Nejste přihlášen/a.
Ahoj, existujou webové stránky opravdu zdarma?
Když se pokouším založit webovou stránku zdarma kdekoli, všude po mě chtějí platit hosting nebo doménu.
Existuje několik poskytovatelů hostingu zdarma (většinou s protislužbou vložené reklamy). Kompletní webové stránky zdarma je také možné sehnat, ale většinou formou programů, ve kterých si stránky přes grafické rozhraní sami sestavíte. Toto řešení je po stránce kódu většinou naprostý paskvil, se spoustou nepotřebného balastu, což se pak projevuje v umístění ve vyhledávačích.
Z poskytovatelů hostingů zdarma bych uvedl především webzdarma.cz - mám vlastní zkušenosti a z poskytovatelů kompletních webových stránek včetně webhostingu bych uvedl webnode.cz, případně weebly.com v angličtině (ten není v česku tak profláklý a má více šablon).
Webové stránky opravdu zdarma si vytvoříte buď Vy sám, nebo Vám je vytvoří některý známý. Budete-li stránky chtít umístit do internetu, potřebujete k tomu doménu (název Vašeho webu) a místo, kam stránky vložíte (hosting).
Obojí lze pořídit souběžně, nebo každé zvlášť. Porovnejte si různé služby a vyberte to, co Vám bude nejlépe vyhovovat.
Já mám dobrou zkušenost s TELE3 → k ceně domény (cca 200 Kč za rok) přidává 20 MB prostoru pro web. Tzn., že za hosting nepříliš velkého webu tedy nemusíte nic platit.
Pokud nepoužijete nějaké pokročilé nástroje a vystačíte si se základními a doménou pod webnode.cz tak nic neplatíte.
Jako jak použít? Nechápu o čem to mluvíte. Musíte si nejdříve přečíst co za to zdarma dostanete. Některé věci jsou zdarma jiné ne. Nikdo vám nedá opravdu vše komplet zdarma, leda by vás chtěl podvést, jako to udělalo například Moxo. Pozor na to komu svěřujete svá data a data o uživatelech vašeho webu! Na internetu existují taky zloději dat.
Webová stránka zdarma má svoje omezení. Záleží co vlastně na tu stránku chceš dát. Na co to máš? Jde ti jen o psaní článků (na to by ti stačil blog, blogy se dají zařídit opravdu zdarma) nebo potřebuješ nějaké forum? Vždy musíš zvážit náročnost provozu, kolik tam bude chodit lidí, aby to nebylo moc pomalé. Taky aby technologie kterou chceš použít (v závislosti na softwaru) byla podporovaná na hostingu zdarma. Hostingy zdarma mají různá omezení. Dostaneš například omezený trafiik, který když vyčerpáš už po dvou týdnech tak ti stránka přestane fungovat a to nechceš.
Webovou stránku chci vytvořit pouze informace o našem spolku z jedné hry.
Takže jen informace a nějaké odkazy na you tube nic víc.
Pro tyto účely lze použít opravdu již ty nahoře zmiňované. Nejjednodušší je použít Webnode nebo Blogger od Googlu. Webnode je na tvoření stránek, Blogger na tvoření blogu, pro váš účel je dostačující. Už jen srovnat výhody a nevýhody...
Vlastně taky jsem si napsal takovou stránku. Když tak mohu poslat odkaz na blog soukromě, ať vidíte co se ba Blogeru dá dělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.