Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý internet

Od: fik odpovědí: 5 změna:

Dobrý den , chtěl bych se zeptat,jakto , že mám pomalý internet.Když si otevřu info o připojení,tak je ta napsané 54 Mbps,ale jsem rád za rychlost 200kb/s.Myslíte,že by za to mohl 9 let starý router/modem.Někdy mi to skočí i na 34Mb/s ,ale postupně se to sníží zpět zase na 160kB/s.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Těch 54 Mbps je rychlost WIFI sítě ne rychlost aktuálního internetu. Aneb po drátech mezi PC a Wifi routerem mohou data téci 54Mb/s ( megabit za vteřinu). Jakou rychlostí Vám pojede internet závisí na poskytovateli internetu - aneb za kolik si platíte a jakou máte agregaci.

doplněno 19.06.17 22:24: Abych to doplnil: napište jaký tarif (smlouvu) máte od operátora a pak budem řešit, zdali máte problém. Zajímá nás jejich rychlost, kterou si kupujete. Rychlost 54Mbit má doma úplně každý, kdo má doma WiFi router.

hodnocení

0x

Zkus si změřit z této stránky speedmeter.internetprovse/... ale taky to nemusí být přesné; některé servery (např. uložto.cz do 300kb/s) větší rychlost neumožní, i kdybys měl připojení rychlé jako Grippen.

fik
19.06.17 21:05
hodnocení

Pomalý internet

vernon
hodnocení

0x
Máš "géčkový" router, to už je dnes těžce zastaralé. Ale tím to není, i na něm lze dosáhnout až praktické trvalé rychlosti 20 - 25 Mbps.

hodnocení

0x

Já vyměnil v rodině router starý 5 let! S myšlenkou a snovým routrem k novému poskytovateli neb tento vás okrádá o rychlost/kapacitu...byl velice překvapený když jsem pak na ac protokolu měřil rychlost a ty byla vyšší než mám doma za větší prachy...takže o routru to může být dost.On když poskytovatel něco dává zadarmo, obvykle kupuje staré mrchy poplatné sobě v době nákupu...dát nějakých 600-900czk za router který bud na cca 10 let mi přijde jako malá investice s novými možnostmi které přinese.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]