Nejste přihlášen/a.
Ahoj, kvůli vyčištění chlazení jsem procesor od základní desky...
aspoň tedy myslím že je to procesor...je to čtvereček o velikosti cca 5-6 cm..a z jedné strany je snad milion bodlinek...
..ten procesor mám tedka pojeny s chlacením a větráčkem do hromady.
otázka je:
dokázu ty bodlinky dát zpět tak ja má?..zkoušel jsem to nasadit...to jde..ale nevím zdali je mám správně, nevidím tam...a bojím se, že když pak budu muset zatlačit..že ty bodlinky ohnupokud to budu mít špatně Už jsem kdysi jednou bodliny ohnul..a to byl konec...
..jak moc těsný to tam je? a zvládnu celou tu kostku nasadit? díky za radu
Musíš nejdříve sundat chladič od procesoru, Očistit na obojím zbytky teplovodivý pasty. Pak dáš do patice samotný procesor. Odklopíš takovou páčku, zasadíš procesor, na rohu je taková šipka či trojúhelník, to samý je i na patici, zaklapneš páčku, naneseš slabou vrstvu nový teplovodivý pasty a teprve potom nasadíš chladič.
To už nikdy nedělej. Procesor na chladiči drží jen na teplovodivé pastě, mel by jít bez násilí sloupnout a jak na patici, tak na něm je vidět, jak patří do sebe - zkosený roh, ... .Tyto patice nejsou stavěny na častější vyndávání. Při čištění je nejlepší otevřít bednu a vyfoukat stlačeným vzduchem - nejlépe kompresorem na zahradě, ale od oprsklého mlaďocha si dovedu představit i využití kompresoru na benzince.
První otázka zní, proč vytahuješ procesor z desky? Vyčistit stačí chladič na něm, z procesoru otřít starou teplovodivou pastu, nanést novou, připlácnout a zajistit chladič a hotovo.
Procesor musí jít do desky lehce, prakticky by ve správnoju chvíli mě sám "zapadnout", rozhodně se nesnažit o nějaké násilí. A jde jen jedním směrem do přesné pozice, takže špatně tam dát nejde.
A proto že nevíš co dal , co dat info o zakladní desce , popis o kterou jde ..AMD si myslím já. Pokud kde o odělení CPU od chlazení vem nuž a jdi po stěne chlazení a procesoru ... neboj to povolí už jsem to zažil...Pak se budem bavit dál ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.