Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, po nějkaé době jsem přeinstaloval systém windows 7. Ve složce program files, jsem našel staré 2 soubory s s názvem windows old 2015 a windows old 2016. Může ty soubory smazat, nyní mám windows s názvem 2017
Děkuji
Windows.old nejdou "smazat", protože jde o systémovou složku. Správný postup odstranění je tento:
Otevřít Tento počítač (Počítač) - pravým myšítkem kliknout na "Místní disk C" - otevřít Vlastnosti - Vpravo dole kliknout na Vyčištění disku - v dalším okně kliknout na "Vyčistit systémové soubory" - v dalším okně vyhledat a zaškrtnout složku/y Win.old (možná, že tam bude jiné jméno nebo něco jaké "staré systémové soubory" nebo podobně) - klik na OK a staré systémové soubory budou vymazány.
Postup platí pro W10, ve W7 a W8 je prakticky totožný.
Tyto složky jsou v PC proto, aby bylo možné obnovit PC do jakéhosi původního stavu, pokud stávající OS funguje normálně, vPC jen zabírají docela doat místa, klidně až 20GB jedna. Takže je žádoucí je po cca 1 - 2 měsících od reinstalace "vymazat" shora uvedeným způsobem.
Ano, můžete.
Pokud vím, vytvoří se složka Windows.old v případě, že člověk novou instalaci provádí bez předchozího formátu na disk, který již složku Windows obsahuje. Po dokončení nové instalace už původní adresář nebývá potřebný.
Mně se Windows.old vždycky dařilo přímo smazat (nemusela jsem nikde odebírat) bez problémů.
Ale je také možné, že záleží na verzi Windows.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.