Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jakou tiskárnu byste mi doporučili. Jedná se o použití v domáctnosti, tisknutí dokumentů, kopírování a skenování. Děkuji za odpověď
Pro domácí použití jedině inkoust, doporučuji jakoukoliv Canon PIXMA s dělenými inkousty (každá barva zvlášt).
(Podotýkám, že jsem uživatelem laserové, jehličkové, termosublimační, ZINK, klasickéhé termo i inkoustové tiskárny )
Někdy na PIXMĚ netisknu třeba měsíc a žádný problém, mám jí asi už 5 let.
Souhlasím. Jedinou podmínkou je tisk alespoň 10ti stránek denně. PIXMU jsem měl, netiskl jsem aspoň 10 stránek denně a za rok a půl šla na SD. Budiž jí země lekhá.
Jinak jsem též uživatelem laserové, jehličkové a termo tiskárna, ale doma mám barevnou kancelářskou laserovku (ne kombinaci, mám extra skener) a pro domácí použití naprosto vyhovující s výhradou tisku fotek.
Hodně záleží na tom, kolik chceš za tiskárnu dát peněz.
Pokud jsi ochotná zaplatit vyšší částku, tak je dobrá investice buď černobílá nebo barevná laserová tiskárna. Má celkem nízké náklady na tisk a nestane se ti, že zaschne inkoust nebo se ucpou tiskové trysky.
Také prostorově zabere tiskárna více místa.
Když koupíš inkoustovou tiskárnu, tak jsou problémy, že pokud dojde některá barva, tak tiskárna přestane tisknout. Barvy při delší době nepoužívání tiskárny zasychají. A tisk inkoustem je dražší, protože spotřeba inkoustu je prostě větší.
Položte si otázku, jak moc a zda vůbec potřebujete barvu. Pokud jen výjimečně a máte možnost si ji vytisknout jinde, tak jednoznačně doporučuju laserovku.
Konkrétní typ neuvádím, ony se zas až tak dramaticky neliší. Vemte co se vám líbí a je pro vás dostupné.
Jestli je pro vás barva přece jenom důležitá, i tak bych zvažoval barevnou laserovku, a třeba i použitou z druhé ruky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.