Zdravím, pracuji v jedné firmě na recepci, kde máme jeden firemní počítač, pres který provádíme 90% veškeré práce. Účet na tom PC je jenom jeden společný pro všechny. Jak už to tak bývá, jsou slabší dny a silnější a právě v tech slabsich není co dělat, a tak každý recepční brouzda po internetu a během toho stahuje různé soubory. Problém je, ze ačkoliv máme nějakou složku /downloads, každý to stejně stahne na plochu. Ta ale byla zahlcena, a tak jsem se naštval a kazdemu recepcnimu udělal na ploše vlastni složku pod jménem dotyčného, kam si muzou ukládat složky pro "osobní využití". Stejně tak jako vlastni složku pro firemni soubory, primo pro recepci atp. Říkal jsem si, ze aby nemeli pocit toho, ze se jim tam z nudy budou ostatní recepční hrabat, stalo by za to nastavit na ty složky nejake heslo nebo tak... Zkratka mám představu, ze když kliknu na složku "Kuba", tak první, co to udělá, než se mi ta složka otevře i s jejimi soubory, bude, aby na me vyskocilo okénko pro zadání hesla pro otevření. Můžete mi poradit, jak toho docílit? Ideálně bez instalace nějakého programu. Taky nechci, aby se to po každém "dešifrování" muselo ručně x minut "zašifrovavat". Díky a přejí příjemný zbytek dne.
Zkuste se podívat u jednotlivých složek těch recepčních na Vlastnosti - Zabezpečení. Nejsem si úplně jistý, ale myslím, že tady by to šlo nějak řešit.
Jinak ty složky na ploše jsou pořád zbytečná zátěž, uložil bych je uložil jinam a na ploše bych nechal jen příslušné zásltupce. Uvědomte si, že při zapnutí PC a načítání plochy se musí načíst všechny ty složky a trvá to zbytečně dlouho a zatěžuje to CPU. Takže pryč s nimi z Plochy!
doplněno 25.06.17 20:16:
Musel jsem si to zkusit, ale ano, funguje to tak.
kubaa
Vyzkousim a dam vědět. Naše PC je hodně výkonné, za tech par měsíců si nepamatuji, ze by se mi alespon jednou sekalo. Nicméně tuto vaší radu využijí u svého PC... Děkuji! doplněno 25.06.17 20:12: Můžu mít jinak ještě jeden dotaz? Když bych měl tedy na te ploše jen zástupce složek a chtěl nějaký soubor přesunout do složky (která je uložena mimo plochu), je možné ho přesunout na ikonu zástupce a tím by se pak tedy uložil do te složky?
iz*
Ano, přetažením souboru na zástupce složky soubor vložíte do té složky. Má zaměstnavatel nějak ošetřeno, aby mu zaměstnanci do PC nepostahovali různou "havěť"?
Mají zaměstnankyně souhlas majitele k používání jeho PC pro soukromé potřeby? K těm patří jak prohlížení internetu, tak vyřizování soukromých e-mailů i ukládání souborů do PC zaměstnavatele.
Zaměstnankyně jsou povinny po celou pracovní dobu pracovat pro zaměstnavatele, soukromé korespondenci i dalším soukromým aktivitám by se měly věnovat až po skončení pracovní doby.
Někteří zaměstnavatelé to moc neřeší, ale nespoléhala bych na to...
Nevím jak to máte vy ale já na svých Windows XP Proffesional mám u složky vlastnosti: Zabezpečení a tam si mohu přidělit kdo má ke složce přístup a jaké má práva. Je to jednoduché. V novější OS to půjde určitě taky, ale v tom už neporadím.
Předpokládá to akorád, aby se každý přihlásil ke svému účtu pod svým jménem a heslem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.