Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zřízení Wi-Fi

Od: kol odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

píšu ohledně zřízení domácí wi-Fi, protože zatím mám z běžného routeru připojený kabel až k PC. Jsem v tomto ohledu ale laik a nemám zkušenosti s výměnou routeru. Je k nastavení potřeba provider nebo to člověk zvládne sám, např. jako při nastavování připojení v novém PC při nastavování IP a DNS atd.? Budu rád za každou radu, děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Koupíte si třeba něco takovýho:
alza.cz/...

Vybalíte, pak ten síťový kabel vytáhnete z počítače a píchnete do vstupu té krabičky, dalším kabelem propojíte výstup a PC. Takže PC bude pořád na kabelu jako doposud, akorát na tom kabelu bude i tahle věc. Připojíte k elektřině, zapnete. Pak si na PC otevřete internetový prohlížeč, vyplníte adresu co je v návodu, a otevře se vám konfigurační stránka, kde vyplníte název wifi, heslo atd.

A to je vše, už to jede.

rv*
hodnocení

0x

Musíte vědět, proč wifi chcete. Kabel je totiž samozřejmě lepší.

hodnocení

0x

Jen se zeptám. Nový note boo mám na kabelu, ale než se všechno nainstalovalo, normálně fungoval, prý sousedi mají a to stačí. Jak to je?

doplněno 19.05.17 16:17:

Asi fakt chaoz. Note book jsem otevřela a zapla a on fungoval. TaK to bylo asi 3 dny, než přišel zeť a dal ho na stůl a napojil el, kabel, klávesnici, obrazovku a sluchátka. Když se to všechno vytahá a note book zůstane bez ničeho, internet jde normálně.

doplněno 19.05.17 16:18:

Jo a mladým na telefonech také funguje všechno, když zvednou ruku ke stropu a chviličku počkají.

Trošku chaotický dotaz. Ty to máš přes kabel ale chytáš wifi od sousedů? Ano když oni mají wifi a je to přes zeď v dosahu slušného signálu , internet ti na to samozřejmě běžet může. Akorát že každý normální člověk, který si pořídí "krabičku " Hned po prvním zapnuti nastaví heslo. Pokud ti soused heslo nedá, neměla bys se přes něj na internet dostat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]