Rozdíl je přesně dvakrát víc bodů v řádce, tj. čtyřikrát víc v ploše. Poznat to je na velký televizi nebo monitoru, pokud máte vhodný zdroj signálu.
jofa*
V praxi to znamená více ostrý obraz a více pozorovatelnějších detailů z menší vzdálenosti od obrazu. Na takový obraz ve 4K i FullHD se dívá z menší vzdálenosti. Jinak takové rozlišení postrádá smysl.
Takže v případě, kdy vybírám kameru a rozhoduji se mezi 4k a fullHD byste brali spíš co?
jofa*
Za pár let. možná dřív budou všechny kamery natáčet v rozlišení 4K a víc. Zaměřil bych se na kameru 4K která natáčí 50 snímků/ sec. ne pouze 25/sec. Z hlediska pohybu bude lepší. Jinak 4K v kamerách bude zanedlouho standard. Taky to chce mít pochopitelně zobrazovač o úhlopříčce alespoň 42". 4K kameru a nad jinou bych ani neuvažoval. Potom to je otázka pěněz jakou kvalitu. Tady bych osobně pod 40 tis. nešel.
jirka20
Podstatné je,co budeš dělat s nahrávkou tj. zda máš na zpracování počítač(Bluray vypalovačka + střih 4K) nebo budeš přehrávat,to co nahraješ(flash pamět,externí HDD na tv-musí umět určitý typ souboru.)
jofa*
Tak snad poradí doporučí majitel. Já jsem si myslel, že chcete solidní kameru.
Pardon, já to špatně upřesnil, mám zálusk na outdoor kameru, která umí podle papíru 4k s 30 snímkama za sekundu, proto tak vyzvídám. Hlavně ta kamera je za 6500, proto se radši ještě ptám. Kdyžtak přikládám odkaz
Pokud ti nebude vadit že obraz není plynulý, tak si jí kup. Ale spíš ji provozovat na FHD s 50fps.
jirka20
Pusť si na youtube něco ve 4k na 150cm uhlopříčce.Pokuď nebudeš vidět rozdíl,jdi na oční. Rozdíl je v množství dat zaznamenaných na kartu,budete záznam zpracovávat?Jedna minuta cca 1Giga.
YI4k+ action cam, 4k 60fps, elektronicka stabilizace do 4k 30fps, lepsi specifikace i chip nez Gopro Hero 5, barvy by mohly byt lepsi, ale vydavaji jeden firmware za druhym, takze se staraji.. navic to neni problem srovnat v postprodukci.. cena lehce nad $300 se slevovym kuponem.. jo a zapis az 120Mbit/s ..gopro ma 60
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.