Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nabourání do emailu

Od: dana123® odpovědí: 30 změna:

Dobrý den, PC nerozumím, a tomuto už vůbec ne. Jak je možné, že mně nějaký d...l, promiňte, jsem vytočená, mění profilový obrázek na emailu. Jak tomu zabránit, heslo už jsem za tu dobu 2x měnila,opakuje se to.Myslím, že jsem tukla uložit heslo, a při otevření mailu, tam automaticky naskočí. Ale stále nevím, jak je to ale možné, že mně tam někdo vleze. Děkuji za odpovědi a rady co s tím, jak tomu zabránit. Hezký víkend, dana

30 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Z toho, co píšete je zřejmě jediná možnost: Manžel (i když tomu údajně nerozumí) si z vás dělá srandu.

hodnocení

Za manžela dám ruku do ohně, to je technický negramot, neodešle ani mail :)

kepler*
hodnocení

0x

Nejsi s dalšími PC v síti a na tvůj PC nikdo nemá přístup?

hodnocení

Nerozumím tomu, jak s dalšími v síti?... mám ho společný s manželem, ale ten tomu rozumí ještě míň než já...

doplněno 03.06.17 17:34:

Ani já jsem to neuměla, neměla jsem tam vložený žádný obrázek...nejsem nejmladší...

doplněno 03.06.17 17:37:

Ani já jsem to neuměla, neměla jsem tam vložený žádný obrázek...nejsem nejmladší...

iz*
hodnocení

0x

O který e-mail jde a už jste si u něj někdy profilový obrázek měnila?

Podle mne není moc pravděpodobné, že by se někdo "naboural" do soukromého e-mailu. Spíše mne napadá, jestli obrázek nezměnil poskytovatel e-mailu (v případě, že jste sama žádný obrázek nenahrála).

doplněno 03.06.17 22:06:

@Satam: Vidím to podobně, jen jsem to trochu "učesala"...

hodnocení

Poskytovatel emailu, to je kdo? Já jsem tam žádný obrázek neměla, až poté, co se mně tam objevila to hrůůůza, jsem si ho tam dala, už jsem ho měnila 2x, protože mně ho někdo 2x změnil...

iz*

Poskytovatel e-mailu je ten, u koho jste si elektronickou schránku vytvořila → např. Seznam.cz, Google.com, Centrum.cz a mnoho dalších. Píšete-li o fotce, napadá mne, že byste mohla mít Seznam...

vilik*
hodnocení

0x
Spíš myslím, že to dělá někdo z rodiny nebo práce, kdo používá stejný počítač.
Uložení hesla znamená, že každý, kdo otevřel prohlížeč na stránce s přístupem, má jméno a heslo předvyplněné a stačí najet na přihlášení a stisknout tlačítko myši.
A teď se tím možná baví.
Mimochodem, takhle přišel kdysi známý na nevěru přítelkyně. Prý omylem nevymazal její uložené údaje, kliknutím otevřel její mailovou schránku a nestačil se divit.
hodnocení

No to je pecka :), já se zase nestačím divit, co mně tam kdo dá...fuj :)

doplněno 05.06.17 13:11:

Moje heslo znal nejlepší přítel, který mně na dálku vlezl do PC a opravoval, co jsem zpackala. Pokaždé jsem mu volala, co se mi stalo, co s tím...Nechce se mi věřit, že by on, ted jsem si změnila opět heslo,...ale zároveň jsem si zrušila mail, končí za tři dny, tak nevím, jestli ho mám opravdu zrušit, nebo ne, a čekat, jestli se ta fotka zase změní, když heslo nezná nikdo...

hodnocení

0x

Na email mas SW nebo na nej pristupujes pres web?
Nebo je to toto?
Na emailu od seznamu se mi pri pristupu pres web zobrazuji v emailech fota lidi kteri si je tam dali sami.

doplněno 05.06.17 13:10:

SW - program
Zde postovni program pro e-mailove ucty.

hodnocení

Nevím co je SW, ..najedu na seznam a otevřu email, automaticky mám adresu i heslo vyplněné,...já si tam foto nedala, a přesto ho tam mám,...ted už vlastně ho tam mám, protože si smažu hrůzu, co mi tam někdo dá,...

iz*

SW je software, v tomto případě program, jehož prostřednictvím vstupujete do e-mailu. Poskytovatel e-mailu je ve Vašem případě Seznam.cz.

Z věty "najedu na Seznam" odhaduji, že do schránky vstupujete z internetového prohlížeče → např. Firefox, Opera, Chrome, Internet Explorer, ...

A tu fotku Vám s největší pravděpodobností změnil ten "nejlepší přítel" → možná mu to připadá jako "povedený vtip".

Doporučím Vám ještě jednu věc: Změňte si hesla i ke všem službám a webům, k nimž jste se zaregistrovala s tímto e-mailem → obzvláště v případě, že u některé skužby máte stejné heslo, jako jste měla k e-mailu.

E-mail rušit nemusíte, stačí změnit heslo.

A ještě jedno doporučení: Neukládejte si hesla do prohlížeče → pokud už máte název účtu i heslo předvyplněno, může se Vám z tohoto PC dostat do e-mailu i k dalším službám službám dostat každý, komu umožníte PC použít.

hodnocení

Ano, mám prohlížeč Chrome,... SW..vidíte jaké mám znalosti :). Proč by mně tam poskytovatel..Seznam, dával profil.obrázek? Bála jsem se otevřít email, co tam zase bude... Dobře tedy, změním si všude hesla. Pořád si říkám, že by mi to kamarád neudělal, ale on jediný heslo zná. Aby sem nemusel pořád lítat, tak mně tam dal nějaký program a opraví mně to na dálku, jak se říká..důvěřuj, ale prověřuj ! No nic,..děkuji Vám za rady...Mějte se hezky, Danča

iz*

Seznam mne napadl, protože o něm vím, že umožňuje profilový obrázek vložit. Pravdě to jde i u jiných poskytovatelů e-mailu, ale neznám všechny.

U soukromého e-mailu opravdu není moc pravděpodobné, že by jej "haknul" někdo cizí. Mnohem častější je útok někoho z blízkého okolí (rodiny, přátel, známých).

Chtělo by to vymazat uložená hesla. Na to by stačil CCleaner, který je smaže v rámci úklidu.Jestli se toho bojíte najděte si nastavení prohlížeče a tam správu cookies. Cookies nechte vymazat. Ale nevypinejte je úplně protože pak by vás to zas na některé stránky nepustilo. Pro klid duše bych ještě počítač projel programem Spybot pro případ že byste měla v počítači breberku která si zapisuje klávesy které stisknete a někomu odesílá záznam ze kterého pak vyčte vaše hesla.
doplněno 17.06.17 13:33: stahuj.centrum.cz/...
stahuj.centrum.cz/...

Ono jde smazat hesla a nastavit neukladani hesel primo v prohlizeci web stranek.

hodnocení

Panebože, to je pro mně španělská vesnice...nerozumím ničemu. Musela bych si nechat provést tyto změny u toho " kamaráda ". Hesla jsem si změnila, ty nedám už nikomu a uvidím. Děkuji Vám za radu a že jste se zabyval takovou prkotinou. Hezký den danča.

ruzena*
hodnocení

0x

Moc mě zajímá, v jakém programu přistupuje ten Váš přítel do Vašeho pc, aby Vám opravoval Vaše chyby..Team Wiever? Nebo přes Windowsy? A nemáte ve zvyku se někde přihlašovat, třeba na návštěvě, nebo tak podobně? Vypadá to hodně na program, který se dá koupit za cca 6 500 kč a nenápadně ho přes flešku třeba na náštěvě nainstalovat na Vaše pc a tomu člověku pak odesíláte všechno, co napíšete, to znamená i nové heslo při jeho změně. A samozřejmě to lze nainstalovat i na dálku. A vůbec o tom nevíte. Takže rada:

Zformátovat hardisk, nahrát nové Windousy a už nikoho si nepouštět do pc a nikoho nepouštět k pc. Když jdu dělat kafe návštěvě, raději počítač vypnu, když to jinak neumím. To mi za to stojí. A také se NIKDY nepřihlašuju na poštu v cizích počítačích, tabletech, telefonech..Jiné řešení není, protože předpokládám že máte pouhý avast, který je velmi přátelský a do pc pustí kdekoho. Aspon doufám, že máte aspon ten avast. Jinak - nikdy nepodcenujte lidi, že něco neumí, to by se Vám mohlo nevyplatit, třeba Váš manžel či jeho přítel tomu rozumí více než tušíte.

Jinak o tento program by se měli zajímat rodiče malých dětí, aby se nesetkaly s pedofily, aniž byste to tušili.

Ale no tak... To je zas rada. Přeinstalovat widle. Proboha proč. Psal jsem radu na ten spybot. Ten musí Spyware najít, má to v popisu práce. Kelogger není nic jiného než špión takže tvoje rada stojí za starou belu.
ruzena*

Vážený, nechápu, proč máte pocit že jen Vy víte, jak napravit chybu, že jsem si někoho pustila do počítače či k počítači. Více lidí přece více ví. Jinak by tu každému na dotaz stačila jen jedna odpověd.

Když paní změnila heslo a přesto se jí to zase stávalo, tak bych to viděla spíše na někoho, kdo má přístup k počítači či do počítače.

Nemusíte tomu samozřejmě věřit, ale programů, přes které přistupujete na dálku do cizího počítače je velká spousta, protože je tu nesmím ale vyjmenovat, tak aspon Vám povím, že mě jednou má známá, které jsem přes jeden program často opravovala počítač na dálku, měla tehdy ještě XP, volala celá zoufalá, že jí uplně spadl počítač a nechce se nastartovat.
Protože bydlela na opačném konci města, nechtělo se mi tam tak daleko, počítač jsem jí nastartovala na dálku a otevřela na dálku. Takže možná ani netušíte, co tyhle programy dokáží.

Proto moje rada paní, kterou jsem jí dala byla taková, po nahrání nového operačního systému už nikomu nedat možnost aby mi šel do počítače, k počítači..O tom to je. Spybot je chvilkové řešení. Pán půjde do pc a je to znova...

Trošku se v dané oblasti orientuju a dovolím si pochybovat, že jediné řešení je kompletní nová instalace včetně zformátování disku. Podle toho jak se zakladatelka vlákna orientuje v počítačové terminologii soudím , že nejvíc co dokáže vlastními silami bude, za přispění zdejších rádců odinstalovat prohlížeč včetně cache souborů a znovu ho nainstalovat. I na to je ale pořád dost času dokud nezjistíme, jestli opravdu nepomůže pouze smazat uložená hesla a nastavit nové, ktere už nebude důvěřivě ukládat . Když to nepomůže, teprve potom můžeme radit další postup. Přes odinstalaci prohlížeče až po výpis RSIT logu a blokaci breberek. Řešit první problém reinstalací Windows je jako zabíjet mouchu na okně cihlou.
doplněno 18.06.17 21:21: Pokud paní povolila vzdálený přístup, možná by se ale mělo začít dotazem na souseda, kterému to povolila, kdo všechno má přístup do jeho počítače a jestli tam náhodou potomka který by se mohl bavit tím že přístup do počítače starší dámy zneužije.
ruzena*

Já se v té oblasti také dobře orientuju. Samozřejmě, že já si umím zformátovat hárdisk a nahrát nový OS se všemi ovladači, ale právě u paní předpokládám, že by si někoho na to zavolala, stačí, pokud má CD s OS, když nějakému studentovi dá 3 stovky a udělá to. Rozumím tomu, že paní to sama nezvládne..

Ale paní jsem to radila proto, aby si pak už do pc a k pc nikoho nepouštěla a nikomu nevěřila, je to tak. Protože není tak zdatná, aby hledala jiná řešení, bylo by tohle řešení pro ni podle mého názoru nejlepší. Ostatně je to na ní, takže uvidí sama...co chce a co nechce. Já jen poradila, je na ní, jakou radu si zde vybere.

hodnocení

Děkuji Vám za radu, máte pravdu,sama to nezvládnu. Prozatím jsem si změnila heslo,které už nikomu nedám. Mějte se hezky a děkuji, že jste se zabývala takovou prkotinou. danča

hodnocení

Děkuji za radu, ale máte pravdu, že vůbec nevím, o čem je řeč. Změnila jsem heslo a to už opravdu nedám nikomu. Zdá se, že to pomohlo. Mějte se hezky a ještě jednou díky, že jste se takovou prkotinou zabýval. danca

Dobrý den,

a jaký obrázek se tam objevil?

19.06.17 09:03
hodnocení

Hrozný !

hodnocení

Používá program Team Wiever. Já se nikde na PC nepřipojuji. A ted Vám nerozumím s tou fleškou...mohl by si něco z toho co říkáte na tu flešku nainstalovat tady u mně? Už mně neděste :), muž v tom prsty nemá, ten je na tom s vědomostmi ještě hůř nšž já,...bylo mu 70 a mně bude. Hezký den.

ruzena*
hodnocení

0x

Paní Dano, já to sem napíšu ještě jednou, protože jde o program, o který by se měli zajímat rodiče dětí, o kterých neví, s kým si píší. Jakkoliv se to může zdát někomu nepřijatelné, tak v případě dětí to naprosto přijatelné je.

Nedávno opět bylo v televizi, jak se malé děti svlékají, fotí a posílají to neznámému člověku a někteří se dokonce s pedofilem i setkají, aniž rodiče něco tuší a to je opravdu velice závažné.

Takže tyto programy bych klidně nazvala i programy na ochranu dětí před trestným činem. Nesmím sem dávat odkazy, ale zadejte dotaz na google a vyberte si, cena začíná na 6 500 kč.

A ted vysvětlení.
Kdo si takový program koupí, nahraje si ho na flešku a pak třeba k Vám přijde na návštěvu, ho může zneužít.
Poprosí Vás o kafe a zatímco Vy se pachtíte v kuchyni s kávou, aniž byste vypnula počítač, návštěva vsune flešku do počítače ( Vašeho !) a ten program Vám tam nahraje.

Vy nic nepoznáte, ani Váš antivir, zaznamená ho třeba MWAV, ale ten používá málokdo je hodně drahý. Ani NOD, ani Kasperký, natož přátelský Avast ho neregistrují..

Každá klávesa kterou zmáčknete, se odešle tomu, kdo ten program Vám tam dal, obvykle na jeho email. Takže proto nesmíte nikoho pouštět k pc, vezměte si tuto radu k srdci.

Napíšete dopis kamarádce a celý Váš email, který jste jí poslala, jste totiž zároven poslala i špionovi. A nemusí to být jen email, odešle se všechno, takže rodiče vidí, na jakých stránkách se pohybovaly jejich nezletilé děti, co odepisují na facebooku, atd. Z tohoto hlediska je pro rodiče nenahraditelný. Protože pořád platí, důvěřuj, ale prověřuj.

A samozřejmě pokud se u někoho přihlásíte, třeba i u manžela v jeho počítači, tak zase existují programy, které dotyčnému heslo k Vašemu mejlu prozradí.

Jedna věc mi ale je fakt divná. Vám někdo změní heslo do emailu a Vy se přesto vždy dostanete na svůj email?
Jak to děláte?

To by byla dost velká vzácnost, s tím jsem se ještě nesetkala a počítače opravuju spoustu let. Pokud Vám někdo změní heslo na poště a neřekne Vám ho, jak to, že se do své poštovní schránky vždy dostanete? To žádáte seznam.cz nebo jak?

Jinak počítač není žádná věda. Znám 76 letou paní, co je vyloženě hacker, protože člověk může být starý, ale nemusí být hloupý, takže kdo se rád učí, není pro něj problém se ty věci naučit. Pokud ho počítače zajímají.
O tom to je.

Jinak k počítači bych nepouštěla ani vnoučata...

doplněno 19.06.17 11:42:

Jinak Vás opravdu nechci děsit, ale kdybych chtěla, můžu si u druhého člověka na dálku třeba i zkopírovat jeho celý HDD, není to žádný problém, takže odpověd zní, ano, může si od Vás nahrát cokoliv. Třeba dokonce i fotky.

Když bych měla podezření, že mám špiona Vasju v pc, tak bych si heslo nejdříve napsala na zápisník, pak teprve zapla internet a heslo si tam zkopírovala z toho zápisníku, tím se mu nic neodešle. Protože samozřejmě, když vypnete internet, je on mimo hru.

Hodně radostí s pc.:)

doplněno 19.06.17 11:48:

Jinak jsem si uvědomila jednu perličku. Hodně lidí, například státní správy.., dnes pracuje na počítačích. Aniž to ví, tyto sledovací programy mají ve svých počítačích šéfové a sledují Vás jak pracujete a na čem.
Takže někdo se pak mylně domnívá, že ho "práskl" někdo z kanclu, že coural na netu místo práce, ale není to tak, viděl to šéf osobně.

Nechtěl jsem vás dál podporovat ve vaší snaze děsit lidi a protahovat tuhle debatu ale máte v tom svém pohádkovém scénáři pár hovadin. Pořád vykládáte o ochranných programech pro rodiče té jejich cena začíná na přesných 5600.- Tak jestli si dobře vzpomínám, výborný český Hlídací pes se prodával už za nějakých 1200 a myslím že se dá pořad sehnat. A co se týče skvělého postupu uložit si heslo do texťáku a pak ho do prohlížeče kopírovat , k tomu mě napadá jen dotaz, jak si heslo do toho texťáku zapsat , když keylogger odesílá údaje o stisknutých klávesách na klávesnici. Čili i o tom co píšeš do texťáku :) A jakou logiku má ukládat heslo do nezaheslovaného texťáku nám asi taky vysvětlíš :)
doplněno 20.06.17 08:56: Sorry nešlo o nějakou osobní averzi. Jen nesnáším lidi co jejich první rada při prvním projevu nějakého malware nebo viru je přeinstalovat počítač. A děsit starší paní tím , že někdo koho si pozve domů , nemá nic jiného na práci než ji poslat pro kafe aby jí mohl z flešky zavirovat počítač mi taky připadá trochu kách. Být odborník který se tím živí, Poradil bych paní aby vypnula tu funkci vzdáleného přístupu a místo přednášky o tom kolik levných antivirů neumí detekovat keylogger, bych navrhl řešení v podobě eset online scanneru který umí spustit jednorázovou kontrolu současně s bootováním systému a proto nákazu vidí.
ruzena*

Opravdu nechápu proč Vás dráždí co píšu.

O tom hesle jsem tu psala, že po dobu, co to píšu do zápisníku, tak mám vypnutý internet a tak se nic nemůže odesílat. Nikomu. A pak to jen zkopíruju.

Jinak hlídacího psa také znám už několik pár let, ale toho jsem na mysli neměla, zde nemůžu dát odkazy na opravdu více méně špičkové programy na kontrolu pubertáků, tak si určitě rodiče, které to zajímá, kvůli strachu o své děti, nagooglují to, co mám na mysli. A tyto programy opravdu začínají od 6 500 kč.

Máte tam ještě něco? Musím už do práce víte.

Co se pověsit na někoho jiného Totaku? *smich*

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 20. 06. 2017 09:07:12
Ale můžeš. Můžeš sem přece dát název programu, pokud máš zkušenost, tak klidně i odkaz. Jinak jsou tvoje příspěvky mlácením prázdné slámy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]