Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adaptér ethernet 17 nemá platnou konfiguraci

Od: dezik odpovědí: 21 změna:

IT odborníci prosím pomoc!
Jsem ve Španělsku a mám problémy s WI-FI. Doma se normálně na WI-FI připojím a už v Bulharsku mi to dělalo problém (řešil jsem kabelem) a teď i ve Španělsku. Všichni kolem a i já na mobilu, jsou vesele připojení a já nic. Když dám diagnostiku, napíše mi to: "adaptér ethernet 17 nemá platnou konfiguraci protokolu ip" ...

Předem mockrát děkuji za rady :) a prosím, vše vysvětlovat polopaticky, v terminologii nejsem zcela zběhlý :)

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych se zaměřil na to, proč vám to píše, že máte problém se 17ým adaptérem, když v pc máte max dva ( připojení k místní síti (ethernet) a bezdrátový adaptér (wifi+bluetooth)). Pár dalších připojení Vám vytvoří třeba různé tunelovací programy jako Hamachi, virtualizační nástroje typu VMware atd, ale mít 17 síťových adaptérů je krapet moc...

Takže bych šel okamžitě zkontrolovat síťové připojení -> Start -> napsat ncpa.cpl a spustit -> otevře se okno síťová připojení. Tady zmáčkněte klávesu PrintScreen, čímž uděláte otisk obrazovky. Pak otevřete malování (Start -> napsat malování) a do něj obrázek vložte. Ten poté vložte i sem, pro další diagnostiku.

To samé udělat i se správcem zařízení -> Start -> napsat devmgmt.msc a spustit -> rozkliknout položku síťové adaptéry, udělat Printscreen ...

Nakonec bych poprosil o výpis příkazu ipconfig. Start -> napsat cmd a spustit -> napsat příkaz ipconfig /all> c:/aaa/bbb.txt

Tento příkaz vypíše všechny parametry sˇíťových adapteru a výstup odešle do souboru BBB do adresáře AAA. Ten je nutný před spuštěním toho příkazu vytvořit, protože nejspíš máte zapnuto řízení uživatelských ůčtů, tak nemůžete zapisovat na disk c: bez potvrzení a tím by náš příkaz nefungoval.

dezik
hodnocení

Předem díky :)

Adaptér ethernet 17 nemá platnou konfiguraci
Adaptér ethernet 17 nemá platnou konfiguraci #2
Adaptér ethernet 17 nemá platnou konfiguraci #3

Všechny TAP adaptéry jednotlivě odmazat přes správce zařízení ( Start -> devmgmt.msc ) pravé tlačítko -> odinstalovat (nezapomenout zatrhnout možnost "odebrat ovladače pro toto zařízení"). Po restartu zkontrolovat, zda se neobjevily znova. V podstatě čistší řešení je odmazat úplně všechno, ale jen u těch tří prvních adaptérů nezatrhnout to "odebrat ovladače". Po restartu by se měly ony tři adaptéry doinstalovat a nastavit, zatímco ty TAP už ne.

dezik
hodnocení

Díky ... jen prosím, TAP adaptéry, které to konkrétně jsou? Abych náhodou nesmazal něco důležitého? Děkuju :)

14.06.17 12:05

viz obr.

Adaptér ethernet 17 nemá platnou konfiguraci #4
dezik

Mockrát děkuju !

Dejte vědět, zda to dopadlo dobře a internet funguje. Některé programy (ať už chtěné či škodlivé) vytváří síťové adaptéry po restartu znova. Pak je nutné dohledat onen software, který to dělá..

dezik
hodnocení

Takto to ypadá po restartu :)

Adaptér ethernet 17 nemá platnou konfiguraci #5
dezik

Dobrý den

tak mám nové poznatky ... na wi-fi, kterou jsem zmiňoval, už internet běží, občas spadne, ale myslím, že to je špatnou kvalitou sítě (padá nám všem).

Nicméně jsem teď zkoušel notebook na jiné wifi, a zde zase jde opravdu špatně, občas se nenačtě vůbec a když jo, tak hrozně pomalu. Ve stejnou dobu mám zapnutý pracovní notebook a tam to běhá jak víno.

Mám vážné podezření, že to bude HW problém :/

Může, ale problém bych viděl spíše v rozladěním OS. Ty virtuální adaptéry mluví za vše. Já bych si stáhl ze stránek výrobce nový ovladač síťové karty -> dell.com/... a pak bych odebral úplně všechny síťové adaptéry vč ovladačů. Pak bych po restartu nainstaloval stáhnutý ovladač síťovky a jelikož máte winodws10, tak ony si pak stáhnou samy ovladač jak na bluetooth, tak i na wifi. Pokud ne, tak stáhnout růčo -> dell.com/...

No a pokud nemáte ethernetový kabel, tak si prvně stáhněte pouze ten wifi ovladač

dezik
hodnocení

Díky, díky! Odzkouším :)

hodnocení

0x

Nejspíš nemáte zapnutý příjem Wifi. Ethenet totiž nemá s Wifi nic společného.

Polopatčtěji to neumím, protože vůbec netuším, o jakém zařízení mluvíte. Mohu se jen domnívat, že je to "nějaký" notebook. Pokud chcete vysvětlit polopaticky, je přinejmenším vhodné sem napsat přesný typ notebooku.

doplněno 05.06.17 15:51:

Tak ještě 2 otázky: Nemáte náhodou zapnutý režim letadlo? Zobrazí vám notebook po zapnutí dostupné Wifi sítě?

Vpravo dole na liště byste měl najít ikonku Wifi - viz příloha, bude malá a otočená o 45° vlevo. Buď je čistá, nebo je u ní křížek v červeném políčku nebo vykřičník ve žlutém trojúhelníčku. Křížek znamená, že nemáte Wifi připojení a nezobrazí se sítě, vykřičník znamená, že sítě jsou dostupné ale nejste připojen. Kliknutím levým tlačítkem myši na tu ikonku by se měly zobrazit dostupné sítě, ze kterých musíte vybrat tu správnou a připojit se.

Adaptér ethernet 17 nemá platnou konfiguraci #6
dezik
hodnocení

Dobrý den, příjem Wi-Fi zapnutý je.

Ano, je to notebook - Lenovo IdeaPad Y510P ... předem díky :)

dezik
hodnocení

Letadlo nemám určitě, sítě se mi zobrazí :)

To zas až tahle polopaticky nemusíte, jsem vystudovaný počítačový grafik :) je to nějaký hlubší problém jako třeba nastavení síťových připojení, nebo možná vadná síťová karta, ale více už to nedokážu odhadnout ...

Omlouvám se, nevěděl jsem, jak dalece polopaticky;)

Když se zkoušíte připojit k hotelové(?) wifině, předpokládám tedy, že znáte správné jméno, popř. heslo. Pokud se ani pak nepřipojí, pak zkontrolujte nastavení DHCP jak už tu padlo, a jestli ani to nepomůže, odhadl bych to na vadu přijímače Wifi. Ještě mě napadla jedna možnost, a to pokrytí signálem v místě, kde se o příjem snažíte, ale to byste viděl na zobrazení síly signálu dostupných sítí.

dezik
hodnocení

V pořádku, nic se neděje :)

Heslo a jméno mám vše správně - několikrát kontrolováno :)

DHCP jsem taktéž kontroloval ... myslím, že přijímač asi bude vadný, sice jsem teď připojený, ale uvidíme na jak dlouho ...

Kařdopádně díky za rady :)

A když ti to nejde tak dostaneš nějakou IP? Respektivě nedostaneš náhodou IP začínající 169?

dezik
hodnocení

Nene 169 nezačíná ... mám ji nastavenou na automatiku, jestli myslíš tohle?

Neptám se jestli ji máš z dhcp, ale jestli nedostaneš IP začínající 169...
Možnosti od boku (není nějak řazeno):
- vadná síťovka
- možná by stačilo změnit ovladač síťovky
- bordel v pc
- něco ti šahá blbě na připojení, může to dělat i nějaký balík antivir+firewall
- problém na AP/routeru (mimo jiné i proto se ptá na IP)

mot
hodnocení

0x
nemate treba nastavenou na wifi pevnou ip adresu? misto dhcp...

vojtal*
hodnocení

0x

Doporučuji obrátit se na správce sítě, kde se připojuješ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]