Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

4 jádro, ale fungují jen dvě

Od: vlk95® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

je vůbec možné, abych koupil použitý procesor Intel Core 2 Quad Q6700 (4- jádro), ale někdo jej upravil, tak, že ve skutečnosti se jedná jen o dvoujádro? Na procesoru jsou normálně originální nápisy s označením, frekvencí apod.

Koupil jsem místo svého stejnojmenného dvoujádra, čtyřjádro, ale po zapnutí> instalace ovladačů automaticky> restart, který si vyžádal windows> a spuštění se zobrazují všechny nápisy jako by se jednalo o čtyřjádro, ale ve správci úloh jsou zobrazena jen dvě jádra.

Nevím co přesně teď řešit. Prodejce lhal? chyba windows? vadný procesor? moje chyba? špatné ovladače? Prostě netuším co teď vlastně hledat.

Díky za radu.

doplněno 01.06.17 20:20:

Tak ještě jsem si stáhnul HWinfo a to mě taky mate. Zobrazuje čtyři procesory, ale reálně jen u dvou jejich frekvenci.

doplněno 01.06.17 20:35: Samozřejmě jsem hledal na internetu a našel, že existuje možnost omezení jader v BIOSu. Ten mám ale aktuální a možnost omezení jader je vypnutá. (je tam možnost omezit počet na méně než tři pro starší os, ale funkce je vypnutá.

4 jádro, ale fungují jen dvě
4 jádro, ale fungují jen dvě #2
4 jádro, ale fungují jen dvě #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chizuru*
hodnocení

3x
Ahoj,
je možné, že v msconfigu byl systém nastavený bootovat jen se dvěma jádry.

hodnocení

0x
Čip používá jádro Kentsfield které vychází z velmi povedeného Conroe (Kentsfield= 2x Conroe), kde v této extrémní variantě Intel spojil dvě jádra Core 2 Duo do jednoho a tím razantně zvýšil výpočetní výkon vícevláknových aplikací. Tento model je stále vyráběn 65nm technologií.
Intel Core 2 s modelovým označením Q6700 Quad je procesorem s dvakrát dvěmi jádry, z nichž každé pracuje na nominální frekvenci 2.66 GHz (frekvence sběrnice dosahuje 1066 MHz). Procesor používá sdílenou vyrovnávací paměť druhé úrovně (tzv. L2 cache) o kapacitě 2 x 4 MB tedy, tedy vždy dvě jádra mají společnou 4 MB paměť druhé úrovně a dohromady se pyšní dvojnásobnou vyrovnávací pamětí druhé úrovně.
hodnocení

Pokud jsem vaši odpověď pochopil správně, chcete říci, že se sice jedná o reálně 4 jadrovy procesor, ale bude se tvářit jako dvě jádra? Přes to, že každé jádro je reálně dvoujádro.

hodnocení

Tak jsem dnes jeden HDD rušil, čímž jsem musel znovu instalovat windows na HDD jiný. Instalace proběhla už s novým CPU a překvapeně jsem koukal, že už nyní všude zobrazuje 4 jádra. Tak nevím, zda není možné vyměnit procesor bez reinstalce windows nebo se u mě jednalo o chybu.

4 jádro, ale fungují jen dvě #4
4 jádro, ale fungují jen dvě #5
4 jádro, ale fungují jen dvě #6
Ze by kvuli ovladacum?
Vzdy se pri vymene HW doporucuje preinstalovat winn.
hodnocení

Právě že Windows po zapnutí s novým procesorem nainstaloval ovladač s přesným názvem toho procesoru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]