Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit soubor z micro SD-karty?

Od: tumen odpovědí: 11 změna:

Nejde mi odstranit soubor z microSD-karty. Vložím kartu do adaptéru, pak do počítače, otevřu soubor a ten nelze odstranit-vymazat. Co s tím?

Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nějak ti nerozumím. Otevřený soubor se nedá vymazat, vymazat se dá jen zavřený. Zkus otázku upřesnit, konkretizovat.

tumenn
hodnocení

Moc se v tom nevyznám. Potřebuji na tu kartu nahrát nový soubor, ale nejdřív bych měl odstranit ten starý. Nejde mi to.

Ta karta může být také zamčená. Co to je za soubor a odkud se na kartu dostal? A ještě co to je za soubor, prosím konkrétně, nejlépe název včetně přípony.

tumen
hodnocení

Jedná se o kartu z navigace. Chtěl bych si nahrát nové aktualizované mapy. Jsem v tomto oboru velmi slabý, jen to zkouším. Přeformátovat kartu - co to je?

Původní mapy určitě nemaž! Zazálohuj si je do PC. jinak se ti podle toho, co o sobě tvrdíš, klidně stane, že za chvíli nebudeš mít nejen nové mapy, ale vůbec žádné.

Doporučoval bych ti sehnat ve svém okolí někoho, kdo se v tom vyzná a pomůže ti a naučí tě to. Na dálku si na to netroufám.

hodnocení

0x

Proč odstranit soubor, že se tam již ten nový nevejde? Pokud tam máš pouze ten jeden soubor, tak přeformátuj kartu. Jinak, otevřeš kartu (ne soubor) soubor vezmeš myší a přetáhneš na koš. Nebo soubor označíš levým tlačítkem myši a zvolíš odstranit. Možností je spousta.

tumenn
hodnocení

Právě že mi to nejde ,, to odstranit,, Klikám na to a ono nic.

ben®

Dobrý den, zkuste ten soubor třeba přejmenovat nebo přesunout jinam. Pokud to nepůjde, tak kartu zformátujte. Pokud formátování selže, tak je karta poškozená a můžete ji vyhodit. Ovšem, vyzkoušet to můžete i v jiném PC. Zdravím!

doplněno 19.05.17 21:42:

tumen - pokud máte v PC nový soubor map, tak ho přejmenujte přesně podle názvu toho staršího souboru na kartě (opravdu zcela přesně). Tento soubor potom zkuste kopírovat na kartu a po hlášce, zda chcete původní soubor přepsat, volte ano. Třeba se to podaří a starý soubor bude nahrazen tím novým. Jestli má ta karta na svém těle nějaký zámeček (přepínač), tak ho zkuste posunout do jiné polohy a kartu odemknout - potom už by neměl být problém.

doplněno 20.05.17 19:42:

totak - o zamčené kartě (pravda, nikoliv adaptéru) je zde zmínka již 2x, ale tazatel se už neozval.

Možná zámeček našel, možná tápe stále.

Souhlasím s tebou, přesto doporučuji mapové soubory na kartě zazálohovat, protože se klidně může stát, že při pokusu o zkopírování nových map dojde ke smazání nebo nevratnému poškození těch starých. Už se mi to stalo a byl jsem za tu zálohu dost šťastný.

still10k*
hodnocení

0x

Kartu prostě zformátujte, tím se smaže i ten problémový soubor.

Takových rádců a nikoho netrklo že to strkáš do adaptéru? Prosímtě, ty adaptéry microSd / Sd mají na boku mrňavý bílý zámeček. Lidi jak to strkají do slotu trochu přihnou ke straně a zámeček se posune do polohy LOCK. Takovou kartu nesmažeš ani nezformatujes. Cvakni zámeček zpátky a máš po problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]