Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Také jste určitě slyšeli o tom novém kybernetickém útoku, který je prý strašný. Já četla, že prý Windows 10 není zasažen. Myslíte že to tak zůstane, nebo můžeme čekat to nejhorší. A co je nejlepší obrana?
Nemám z něj vůbec strach - přijde mi k smíchu, že by mě nekdo chtěl takto vydírat, hlavně čím by mi vyhrožoval? Ztrátou dat v PC? - ať si poslouží, mám vše zálohované. Zablokováním PC? Jednak mám náhradní, jednak přece není problém format c: a reinstal.
Jiná písnička je třeba ten útok na nemocnice a pod - to je docela průšvih, zabezpečení sítí je leckde dost tristní
Před časem jsem si v podstatě jen z dlouhý chvíle nainstaloval na můj zkušební komp Linux Mint. Zatím to vidím tak, že už asi na žádný komp, co máme doma nebudu shánět jakoukoliv verzi Windows. Pro běžný domácí použití je Linux naprosto vyhovující. Navíc chodí bez tuny různých podpůrných programů a drtivá většina virů se mu obloukem vyhýbá.
Ne, celkem strach nemám. U e-mailů si kontroluji, od koho co přichází, podezřelé neotvírám a hned označuji ,,spam,,.
Ani toho moc nestahuji. Důležité věci mám v papírové formě. O fotky strach nemám, protože je sem nedávám. Možná, že v určitých věcech PC negramotnost, je zde výhoda.
Mám nainstalovaný dobrý bezpečnostní systém a v pravidelných intervalech se vše samo kontroluje. Občas zkontroluji sama ručně. Pravidelně i aktualizuji.
Nevím, jestli jsem odpověděla dobře, ale mě to takhle stačí, zrovna tak i obyčejný telefon, který mám hlavně na volání a SMS zprávy.
Neslyšela (v únoru ani teď, informace jsem si našla před pár minutami) a strach nemám → stačí si dát trochu pozor. Za téměř 20 let v internetu jsem se s žádným virem "nepotkala"...
Nejlepší obrana je prý aktualizovaný systém + aktualizovaný antivir. Nevím, používám neaktualizovaná Windows XP (nikdy!) a žádný antivir...
Podle mne stačí neklikat na "každou blbost"...
S útoky můžete počítat i v případě Windows 10.
Pár odkazů:
Tak jste mne uklidnili. Já žádné podezřelé emaily nerozklikávám, ale stahuju hodně z YouTube a z Ulož to. V obou případech jde o filmy, reportáže, nebo z YouTube záznamy zpráv z jiné země. Tak si dám na týden pohov a ono se to do té doby zklidní. Díky všem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.