Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyšší odběr- letadlo/vyplá wifi

Od: fx odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, proč má můj mobil větší odběr (třeba 5W) při režimu letadlo a když nemám letadlo, tak má spotřebu asi 3W. Bylo to testováno při stejném zatížení na stejném zařízení.
Díky moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Já věřím jenom takovému odběru, který si změřím extra přístrojem. Nikdo nemůže vědět, co znamenají čísla, která se výrobce rozhodl posílat na displej.

fx
hodnocení

Já věřím aplikacím, jako Ampere nebo Live battery. Oba ukazují stejnou hodnotu a také to pociťuji na ubývajících procentech baterie.
rv*

Teď jsem hodil mobil na měřák - bere si 5V, 1.7 - 1.9 A, Ampere ukazuje 1.2 - 2.3 A do baterie?

fx
hodnocení

Když mám vše zaplé, tak to bere tak 600 mA a když mám letadlo, tak to bere 1200 mA.
Xiaomi Mi 4c, Snapdragon 808, 6 jader
rv*

Platí zákon zachování energie. Při takovém odběru, který bude přeměněn na teplo, by se mobil citelně zahříval. Zahřívá se?

fx
Ano, docela často nechávám mobil vychladnout, aby se nepřehřála baterka.
Cpu z ukazuje pořád teploty nad 40 stupňů a při zátěži klidně 60.
rv*

Měl jsem dva stejné noname mobily a jeden časem začal zlobit a musel se často nabíjet. Zkusil jsem tovární nastavení, okoukal vevnitř, kde se to hřeje. Usoudil jsem na závadu na hardware a letěl z baráku.

fx
hodnocení

Co reklamace?
rv*

Čínský, z číny a přes rok pracoval normálně. U čínského zboží automaticky předpokládám, že pokud se nerozbije hned, když ho vybalím, tak žádná reklamace nemá cenu. A proto je to levnější. Pro koho je nefunkční výrobek finanční katastrofa, tak ať si ho koupí se zárukou tady a má klid.

fx
hodnocení

Já ho mám koupený v ČR se standardní zárukou, takže se ještě rok nemusím bát (koupený minulý rok v létě).
Mobil z Aliexpressu nechci, záruka by byla v tahu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]