Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žádný obraz na monitoru

Od: trouba odpovědí: 7 změna:
Zdravím, včera jsem si pořídil nové komponenty, vše dal dohromady a zapojil všechno co se má. Problém je v tom, že když pc zapnu, monitor se netvari jako že by tam nějaká grafická karta byla, prostě nevysílá žádný signál. Při zapnutí je slyšet bootovani disku, takže podle mě bude problém někde jinde. Napadl mě zdroj, který má sice 550w ale mám ho už 7 let a je to značka Evolveo která jak jsem četl nemá moc pozitivní hodnocení. Problém je v tom, že pokud by se jednalo o zdroj, musel bych koupit nový a nemám při tom 100% šanci že to bude zrovna zdrojem.
Jedná o komponenty:
Intel core i5 7400
Geforce gtx 1050ti 4g
Msi b150a gaming pro
8 Gb ram DDR4
ještě jsem zkusil tam vrátit starou grafickou kartu gts 450 ale stejný problém, monitor se tváří jako nic.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chybí nejpodstatnější údaj. Podrobný popis čím, kam a jak je připojený monitor.

Dále by nebylo na škodu uvést typ monitoru a zda jsou na grafice (nové i staré) zapojeny všechny napájecí konektory.

Pro vyzkoušení vyndej grafiku a kabel monitoru připoj do základní desky, monitor by měl naběhnout na integrovanou grafiku. Pak mrkni do Biosu, jestli není přídavná grafika zakázaná.

doplněno 10.06.17 09:41:

Jen doplním: K původní sestavě byl minitor také zapojen přes HDMI? Jestli ne, může být třeba ho ručně zapnout, vlézt do Menu a nastavit správný zdroj signálu - HDMI.

trouba
hodnocení

Monitor byl k oběma grafickým kartám připojen přes HDMI. Jedná se o BenQ GW2470h. Grafické karty jsou obě napájeny přímo ze zdroje, na to jsem nezapomněl.
Super, to mě nenapadlo, kouknu na to.

chizuru*
hodnocení

0x
Problém je v desce :)
Deska je stará B150, ještě k tomu MSI. Procesor je nový Kaby lake (7. generace).
B150 podporují Kaby Lake procesory jen s novým biosem, takže je třeba mít desku co už vyšla z továrny s novým biosem nebo to flashnout (je třeba k tomu mít skylake procesor(6. generace)).
MSI je ta nejhorší volba protože žádné desky od nich nemají nový BIOS, narozdíl od ostatních výrobců. ASUS a ASRock dokonce na desky píší verzi BIOSu, u Gigabyte desek je to tak nějak naslepo, ale taky prodávají staré desky s novým BIOSem.
Jediné možnosti jsou:
1) Flashnout BIOS se skylake procesorem
2) Vrátit desku a koupit si jinou (B250 ideálně)
3) Vrátit procesor a koupit si starší Skylake
doplněno 10.06.17 13:30: us.msi.com/...
Tady se kdyžtak dají stáhnout nové verze BIOSu pro tu desku :)
doplněno 10.06.17 15:29: Co říká h4ever je správně, jenže pokud se jedná o nepodporovaný procesor (právě protože není flashnutá deska) tak ani nepípne. :)
trouba
hodnocení

Takže, sehnal jsem si procesor 6 generace, spustil počítač, stáhnul si nejnovější update BIOSu, restartoval a dostal se do BIOSu kde jsem dal aktualizace z Flash disku. Aktualizace proběhla, monitor zčernal a 10 minut nic. Tak jsem ho vypnul, počítač znovu naběhl už s novou verzí BIOSu. Dal jsem tam tedy nový procesor i5 s Kaby Lake a zapnul jsem ho, ale jediný co se stalo bylo, že se na vteřinu roztočili větráky + rozsvítila deska s kartou a 2 vteřiny nic. Poté seto opakovalo pořád dokola.Teď mám zase ve skříny staré komponenty na stejný zdroj a uplně v pohodě, takže to zdrojem pravděpodobně nebude.Nějaké nápady?

chizuru*
No, pokud se jednalo o ten nejnovější flash tak nevím..
Pak mně napadá už jenom vadný procesor, i když je to vysoce nepravděpodobné

Jasně, ale já jsem nepředpokládal, že někdo může koupit nekompatibilní desku a procesor. Takže pokud víš že ty dvě věci jsou kompatibilní, pak by se postupovalo tak jak jsem psal. Zapojit procesor už není tak těžké, hlavně zapojit ventilátor a chladič na CPU, aby dobře doléhal.

Satam:

Pokud si to kupoval přes internet můžeš vrátit procesor nebo desku, pokud jsou nepoškozené do 30 dnů. Přečti si podmínky eshopu. Můžeš taky zažádat o výměnu za jiný komponent a když tak doplatit nebo oni ti vrátí. Musíš se s nima domluvit.

hodnocení

0x

První věc co máš udělat je, že zapneš tzv. speaker, což je mikrofon, který nastrčíš na pin k tomu určený. Podle zvukového signálu pak poznáš co to dělá a co by jako tomu mělo být. Potřebuješ zjistit jaký zvukový signál to bude vydávat, když tam "zapomeneš" strčit grafickou kartu a jaký zvukový signál to bude vydávat když tam "zapomeneš" strčit ramku. Podle toho pak zjistíš jestli je problém v ramce nebo v grafické kartě. Všechny I/O komponenty jsou zatím odpojené (disky, klávesnice, myš, usb, externí periferie). Můj postup ovšem předpokládá, že máš jistotu, že si zvolil správnou desku k procesoru. Jinak bys to samé musel udělat i s procesorem.

Nakonec můžeš zkusit podle manuálu vyresetovat nastavení BIOSU čili clearnout CMOS. Tím resetuješ nastavení na tovární.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]