Nejste přihlášen/a.
Zdravím
Chtěla bych se naučit základy programování se Visual Studiu 2017. Váhám, jakou platformu zvolit, aby to pro mne jako totálního začátečníka, který si maximlně v Dosboxu dokáže otevřít starou hru, bylo co nejjednodšší. Přemýšlím nad desktopovými aplikacemi pro Win (univerzální Win aplikace už asi smysl nemají, když mobilní Win postupně vymírají) anebo nad mobilními aplikacemi na bázi Xamarinu. V programování nemám žádné zkušenosti. Našla jsem online kurz programování, ale to se týká univezálních aplikací pro Win moderniprogramovani.cz/... . Chtěla bych zkusit jednoduchou příručku, která by obsahovala hlavně text a obrázky a aby uživatel text mohl exportovat do PDF...
Děkuji za případné rady a návody
Obávám se, že si to představuješ příliš jednoduše. Nejdříve musíš pochopit vůbec základy programování. Takových seriálů máš na internetu spoustu, například: itnetwork.cz/...
Musíš začít od samého počátku a postupně se propravovávat ke složitějším věcěm. Visual Studio ti práci jen dokáže usnadnit, ale programovat musíš umět sama.
Ne že bych chtěl strašit, ale vymyslet program na export textu do *.pdf není úloha pro začátečníky. Čeká tě dlouhý a tvrdý boj.
V Excelu nebo ve Wordu je situace jednodušší, kdy můžeš použít přednastavenou funkci ulož jako do formátu *.pdf. Tato funkce se dá volat makrem a zautomatizovat. Ale vymyslet nějakou spustitelnou utilitku? To se úplnému začátečníkovi nepovede.
Poradím ti to, co jsem tady už několikrát poradil. Jestli se chceš naučit programovat, začni s VBA, Visual Basic for Applications. Máš ho zadarmo a rovnou v balíku MS Office.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.