Koupil jsem si monitor Samsung C24FG70. Grafickou kartu mám ATI Radeon HD 4870 x2 2GB. Po připojení ke grafické kartě je ale obraz na nativní nastavení frekvence a rozlišení rozostřený, chybí kusy písmen, barvy a celé zobrazení je, jakoby jste to extrémně přehnali se zaostřením, ale jeho snížením na monitoru nic nezměnili. . . . Dle parametrů grafické karty ve specifikaci jsem snížil frekvenci na monitoru na 60Hz a nechal nativní rozlišení 1920 x 1080. Obraz je čitelný ale je zmenšený tak 1cm od okrajů monitoru vertikálních a 2cm od okrajů v bocích. Byla použita redukce DVI - D na HDMI, kabel k monitoru originál HDMI. Údajně by tato redukce měla být bezztrátová a funkční. Jinak píšou frekvenci monitoru 144Hz, ale v nastavení je pouze 120, 100 a 60Hz, ať ho připojím kamkoliv. Co jsem přehlédl? Kde jsem udělal chybu? . . . Dodatečné info: . Monitor jsem otestoval na BD přehrávači přes HDMI na plném rozlišení při maximálních 120 Hz a obraz šel normálně. Když nastavím rozlišení na 1600x900 při 60Hz, obraz se roztáhne do krajů monitoru jak má, ale koukatelné to moc není, vše je díky nižšímu rozlišení kostrbaté. Musel bych se na monitor dívat z metru, abych si toho nevšiml. Děkuji všem za rady.
U Radeonů s tím bojuji celkem běžně. Dle použité softwarové nadstavby Radeon se to dalo nastavit někde u "změna měřítka GPU" a pak to po několika pokusech fungovalo normálně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.