Nejste přihlášen/a.
Chybí nejpodstatnější údaj. Podrobný popis čím, kam a jak je připojený monitor.
Dále by nebylo na škodu uvést typ monitoru a zda jsou na grafice (nové i staré) zapojeny všechny napájecí konektory.
Pro vyzkoušení vyndej grafiku a kabel monitoru připoj do základní desky, monitor by měl naběhnout na integrovanou grafiku. Pak mrkni do Biosu, jestli není přídavná grafika zakázaná.
Jen doplním: K původní sestavě byl minitor také zapojen přes HDMI? Jestli ne, může být třeba ho ručně zapnout, vlézt do Menu a nastavit správný zdroj signálu - HDMI.
Takže, sehnal jsem si procesor 6 generace, spustil počítač, stáhnul si nejnovější update BIOSu, restartoval a dostal se do BIOSu kde jsem dal aktualizace z Flash disku. Aktualizace proběhla, monitor zčernal a 10 minut nic. Tak jsem ho vypnul, počítač znovu naběhl už s novou verzí BIOSu. Dal jsem tam tedy nový procesor i5 s Kaby Lake a zapnul jsem ho, ale jediný co se stalo bylo, že se na vteřinu roztočili větráky + rozsvítila deska s kartou a 2 vteřiny nic. Poté seto opakovalo pořád dokola.Teď mám zase ve skříny staré komponenty na stejný zdroj a uplně v pohodě, takže to zdrojem pravděpodobně nebude.Nějaké nápady?
Jasně, ale já jsem nepředpokládal, že někdo může koupit nekompatibilní desku a procesor. Takže pokud víš že ty dvě věci jsou kompatibilní, pak by se postupovalo tak jak jsem psal. Zapojit procesor už není tak těžké, hlavně zapojit ventilátor a chladič na CPU, aby dobře doléhal.
Satam:
Pokud si to kupoval přes internet můžeš vrátit procesor nebo desku, pokud jsou nepoškozené do 30 dnů. Přečti si podmínky eshopu. Můžeš taky zažádat o výměnu za jiný komponent a když tak doplatit nebo oni ti vrátí. Musíš se s nima domluvit.
První věc co máš udělat je, že zapneš tzv. speaker, což je mikrofon, který nastrčíš na pin k tomu určený. Podle zvukového signálu pak poznáš co to dělá a co by jako tomu mělo být. Potřebuješ zjistit jaký zvukový signál to bude vydávat, když tam "zapomeneš" strčit grafickou kartu a jaký zvukový signál to bude vydávat když tam "zapomeneš" strčit ramku. Podle toho pak zjistíš jestli je problém v ramce nebo v grafické kartě. Všechny I/O komponenty jsou zatím odpojené (disky, klávesnice, myš, usb, externí periferie). Můj postup ovšem předpokládá, že máš jistotu, že si zvolil správnou desku k procesoru. Jinak bys to samé musel udělat i s procesorem.
Nakonec můžeš zkusit podle manuálu vyresetovat nastavení BIOSU čili clearnout CMOS. Tím resetuješ nastavení na tovární.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.