Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte strach z toho vyděračského viru?

Od: suzymon® odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny. Také jste určitě slyšeli o tom novém kybernetickém útoku, který je prý strašný. Já četla, že prý Windows 10 není zasažen. Myslíte že to tak zůstane, nebo můžeme čekat to nejhorší. A co je nejlepší obrana?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nemám z něj vůbec strach - přijde mi k smíchu, že by mě nekdo chtěl takto vydírat, hlavně čím by mi vyhrožoval? Ztrátou dat v PC? - ať si poslouží, mám vše zálohované. Zablokováním PC? Jednak mám náhradní, jednak přece není problém format c: a reinstal.

Jiná písnička je třeba ten útok na nemocnice a pod - to je docela průšvih, zabezpečení sítí je leckde dost tristní

hodnocení

0x

Před časem jsem si v podstatě jen z dlouhý chvíle nainstaloval na můj zkušební komp Linux Mint. Zatím to vidím tak, že už asi na žádný komp, co máme doma nebudu shánět jakoukoliv verzi Windows. Pro běžný domácí použití je Linux naprosto vyhovující. Navíc chodí bez tuny různých podpůrných programů a drtivá většina virů se mu obloukem vyhýbá.

Jojo - něco na tom bude . Zrovna nedávno jsem předával stroj a zákazník mi povídá, že antivir u mašiny neřeší, protože stejně ten největší vir (Windovs) už je na počítači... *smich*

doplněno 14.05.17 21:44:

Mimochodem - vydali záplatu i pro starší verze Widlí

technet.idnes.cz/...

hodnocení

0x
Ne je mi to jedno. Az ho dostanu , tak vse smazu a nainstaluju nanovo :)

pohanka*
hodnocení

0x

Ne, celkem strach nemám. U e-mailů si kontroluji, od koho co přichází, podezřelé neotvírám a hned označuji ,,spam,,.

Ani toho moc nestahuji. Důležité věci mám v papírové formě. O fotky strach nemám, protože je sem nedávám. Možná, že v určitých věcech PC negramotnost, je zde výhoda.

Mám nainstalovaný dobrý bezpečnostní systém a v pravidelných intervalech se vše samo kontroluje. Občas zkontroluji sama ručně. Pravidelně i aktualizuji.

Nevím, jestli jsem odpověděla dobře, ale mě to takhle stačí, zrovna tak i obyčejný telefon, který mám hlavně na volání a SMS zprávy.

iz*
hodnocení

0x

Neslyšela (v únoru ani teď, informace jsem si našla před pár minutami) a strach nemám → stačí si dát trochu pozor. Za téměř 20 let v internetu jsem se s žádným virem "nepotkala"...

Nejlepší obrana je prý aktualizovaný systém + aktualizovaný antivir. Nevím, používám neaktualizovaná Windows XP (nikdy!) a žádný antivir...

Podle mne stačí neklikat na "každou blbost"...

S útoky můžete počítat i v případě Windows 10.

Pár odkazů:

Kybernetický útok/...

Zákeřný ransomware

Odstranění 94 typ/...

Máte strach z toho vyděračského viru?
Rict ze jste se s virem na svem pc nikdy nesetkala nemusi znamenat ze tam uz ted nemate pěknou sbírku. O to jim totiz jde. Neprozradil se. Pokud to tedy neni jen neco co ma opravdu škodit. Treba ve chvílích kdy nejste u pc rozesilate spamy nebo utocite v botnetu :)

hodnocení

0x
Já mám strach spíše že samotného systému W10.Po poslední aktualizaci Creators Update mi zcela zkolabovalo PC. Což o to, data mám samozřejmě kompletně zálohovaná, takže jsem o nic nepřišel. Jenže s Microsoft ČR jsem problém řešil cca 3h..a bez výsledku.
Kompletní přeinstalace PC a dalšího nutného softwaru mne stála cca 20h času.
Opravdu jsem skřípal zuby a můj slovník by rozhodně nikdo na srazu skautů použít nemohl.

hodnocení

Tak jste mne uklidnili. Já žádné podezřelé emaily nerozklikávám, ale stahuju hodně z YouTube a z Ulož to. V obou případech jde o filmy, reportáže, nebo z YouTube záznamy zpráv z jiné země. Tak si dám na týden pohov a ono se to do té doby zklidní. Díky všem.

davidc

Většina těchto virů je právě z přilohy z emailu. Stačí se vyvarovat emailům od lidí, co neznáte a není problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]