Nejste přihlášen/a.
Zdravím vespolek. Kláveska na jednom z našich NB se odebrala do křemíkového nebe, chci pořídit náhradu, ale zjišťuji, že se v tom vůbec nevyznám. Hledám na internetu kompatibilní klávesnici a narážím na číselná označení, která mi nic neříkají, všichni prodejci zřejmě předpokládají, že se dá někde dohledat případná kompatibilita podle označení produktu, ale já to nenacházím a ani nevím, co hledat přes strýčka Google. Pomůžete mi prosím? Rád bych pochopil, jak se dohledává a určuje kompatibilita.
Jedná se o notebook HP Pavilion G6-1146SF.
Nafotil jsem zadní stranu klávesnice s polepky, viz příloha.
Například najdu na netu tuto klávesnici: notebook-zdroje.cz/...
nebo tuto
sema-for.cz/...
nebo tento seznam
klavesnice-ntb-hp.kvalitn/...
Jak teď podle těch čísel poznám, jestli bude kompatibilní s našim notebookem? Děkuji za radu.
Pokud to někoho zajímá, tak ta klávesnice ze Semaforu je opravdu správná, funguje bezvadně
Tak jsem to projel. Z toho, co jste vybral, přichází v úvahu ta klávesnice ze Semaforu, ovšem pouze v případě, že pro ni platí ten štítek ze 4. obrázku v odkazu.
Jinak jsem našel originál klávesnici zde ebay.com/... pokud vydržíte dodací lhůtu (max cca 6 týdnů), je to přesně ona.
@archipatelin: Měla by souhlasit obě čísla P/N, ale víc bych věřil výrobci, tedy Quanta. U téhle klávesnice navíc sedí všechna čísla kromě revize, a ta myslím nebude z těch nejdůležitějších
provizorně jsem to řešil lan-shop.cz/... - pro cestování pohoda...
Doma jsem pak užíval klasickou klávesnici za stovečku (což dělám tak nějak vždy s NTB při stálém místě-když se používá místo stolního pc).
Výměnu klávesnice jsem prováděl jednou za bazarovou starší - za cca 400,-Kč. To však nedoporučuji. Vydržíte s provizorkoku pár týdnů?
Díky za tip. Někde po baráku se pár USB klávesnic povaluje, takže na doma by náhrada byla. Ale ten notebook při práci hodně cestuje, takže ho chci dát kompletně do pucu. Na tom Semaforu mají i ostatní díly co potřebuji, tak to asi koupím všechno při jednom tam.
Lidičky, kdyby se vám někomu doma zbytečně povalovaly nějaké náhradní díly pro tento notebook (např. baterie, šasi, panty, atp), dejte prosím vědět, dohodneme se! Stroj je to kvalitní, počítám s ním i do budoucna
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.