Nejste přihlášen/a.
Nevíte v čem je problém, když kamerou s rozlišením 640x480 snímám (ukládám) fotky přes vlc player, výsledné obrázky mají hrozně malé rozlišení 160x120. Tj. 4x menší strany obrázku než by měly být. Přitom na monitoru je to zobrazené vpořádku a obraz je pěkný.
A je výsledné video skutečně v rozlišení 640x480? Zkuste jej nejdříve z kamery uložit do PC a podívat se v onom VLC na jeho vlastnosti? Nebo to by mělo jít i živě, takže ve VLC s připojenou kamerou rovnou stiskněte CTRL+ I (jako informace) a na záložce KODEK bude uvedeno v jakém rozlišení je právě přehrávané video. V tom samém rozlišení se budou ukládat i snímky. Ve VLC jsem u snímání obrázků našel už jen vynucení poměru stran viz obr kdy 0 je zachováno poměr stran např 1280x720 a když nastavíte -1 tak bude uchován originální poměr stran např 1280x738
Díky za odpověď. Je tam 160x120 ale jak to je teda možné, že když to vidím na obrazovce tak obraz se zdá být kvalitní? Toto nechápu u kamery je totiž napsáno že má rozlišení 640x480 nebo jak to tam bylo. No a já když namířím na monitor na VLC přehrávač, na čas nebo na ikonu play, tak vidím veškeré detaily, jednotlivé čtverečky, které se zdají být asi 3x3 mm velké , přitom pouhým okem jsou malinké, sotva viditelné. To by přece nebylo možné takto zobrazit kdyby to mělo jen 160x120? Tečka u času má velikost asi 2.5x2.5 cm. Sice vidím jen ":08" (čas) více se tam nevleze...
Ještě je tu možnost nahrát krátké video z VLC, ale problém je v tom že ho nemohu otevřít v editoru. Má to koncovku .avi, ale nejde to ani otevřít ani zkonvertovat ve FormatFactory. Teď jsem ještě zkoušel novější vezi FF a převedl jsem to do mp3. Přehrát ve winampu mi to nešlo, a otevřít v avidemuxu2 taky ne. Tam to píše že nelze detekovat aspekt ratio - čili poměr stran. Mohl bych vám to video poslat? Přes zprávy, bychom pořešili kam to uložit, jedná se o 200kB. Jo ale původní avi mělo 3MB...
Spíše zkontrolujte v MENU kamery, zda má nastaveno rozlišení na nahrávání oněch 640x480 (VGA) místo oněch 160x120 (QQVGA). To, že to má na sobě napsané nemusí notně znamenat, že to má i tak nastavené. Ani bych se nedivil, kdyby to byl nějaký hodně starý kousek, který bude umět fotit 640x480 a natáčet jen 160x120. Ostatně takto to měly nastaveny myslím i první telefony, když se posílaly MMS, tak to natáčelo video schválně v nízké kvalitě. Jinak se docela ztrácím ve vašich odpovědích a čeho vlastně chcete docílit. Proč najednou píšete o nějakém nátáčení monitoru a měříte tečku u času a vlc playeru? Pasáž s převodem videa do zvukového formátu nechápu vůbec. Myslel jsem, že máte zapojenou kameru, ta dejme tomu něco snímá živě, což sledujete přes VLC player a v jistou chvíli chcete udělat jedním stiskem snímek.
Ta kamera nemá zobrazovací zařízení. Když jsem mluvil o kameře mluvil jsem o snímacím zařízení ne o zobrazovacím. To bych asi nepoužíval monitor? Ale vždyď v jiném programu to jde. A video zobrazuje v plném rozlišení. Není k tomu soft. Je to prostě kamera, nehraje roli jak je stará nebo kolik stála.
Zvuk tam není jen snímání obrazu. Mě šlo asi o to že VLC něco sejmul a uložil v neznámém formátu se kterým nešlo dál nic dělat.
Já myslel, že je to nějaká skutečně klasická "kamera", která má i své vnitřní nastavení. Pokud je to jen nějaká noname webová kamerka, tak bych zkusil jiné ovladače, aktualizoval VLC program a laboroval a laboroval Zkusil bych si natočit tou kamerkou v jiném programu (v kterém píšete, že to jde) krátke VGA video a pak ho pustil přes VLC a zkusil zachytávat snímky. Pokud to bude opět dělat jen QQVGA snímky, na vině je VLC. Pokud to bude ale dělat VGA snímky, tak si prostě nerozumí kamerka s VLC v live režimu (třeba). Napište typ té kamery, třeba něco dohledáme na netu.
Přes PrintScreen jsem to nezkoušel, protože s tím mám zkušenosti že u videa to nikdy nefungovalo at jsem to dělal v jakémkoliv programu. PrintScreen je složitá záležitost, musíte to vložit do programu a pak uložit. VLC ukládá snímky z přehrávaného videa automaticky do vámi zvolené složky, stačí zmáčknout shift+s. Problém je však v tom že ty snímky jsou záhadně malé, takže po otevření a prohlížení jpg vidím obrovské kostičky v místech, kde by měly být detaily. Abych mohl udělat kvalitní fotku musím zabrat ohromný detail obrazu a fotka z dálky je nekvalitní, tam nevidíte vůbec detaily, jen celek.
Jistě, na to jsem koukal už mnohokrát. Video/Snímky videa - tam je jen adresář, předpona a formát jpg.
U sekce Video pak je složitější nastavení videa, něco o prokládání, mísení
Nahoře ještě HW převod, nerozumím těm věcem.
Díky, ale nevím jak to uložit jako bmp. Používám zkratku shit+s a to se uloží jako jpg-
Nainstaloval jsem si ten bandicam 2.3.3.860 pro XP novější nejde a nevím jestli to podporuje to co říkáte, nahrávání z webky.
Ten bandicam mám připravený. Nastavil jsem si výstupní složku i klávesu pro záznam z webkamery F12. Mám zaškrtnuté Přidat záznam z webkamery a velikost videa jsem nastavil na 50% (větší nejde nevím proč!?) a náhled fungoval. Ale jak to mám teda spustit? Když kliknu na Rec tam dostávám hlášku že to mám nastavené v režimu nahrávání hry, to nechci.
Ještě jsem klikl na Výstup a Nahrát a otevřelo se mi velké bílé okno se kterým nevím co dělat. Vypadá to jako prohlížeč.
A záznam z obrazovky mi nefunguje, dostanu hlášku, že iniciace kodeku selhala.
tak jsem ten program bandcam odistaloval a nainstaloval jsem Free2X webcam recorder. Zabírá to jen pár mega a dělá krásné snímky a záznam videa. Jen stačilo nastavit rozlišení výstupu a je to v plné velikosti! Problém je ale v tom, že videa se mi nevejdou na disk, nikde tam není nastavení cílové složky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.