Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde monitor u PC

Od: fgdfg odpovědí: 14 změna:

Ahoj, koupil jsem si 2 roky starý počítač...chci ho doma vyzkoušet..zapojím ho...PC běží..ale monitor nic...Vubec žádný signal...a přitom by vše mělo být v pořádku..Kde je asi problém?

Můj monitor už je trochu starší..cca 5-6 let...konce jsem všechny dotáhnul... ale nic.

je to tím, že mám starý monitor? ještě jsem se stím nesetkal.. díky moc za radu. P.

doplněno 15.06.17 23:37:

Monitor mám vlastní, pouze jsem koupil bedýnku..bez myši, klávesnice, a monitoru..

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zkusím se zeptat, protože to ještě nikdo přede mnou neudělal: Máte monitor zapojený určitě v GK? Nemáte ho náhodou v základní desce?

doplněno 16.06.17 11:02:

@radoss: Pokud se pohybuješ na specializovaných PC fórech, nevěřil bys, kolik lidí se tam takhle ptá a přitom neví, KDE mají mít kabel do monitoru "zapíchnutý"*bzum*

doplněno 16.06.17 18:43:

@fgdfg: Jestli jenom myslíš, tak nevíš. A právě kabel monitoru jde velmi často zastrčit jednak do výstupu na grafické kartě a jednak do výstupu na základní desce.

Na obrázku je "nějaká" zadní strana PC, označil jsem tam dokonce 3 konektory pro připojení monitoru. Pokud jsi připojený v tom nahoře (modrý) a tvůj PC má grafickou kertu s dalším výstupem (ty dva černé dole), tak se neciv, že to nechodí. Musíš mít monitor zapojený v GK, tedy v jednom z těch černých podle obrázku.

To je jako kdyby ses ptal jestli je monitor zapojeny v zásuvce :) s tim se proste pocita, ale dobry poznatek *palec*
fgdfg
hodnocení

no...:) já myslím že je kabel správně...nikam přeci jinak nejde zastrčit...Počítaců už jsme měl snad 10 ...vzdy teda použitý... v noci zkusím znovu BIOS

fgdfg
hodnocení

No, a to se mi přesně stalo..zapojil jsem to do jiné...jak jsi psal...něco jsem tam začal šroubovat a najednou vidím..že vidím fatu morganu...další prázdný vývod...a kabely na PC zapojený...

přepojím ..zapínám..a jedu:) díky za radu..hned mám lepší náladu :) P.

rv*
hodnocení

2x

A PC naskočí? - Roztočí se ventilátory, svítí LED u myšky, probliknou LED u klávesnice? Problikává LED od HDD? Jinak do biosu se obvykle dostaneš tiskem klávesy DEL po spuštění PC. U rychlejšího PC následuje start operačního systému tak rychle, že monitor na zobrazování hlášek z biosu nestačí zareagovat. V biosu je režim zobrazení takový, aby to zvládl zobrazit snad každý monitor, stejně jako v nouzovém režimu.

fgdfg
hodnocení

jojo..klavesnice svítí...myš také... něco svítí i v počítačí..jestli to svítil HD to nevím.,,..v noci zjistím.. ahoj

rv*
hodnocení

1x

Monitor nemusí zvládat vysokou obnovovací frekvenci nebo vysoké rozlišení. Zkuste se při startu dostat do biosu, popřípadě do nouzového režimu (a v něm nastavit rozlišení + obn. frekvenci) na nižší hodnotu.

fgdfg
hodnocení

to je možné... pán co mi to prodal měl 22 palcový monitor...a já mám tusím max 19 palcový...vyzkouším :)

krtek66

no...velikostí monitoru to určitě bude..*bzum* ...

To se tedy zeptam jak se bude pohybovat v biosu kdyz mu monitor jak uvadi vubec nenaskoci = proste je porad černý. Uvadi ze "zadny signal" coz značí spise tu moji vadu nebo vadu v kabeláži.
.
Ale jestli to clovek udela po slepu tak *palec*
fgdfg
hodnocení

zkusil jsem i jiný monitorovější a také nic...

bios mi vubec nenaskočil..Pro jistotu.. jaká je to F?

..dotlačil jsem i grafiku...nic..

Hm..může se to rozbít cestou pošty? PC jsem koupil přes aukro... a balík byl dobře zabalený... Nechci hned prodejce strašit...ale..psal že je 100% funkční...přeci by to někdo nesváděl na poštu a poslal by PC rozbitý!

krtek66

zjistit se to dá pouze vylučovací metodou...zkusit jiný monitor, jiný kabel, jinou grafiku, jiný pc...podle toho s čím to naběhne...tak tam je problém..a bios je u každého pc jinde...může to být ESC, DEL, F8, F12 ...

Presne tak.
.
Vemte monitor a kabel k nějakému známému. Kdyz nepojede ani tam zkuste jeho kabel. Kdyz pojede je vadný kabel. Kdyz vse pojede v pohode je neco s grafickou kartou. Tu vytáhnout - profoukat a zkusit znovu vložit.
.
Jestlize pocitac "jede" jinde bych uz chybu nehledal.

hodnocení

0x
Dobry den,
.
Tezko v takove veci radit na dalku, ale mel jsem párkrát podobny problem a vada byla v grafické kartě. Pocitac po zapnutí jídel ale nic se nedělo. Pokud Vam monitor zapojeny do el. site normalne funguje je problem jinde. Vadna, nebo spatne zacvaknuta grafická karta.
.
Nebo taky neco uplne jineho :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]