Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hry i3 7100 vs. Pentium G4560

Od: dfgdf odpovědí: 11 změna:
fdobrý večer,hodlám koupit levnější PC na hry,ale nemůžu se rozhoudnou mezi procesory . Bude pentium na hry stačit či připlatit za i3 7100. Grafiku asi MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT OC, 4GB GDDR5 a Ramku 2x4 ./děkuji předem

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Na hry i3, ale i tak nebude v novějších hrách stačit, lépe připlatit za i5 a mít klid.

chizuru*
hodnocení

0x
Určitě Pentium G4560. i3 nabízí o 10% více výkonu, ale stojí o 60% víc.
K 1050Ti se výborně hodí.
Intel v podstatě zabil i3 tím, že dal Pentiu hyperthreading, co byla do této doby u dvoujader výsada i3, ale teď to mají i ta Pentia.

hodnocení

0x

ram 2x 4GB je dnes hloupost - kupte jeden 8GB ! Na desce s keby Lake bude jistě až 64 GB ram možnost... a 2x4 budete časem chtít rozšířit... nikdo nebude chtít tak malou paměť

doplněno 23.06.17 16:28:

Koupil jsem G4560 - po půl roce naprosté spokojenosti (s GTX660 OC) jsem koupil druhý a ten vyzbrojil hloupou GTX750 - oba PC jsou dostatečné na nejnovější hry při slabším rozlišení - ale nemám 80" monitor ... Myslím si, že super max. rozlišení normální člověk svým okem nerozezná...

doplněno 24.06.17 14:30:

@stil10k - víte, už z dotazu "i3 vs.G4560" je zřejmé, že tazatel nemá deseti tisíce na herní PC. Porovnává tyto dva procesory, protože se nedostane s investicí nad 2500,- za procesor... z toho mi vychází, že nebudu nabízet speciální sestavu a procesor za deset litrů, k tomu samozřejmě odpovídající desku, RAM, zdroj, ...

Z těch uvedených kusů je prostě lepší Pentium, protože poměr výkon-cena je v jeho prospěch, a to bez debat.

still10k*

Však já to vím pane ;) Je bez debat, že Pentium je cenově výhodnější a rozdíl ve výkonu neodůvodní cenu. Mě jen namíchlo, jak začala nesmyslně pomlouvat i3 a začala si honit triko už od prvního příspěvku. Něco na způsob: "Já vím všechno nejlíp, všichni jste proti mně pitomci!". Přitom je mimo, vůbec nezná myšlení hráče, její názory jsou striktně subjektivní, pojem "objektivita" je jí cizí. Měl jsem potřebu to vyvážit.

Evidentně čerpala ze stejného testu jako já, ale nenapadlo jí dát sem link na ten test, aby si to tazatel prohlédl sám. Možná proto, že v něm jsou mimojiné i ikonky účelnosti CPU a v něm je i3 označen jako vhodný pro hry, zatímco Pentium ne.

Prostě mě naštval způsob její komunikace. Nevíte náhodou, kde že to pracuje? Počítám, že se tím ohání v každém příspěvku, určitě se už někde podřekla...

Nemám informace o ostatních rádcích - snad jen "vojta" - se podepisuje jako Lenovo ambasador...

V odkazu benchmark je uvedena cena G4560 nějakých 2600,-Kč - dnes se prodává za 1600,-... toto je jasná volba.

Jinak bych se k tomu OT asi už nevracel...

Hezký den :)

still10k*
hodnocení

0x

Tady si prohlédněte srovnání obou procesorů: cpu.userbenchmark.com/...
i3 z něho vychází jako výkonnější a já osobně si myslím, že jestli účel PC budou hlavně hry, zvolil bych i3 bez ohledu na vyšší cenu. Dnešní Pentia se osazují hlavně do kancelářských a různých pracovních PC, ne do herních.
Jen si dovolím poznámku, proč kupujete procesor s integrovanou grafikou, když pak budete používat dedikovanou? Být vámi, zvolil bych procesor bez integrované grafiky.

chizuru*

Zajímavé že potom je, že jsme prodali asi 10x víc počítačů na hry s G4560 než s i3-7100. *smich*
Zajímala by mne jinak ta alternativa procesoru bez iGPU. Všechny Intely od Celeronu po i7 mají iGPU, vyjma x99 platformy, ale tam se pohybujeme v cenách za procesor 12 tisíc a víc. U AMD pak nejlevnější varianta je Ryzen 5 za 5k+, což taky není zrovna ta cenová kategorie jako Pentium nebo i3. Možná až AMD vydá R3 tak budiž, ale jinak tahle připomínka nemá absolutně žádný smysl.
V dnešní době i3 jsou vyhozené peníze. Jedině Pentium nebo pokud si chce člověk připlatit za čtyřjádro až i5/Ryzen 5.

still10k*

Že prodejce označí PC jako herní ještě neznamená, že PC skutečně herní je. Stojím si pevně za tím, že pořizovat integrovanou grafiku v CPU pro stroj určený k hraní her je krok špatným směrem. IGP zpomaluje práci zatíženého CPU v propustnosti RAM.

Alternativ bez IGP je samozřejmě více, neohlížejte se jen na aktuální nabídku Alzy. Ještě je stále na trhu mnoho procesorů bez IGP za hubičku.

Ale nechci se bavit o jiných procesorech, pohybuji se pouze v mezích zadání dotazu. Jestli vás tedy dobře chápu slečno, jediný váš argument, proč nekoupit dotazovaný i3 je o něco vyšší cena?

chizuru*
Já myslím počítače co si sami zákazníci objednali, ne představené sestavy.
Je sice hezké, tvrdě si stát za tím, že integrovaná grafika je zbytečná, jenže se nedá vyjmout, ale sama se deaktivuje pokud je v počítači dedikovaná grafická karta. iGPU se nedá pořídit. Ona už tam prostě je, většinou se setkávám spíš s názorem, že lidi štve její absence u intelácké enthusiast platformy (X99 a teď až přijde i nová X299) a AMD procesorů. iGPU je v naprosté většině CPU od intelu na mainstream platformě od třetí generace Core i procesoru (Ivy Bridge a novější), takže od roku 2012 (A už předtím Sandy Bridge z roku 2011 měl skoro každý procesor iGPU, vyjma pár speciálních modelů). AMD je nedávalo do FX procesorů (jenže ty už jsou dnes taky zastaralé) a do nových Ryzenů je taky nedává. Ale o těch tazatel neřekl ani slovo. Jak i3-7100, tak G4560 mají iGPU. Polemizovat o tom, že by si měl sehnat CPU bez iGPU je naprosto zbytečná konverzace a ještě zbytečnější rada.
Můj argument je ten, že s příchodem G4560 se i3 nevyplatí, protože za 10% výkonu navíc si člověk připlatí o 50% víc. Nedává to smysl.
doplněno 24.06.17 11:03: Jestli to dobře chápu, tak všichni ti vášniví hráči mají buď procesor od AMD, nebo 6+ jádra od Intelu, nebo na opačné straně minimálně 7 a více let staré procesory.
Ani jednou jsem tazateli nedoporučila Ryzen, protože to jsou procesory z jiné cenové kategorie než ze které si vybírá tazatel, používám je jen pro argumenty ohledně iGPU pro jednoho človíčka co si nevidí do pusy. :)
Nehledě na to, že iGPU je skvělá věc, hlavně při troubleshootingu. Případně z mých vlastních zkušeností, mne třeba zachránila, když mi odešel zdroj a já mohla pokračovat v práci na počítači s tím, že mi tam běžel nějaký 200W zdroj, samozřejmě bez dedikované GPU a moje i7 jela jen na iGPU do doby než mi můj zdroj vrátili z reklamací :)
Opravdu mne zajímá ta konfigurace těch spoluhráčů, stejně tak doporučený procesor bez iGPU. :)
doplněno 24.06.17 13:50: Samozřejmě že mám pravdu já, vzhledem k tomu, že už se nějakou dobu v tomhle prostředí pohybuji (pracuji), tak si myslím, že mám celkem dobrý přehled o tom, co je dobré za jakou cenu a pro jakého zákazníka.
Nehledě na to, že když se zeptám na důkaz argumentu, žádný nedostanu. Jen další a další argumenty bez důkazu. A určitě si tu nenechám namlouvat, že 10% výkonu navíc za 1,5 násobek ceny se vyplatí. :)
still10k*

Dobře slečno, vám tedy CPU s IGP nevadí a vašim klientům, mezi kterými na 100% nejsem a počítám, že ani nebudu, také ne. Nicméně, už se víc než 15 let pohybuji v hráčských komunitách všeho druhu a znám HW konfigurace svých spoluhráčů i jiných a jejich názory. Při dlouhých herních večerech se na TS mluví o ledasčem ;) Jestli mám tlumočit názory lidí, co hrají opravdu vášnivě a staví kompy jeden za druhým a není den, aby se nehrabali v nějaké bedně, tak při sebemeší zmínce o integ. grafice se jim zvedá límec a nikdo nic takového v PC nechce. Vaše argumentace tím, že si víc lidí koupilo PC s Pentiem než s i3 je velmi zavádějící, protože Pentium je levnější, i když méně výkonný. A když přihlédnu k otázce tazatele, je vaše argumentace přímo záměrně matoucí. Tazatel samozřejmě vidí jaká je cena obou procesorů a z mnou linkovaného srovnání si udělá obrázek o výkonu obou procesorů.

Já mu nabízím pohled hráče a přesnou odpověď na jeho otázku, který je lepší na hry, ale vy ho matete. Kolikrát jste ve svých odpovědích použila slovo Ryzen? Je záměrem vašich reakcí opravdu pomoct tazateli? Začínám mít silné podezření, že si jen honíte triko slečno *smich*

still10k*

ad doplněno 24.06.17 11:03: Záměrně přehlížíte fakta, fabulujete a argumentujete pouze tak, abyste měla pravdu jen vy a jako poslední. Debata s vámi nemá smysl.

doplněno 24.06.17 14:08:

Nebudu na vás dále reagovat, fabulujete, překrucujete a matete lidi. Každý si z "debaty" udělá obrázek sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]