za případnou pomoc!

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miloslavd*
hodnocení

2x

www.zive.cz/poradna/zapojeni-dvou-wifi-routeru/sc-20-cq-532763/default.aspx?consultanswers=1

Nastavení se, když nejsi kovaný v konfiguraci sítě na počítači a v routeru, dělá tak, že se:

1. kabelem se připojíš k hlavnímu routeru který ti dá adresu a výchozá bránu,
2. v prohlížeči otevřeš adresu výchozí brány (z bodu 1),
3. v konfiguračním rozhraní zjistíš jak je router nastavený (adresa, rozsah dhcp),
4. pak se kabelem připojíš k routeru který bude dělat rozšiřovač,
5. necháš si od něj přidělit adresu a výchozá bránu,
6. připojíš se browserem na výchozí bránu (z bodu 5),
7. překonfiguruješ router (adresa, vypnout DHCP, WiFi)
8. teprve teď propojíš oba routery LAN-LAN a
9. znovu si necháš přidělit adresu, tentokrát ji dostaneš od hlavního routeru a je hotovo.

hodnocení

Zdravím, už jsem vyzkoušel snad všechny možnosti připojení a propojení, ale dostanu se max. do TP-Linku nebo nějakého AirOS. Nemůže být ještě chyba v tom druhém Cisco routeru, že u Poweru bliká LEDka červeně a žlutě? Asi objednám Cisco SPA3102 a bude to asi jednodušší na konfiguraci VoIP telefonu.

jirka20
hodnocení

1x
Pozvy si na to nějakého síťáka,který rozumí nastavení IP adres.
Pokuď něco připojuješ, k něčemu a nevíš,jak to funguje,je potřeba si o tom něco přečíst nebo to konzultovat s někým.Nastavení sítě na dálku moc nejde.
Tím druhým routerem myslíš telefonní VOIP bránu?

hodnocení

0x
Zadáváš správnou adresu? Rozhodně nemůžou mít oba routery stejnou adresu. Při instalaci proběhlo nějaký nastavení, nebo se jen natáhnul kabel a ono to náhodou šlo?

miloslavd*
01.07.17 13:56
hodnocení

0x
Jak propojit telefon s routerem?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]