Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podezřelý like stránky na FB

Od: gitus® odpovědí: 4 změna:

Mou fb stránku týkající se hlídání dětí označil "to se mi líbí" člověk ze zahraničí, jehož profil a zveřejněné příspěvky se mi moc nezdají, rodiče to docela vyděsilo. Jak mohu zabránit, aby dotyčný člověk stránku "neviděl"? Stačí, že jsem si jej já zablokovala? Jde nějak určit okruh lidí, kteří stránku vidí nebo to lze jen u jednotlivých příspěvků? Děkuji za radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

»Jak mohu zabránit, aby dotyčný člověk stránku "neviděl"?« Takže si přejete, aby ji viděl? (Dva zápory...) Stránku na FB – pokud vím – zablokovat nelze. Stačí, že jsem si jej já zablokovala? Pokud vím, nestačí.

Jiná situace by mohla být v případě uzavřené skupiny, v níž byste jen Vy sama povolovala členství dalším zájemcům. Pokud byste přidávání členů povolila i někomu dalšímu, neměla byste už úplnou kontrolu.

Ke všemu, co vložíte na Facebook, dáváte FB právo k použití. Bude-li někdo něco z Vašeho obsahu sdílet, může si FB sdílený obsah ponechat i poté, co jej ve svém účtu smažete a/nebo poté, co účet úplně zrušíte.

Cokoliv vložíte do internetu (nejen na FB), si bude žít svým vlastním životem, nikdy už nad tím nebudete mít úplnou kontrolu.

Proto bych se spíše než na snahu zabránit někomu v přístupu k určité stránce, což může být obtížné až nemožné, zaměřila na volbu obsahu. Pečlivě bych zvažovala, co kde zveřejním. Ani na stránce zaměřené na hlídání dětí bych nevkládala fotky dětí (ideálně ani jiných osob).

___

K Satamově odpovědi:

Zná-li člověk slabiny Facebooku, může je vhodně použít a využít... (–:

doplněno 08.08.17 17:17:

Řadu dobrých tipů k so/... najdete u pana Dočekala, který toho u nás asi ví o Facebooku nejvíce.

rqwope
hodnocení

0x

Nelze, toto je realita, nechcete přeci žít ve "lži".

hodnocení

Děkuji za odpověď, ale přiznám se, že druhé části věty moc nerozumín...

hodnocení

0x

To je bohužel jedna ze stinných stránek FB a proto jsem mu dlouho oddolával a poté, co jsem se na FB přihlásil, si hrozně moc rozmýšlým, co tam napíšu. Vše se totiž dá snadno zneužít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]