Nejste přihlášen/a.
.
.
.
Moje PC:
Motherboard: Asus P5Q3 Deluxe/WiFi-AP @n
Procesor: Intel® Core™2 Quad Processor Q9550 / 12M Cache, 2.83 GHz, 1333 MHz FSB
Grafická karta: Sapphire Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5
.
.
.
Mám starší stále mně dostačující sestavu, u které potřebuji změnit grafickou kartu. Důvodu se budete zřejmě smát. Koupil jsem si zahnutý monitor Samsung C24FG70. Tento monitor má vstupy pouze HDMI a DS. Grafická karta má pouze DVI-I. I přesto, že jsem byl ujišťován o tom, že přechodka DVI-D na HDMI signál bez problému obraz přenese, nestalo se tak. Maximum, co zobrazím je obraz 1600x900 pix. a to jen na 60Hz. Jinak na lepší rozlišení je vše rozmazané, písmo nečitelné. Na nativní rozlišení se nedá dívat vůbec. Tak jsem zapátral na netu a prý se už pár lidí s tímto problémem setkali a museli kupovat konvertor, který vstupní signál DVI převzorkuje na HDMI a až pak je tento signál odeslán do monitoru.
.
.
.
Napadlo mě změnit grafickou kartu, za takovou, která má DS i HDMI. Jenže zase nevím, jakou si do této sestavy pořídit. Abych nemusel měnit i motherboard, pak procesor a nakonec mi zůstane původní jen skříň s ventilátory...
.
.
.
Prosím o doporučení nějaké grafické karty k mé sestavě, která by výkonnostně alespoň přibližně odpovídala mé současné GK, nebo byla i třeba lepší.
Pak prosím ještě radu na co si dát pozor, aby byla kompatibilita zaručena a aby změna měla smysl (například je zbytečné mít supervýkonnou GK, která bude reálně bržděna ostatními komponentami a bude využita třeba jen z 50%).
.
.
.
Děkuji všem a pokud potřebujete znát ještě nějaké parametry, které jsem neuvedl a jsou důležité, napište.
doplněno 29.06.17 09:57: Jen doplním, pokud je zaručená zpětná kompatibilita (MB = PCI 2.0, GK = PCI 3.0), je tedy pravda, že bude kompatibilní s mým PC JAKÁKOLIV Grafická karta s PCI 3.0? Nebo jsou zde nějaké limity v jiných parametrech, kdy už nějaká GK nebude s mým motherboardem kompatibilní?
Zbytečně výkonná, nebo nějaký problém s kompatibilitou?
Děkuji
Zbytečně výkonná je relativní, záleží na tom, co po tom člověk chce.
těch otázek dáváte moc a v podstatě žádnou konkrétní...
Ano - GTX 1050 je výborná karta, ale na zbytek konfigurace naprosto zbytečná. PC je tak rychlé, jak rychlá je jeho nejpomalejší část... a tady je deska, procesor, ram - které brzdí desku.
Rada s GTX 750 je dle mého názoru ta nejlepší !
doplněno 30.06.17 21:47:
na tu GTX660 potřebuje dobrý zdroj a stejně to dost topí... tak pokud tazatel ještě čte, ... vybírejte ostražitě ![]()
Na vašem místě bych asi buď dožil se stávajícími zbytky nebo koupil komplet novou sestavu...
doplněno 01.07.17 09:24:
názor na ASUS - co se týče kompletních NTB značky ASUS, pak do určité ceny jsou podle mne aušus... velká chybovost a problémy...
Grafická karta však je seskládání komponentů jiných firem a pak se to prodává podle štítku z kovu, který drží všechny tyto komponenty.. asus v případě grafické karty GTX je OK :D
Pokud nevadí použitá tak GTX 750/750Ti/660
Pokud novou tak 1030/1050 (Spíš tu 1030, 1050 už je moc výkonná na ten procesor)
doplněno 30.06.17 21:56: Ona ta 4870x2 je spíš ještě hladovější než GTX 660 v tom by problém být neměl
Děkuji všem za rady... Jinak stále čtu, co mi chodí na e-mail.
PS: raději bych kupoval novou kartu.
Nějaký názor na tu ASUS?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.