Nejste přihlášen/a.
Mám dva monitory Benq se zničeným displejem, xl2411t a gw2320, a chtel bych je předělat na podsvicené stolky. Nemůžu ale nikde najít schéma zapojení nebo třeba jen popis pinů v konektorech. Zkoušel jste už někdo něco podobného?
Ugh. Se zachováním původní power desky, aby to stálo co nejmíň.
Pokud jede jen podsvícení, je LCD k ničemu, když praskne (od půlitru) vyteče z něj sračka. Vykuchat a použít jen podsvícení. Což je kus plexiskla a zdroj světla - LED nebo minizářivky. Propojovat piny z konektoru, když elektroniku netřeba? To podsvícení utáhne i jeden ten zdroj ale celý projekt je trochu krkolomný.
Ať už je podsvit pomocí LED nebo CCFL trubice tak není potřeba žádný popis pinů, přívody pro podsvit jsou vždy zřejmé, zvlášť když se z rámečku vykuchá ten vadný LCD panel. Já zase takto vyrobil pár osvětlených vystražných cedulí, místo LCD jsem vložil potištěnou fólii pro zpětnou projekci, pak stačí překrýt sklem/plexisklem a je hotovo. Pro CCFL je potřeba použít invertor, pro LED stačí patřičný zdroj proudu.
Původní zdroj lze samozřejmě použít, jen je potřeba zablokovat přepínání do STBY módu při nepřítomnosti synchro signálu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.