Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřeboval bych poradit.Mám no name čínskou wifi kameru.Sledovat na mobilu lze jen ve vlastní síti.Pokud zapnu data,nebo jsem na jiné síti,tak kamera nenačte.Kameru mám cca 2 roky a vždy fungovala skvěle.Prosím o radu,kde je zakopaný pes
Máte čínskou p2p kameru - chápu. Sledovat lze jen ve vlastní síti - ano, to souhlasí. Pokud jste v cizí síti, tak nefunguje - ano, protože je jen direct wifi. Prosím o radu - a s čím?
Prosím o radu,proč nefunguje,jak má.Na kameru se dívám obcas doma,takže nevím,jak dlouho to nejde.Má záznam na SD kartu.Chtěl jsem se podívat z práce,protože soused volal,že naboural můj plot.Zapnu data a píse to hlášku invalid ID. V moji síti jede bez problému.Loni a předloni jsem se díval z Rhodosu a Kosu,takže kamera fungovala i ze vzdáleného přístupu.Proto jsem poprosil o radu nějakého odborníka,co s tím je.
Aha, tak to je jiná. Potom máte kameru ale nakonfigurovanou zcela jinak, než bych u p2p kamery očekával. Aneb p2p (peer to peer) je propojena s mobilem napřímo a už z principu se k ní připojit z cizí sítě nedá. Stejně jako se ze zahraničí nepřipojíte ke svým bluetooth sluchátkám, co máte doma. Nespletl jste se v názvu kamery? Nemáte spíše IP kameru? Ta je sice taky wifi, ale už má svou IP adresu, tudíž lze identifikovat v síti. Poté ji stačí propojit s nějakým přístupovým bodem (tzv APčko) a nakonfigurovat tak, že ji lze vidět i z internetu. Proto bych to na tipoval na to, že doma někdo vyměnil starý wifi router za nový a už nenakonfiguroval přesměrování portů. Kdo prvně nastavoval tu kameru? Není na ní nějaké produktové číslo? Nemáte k ní manuál? Má připojení i pomocí ethernet kabelu?
Takto bez informací víc neporadím. Snad jen se nalogovat do wifi routeru a v seznamu připojených wifi zařízení opsat IP adresy a potom vyzkoušet přes internetový prohlížeč, která z nich patří kameře. Pak nastavit forwarding portů a snad hotovo.
PS: jak se k té kameře připojujete ze zahraničí? Přes webové rozhraní nebo přes program?
Děkuji za odpověď .Kupoval jsem ji přes ebay a název byl P2P wifi cam wascam,proto jsem myslel,že to je p2p kamera.Jsem laik.S routerem nikdi nic nedělal,mám jej 5 let.Manuál nemam,připojení ethernet kabelem má.Na kameře je QR kód,,číslo ,jméno a heslo. ( toto se zadává do software do MT. Kameru jsem "nastavoval" já. Když jsem ji do esl domů,tak jsem ji propojil pres ethernet kablík( kameru s routerem ) ,,nainstaloval software do MT ,zadal kod, jméno a heslo a vše šlapalo.Nepamatuji se,že bych dělal něco jiného.
Tak nevím ,jak dále.Přístup ke kameře z jiné sítě byl přes software,který se používá ve vlastní.Takže jeden program na vše .Přístup ke kameře měl i tchán,který bydlí 10 km od nás. Sem tam to využíval,takže to fungovalo dobře.
1) Wanscam jsou IP kamery s možností p2p (to je spíše takový bonus - primárně je to IP kamera). Takže může být zapojena drátově, přes lokální wifi a i přes internet ...
2) Divné, že uvnitř krabice nebylo instalační CD - na něm je software, pomocí kterého kameru rozchodíte v síti. To, že to chodilo přes mobilní aplikaci ve stejné síti je jasné - to už jsme si řekli, že je práve to p2p. Stačilo jen naskenovat čárový kod a vyplnit heslo. Kamera má wifi, mobil má wifi - proč se zdržovat přes prostředníka (router) , když si můžou pokecat rovnou spolu? - to je princip p2p. Ale kdo je mimo dosah (10km vzdálený tchán) tak má smůlu. Ale tím, že jste zapojil kabel jste kameru připojil k wifirouteru, čili k internetu, takže podle unikátního p2p ID (identifikacni cislo) se dá kamera sledovat přes androidi aplikaci odkudkoliv, čili i od tchána, nebo z dovolené. Teď jen přijít na to, co se stalo ... (ale alespoň už víme co máte, co jste dělal a tak...)
3) Ten kabel je do kamery stále zapojen? (měl by, když jste nerozchodil wifi. Pokud byste podle programu na CD nastavil wifi pripojeni one kamery, pripojovala by se pomoci wifi k wifirouteru a nebyl by kabel potreba.
Navrhuji odtud wanscam.net/... stáhnout aplikaci "search tool"a postupovat podle manuálu, který je tam taktéž ke stažení. V podstatě stáhnete onen program (je to archiv zip nebo rar) a spustíte instalaci (doporucuji hned v prvnim kroce instalace změnit rozsypaný čaj na angličtinu) -> Dáte vyhledat kameru -> její IP napíšete do weboveho prohlížeče (IE, Firefox, Chrome) a otevře se okno, kam napíšete přihlašovací údaje admin a heslo ponecháte prázdné. Pak se dostanete do rozhraní kamery, kde v nastavení wifi vyhledáte svou domácí wifi, vyplníte údaje a tím je kamera připojena bezdrátově a kabel můžete odpojit. Pak vy i tchán musíte v telefonu v onom programu vyhledat kameru znova - je ale lepší být u ní a naskenovat si její čárový kod a nebo zadat její ID. Takhle by to mělo fungovat.
Děkuji za návod,vše sem udělal stejně,ale bohužel kamera jede jen ve "vlastní síti" .Tzn,že,kamera je přihlášena k určité síti.Když se mobilem přihlasím k této síti,tak vše funguje.Jakmile zapnu na mobilu data,nebo se s mobilem přihlásím k jiné wifi síti,tak program ve kterém sleduji na mobilu kameru napíše invalid ID .Vyzkoušeno na 4 aplikacích.Už jsem z toho zoufalý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.