Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou grafickou kartu k této sestavě

Od: mtan odpovědí: 10 změna:
Uctivý pozdrav všem dobrým rádcům, kteří mají sami zkušenost a nebo někoho známého se zkušenostmi se skládáním PC.
.
.
.
Moje PC:
Motherboard: Asus P5Q3 Deluxe/WiFi-AP @n
Procesor: Intel® Core™2 Quad Processor Q9550 / 12M Cache, 2.83 GHz, 1333 MHz FSB
Grafická karta: Sapphire Radeon HD 4870 X2 2GB DDR5
.
.
.
Mám starší stále mně dostačující sestavu, u které potřebuji změnit grafickou kartu. Důvodu se budete zřejmě smát. Koupil jsem si zahnutý monitor Samsung C24FG70. Tento monitor má vstupy pouze HDMI a DS. Grafická karta má pouze DVI-I. I přesto, že jsem byl ujišťován o tom, že přechodka DVI-D na HDMI signál bez problému obraz přenese, nestalo se tak. Maximum, co zobrazím je obraz 1600x900 pix. a to jen na 60Hz. Jinak na lepší rozlišení je vše rozmazané, písmo nečitelné. Na nativní rozlišení se nedá dívat vůbec. Tak jsem zapátral na netu a prý se už pár lidí s tímto problémem setkali a museli kupovat konvertor, který vstupní signál DVI převzorkuje na HDMI a až pak je tento signál odeslán do monitoru.
.
.
.
Napadlo mě změnit grafickou kartu, za takovou, která má DS i HDMI. Jenže zase nevím, jakou si do této sestavy pořídit. Abych nemusel měnit i motherboard, pak procesor a nakonec mi zůstane původní jen skříň s ventilátory... :)
.
.
.
Prosím o doporučení nějaké grafické karty k mé sestavě, která by výkonnostně alespoň přibližně odpovídala mé současné GK, nebo byla i třeba lepší.
Pak prosím ještě radu na co si dát pozor, aby byla kompatibilita zaručena a aby změna měla smysl (například je zbytečné mít supervýkonnou GK, která bude reálně bržděna ostatními komponentami a bude využita třeba jen z 50%).
.
.
.
Děkuji všem a pokud potřebujete znát ještě nějaké parametry, které jsem neuvedl a jsou důležité, napište.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martindonc*
29.06.17 09:11
hodnocení

1x
Gtx 750.
mtan
hodnocení

Děkuji, jen bych se chtěl zeptat. Tato Vámi doporučená grafická karta má PCI Express 3.0 . Můj motherboard má ale jen PCI express 2.0. Budu tam moci GK s novějším PCI bez problému dát? Něco jsem na netu vyzjistil, prý by to mělo být zpětně kompatibilní ale raději se zeptám...
doplněno 29.06.17 09:57: Jen doplním, pokud je zaručená zpětná kompatibilita (MB = PCI 2.0, GK = PCI 3.0), je tedy pravda, že bude kompatibilní s mým PC JAKÁKOLIV Grafická karta s PCI 3.0? Nebo jsou zde nějaké limity v jiných parametrech, kdy už nějaká GK nebude s mým motherboardem kompatibilní?
mtan
hodnocení

A co tato (měl jsem na ní zálusk): MSI GeForce GTX 1050 Ti AERO ITX 4G OC
Zbytečně výkonná, nebo nějaký problém s kompatibilitou?
Děkuji
chizuru*
Zpětně kompatibilní to je určitě :)
Zbytečně výkonná je relativní, záleží na tom, co po tom člověk chce.
mtan
hodnocení

Nebo ASUS DUAL RX460 OC 2GB
.
.
.
U obou mnou zmíněných GK ale chybí přídavné napájení ze zdroje, nebo jsem přehlédl. Bude PCI 2.0 stíhat kartu napájet?

mtam
hodnocení

Nikdo nezná odpověď na mé otázky?

těch otázek dáváte moc a v podstatě žádnou konkrétní...

Ano - GTX 1050 je výborná karta, ale na zbytek konfigurace naprosto zbytečná. PC je tak rychlé, jak rychlá je jeho nejpomalejší část... a tady je deska, procesor, ram - které brzdí desku.

Rada s GTX 750 je dle mého názoru ta nejlepší !

doplněno 30.06.17 21:47:

na tu GTX660 potřebuje dobrý zdroj a stejně to dost topí... tak pokud tazatel ještě čte, ... vybírejte ostražitě :)

Na vašem místě bych asi buď dožil se stávajícími zbytky nebo koupil komplet novou sestavu...

doplněno 01.07.17 09:24:

názor na ASUS - co se týče kompletních NTB značky ASUS, pak do určité ceny jsou podle mne aušus... velká chybovost a problémy...

Grafická karta však je seskládání komponentů jiných firem a pak se to prodává podle štítku z kovu, který drží všechny tyto komponenty.. asus v případě grafické karty GTX je OK :D

chizuru*
Výkonově se k sestavě ta 750 určitě hodí nejvíc, ale záleží jak moc chce tazatel kupovat použitou grafiku. další věc je ta, že ne všechny GTX 750 disponují HDMI (jednu takovou mám doma).
Pokud nevadí použitá tak GTX 750/750Ti/660
Pokud novou tak 1030/1050 (Spíš tu 1030, 1050 už je moc výkonná na ten procesor)
doplněno 30.06.17 21:56: Ona ta 4870x2 je spíš ještě hladovější než GTX 660 v tom by problém být neměl :)
mtan
hodnocení

Ano, 4870 x2 je hladová dost :D , zdroj mám CFT-750-14C
Děkuji všem za rady... Jinak stále čtu, co mi chodí na e-mail.
PS: raději bych kupoval novou kartu.
Nějaký názor na tu ASUS? :)
mtan
hodnocení

Tak děkuji všem za cenné rady, které si na 100% vezmu k srdci. Tímto otázku ukončuji... :) Ještě jednou díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]