Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
píšu ohledně zřízení domácí wi-Fi, protože zatím mám z běžného routeru připojený kabel až k PC. Jsem v tomto ohledu ale laik a nemám zkušenosti s výměnou routeru. Je k nastavení potřeba provider nebo to člověk zvládne sám, např. jako při nastavování připojení v novém PC při nastavování IP a DNS atd.? Budu rád za každou radu, děkuji.
Koupíte si třeba něco takovýho:
alza.cz/...
Vybalíte, pak ten síťový kabel vytáhnete z počítače a píchnete do vstupu té krabičky, dalším kabelem propojíte výstup a PC. Takže PC bude pořád na kabelu jako doposud, akorát na tom kabelu bude i tahle věc. Připojíte k elektřině, zapnete. Pak si na PC otevřete internetový prohlížeč, vyplníte adresu co je v návodu, a otevře se vám konfigurační stránka, kde vyplníte název wifi, heslo atd.
A to je vše, už to jede.
Jen se zeptám. Nový note boo mám na kabelu, ale než se všechno nainstalovalo, normálně fungoval, prý sousedi mají a to stačí. Jak to je?
Asi fakt chaoz. Note book jsem otevřela a zapla a on fungoval. TaK to bylo asi 3 dny, než přišel zeť a dal ho na stůl a napojil el, kabel, klávesnici, obrazovku a sluchátka. Když se to všechno vytahá a note book zůstane bez ničeho, internet jde normálně.
Jo a mladým na telefonech také funguje všechno, když zvednou ruku ke stropu a chviličku počkají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.