Zdravím,omlouvám se jestli je to tady podruhé ale když jsem vložil tenhle příspěvek tak se tu neukázal,tudíž ho píšu po druhé. A teď k věci:koupil jsem si DDR3 1600 MHz ram,jež podporuje má základní deska Asrock N68C-GS4FX.Jenže ta ram tam nepasuje.Ten čtvereček který to jakoby rozděluje na dvě části je jinde než u staré ramky.(viz foto). Nechápu proč,když tu ram má podporovat moje deska.Kde je chyba?
Také ne. Na HyperX Fury by mělo vypadat takto - příklad - HX313C9FW/4.
doplněno 11.05.17 22:27:
Už jsem chybu našel. Tvá deska je combo, podporuje DDR2 a DDR3. Má 2 sloty pro DDR2 a 2 sloty pro DDR3,. Tvá původní RAM je nejspíš DDR2. Tu novou musíš dát do slotu pro DDR3. Má to jeden háček - nelze v desce kombinovat DDR2 s DDR3, vždy musíš použít jen jeden druh.
Jen znovu opakuji: Nesmíš kombinovat oba druhy RAMek! Můžeš tím zničit základní desku!
wtfidontknow
Tak já nevím,ale u mě snad nejde nic bez komplikací zapojil jsem ramku, zapnul pc ale monitor hlásí že mám zkontrolovat kabel.Ale pc funguje,jen ten monitor..
Takže na 99% to, co jsem říkal. Tvůj CPU je primárně určen pro socket AM2+, kde spolupracuje s paměťmi DDR2. Je schopen pracovat i v desce se socketem AM3, ovšem jen v případě, že deska umožňuje použití pamětí DDR2. S paměťmi DDR3, bohužel nespolupracuje, musel bys desku osadit CPU pro socket AM3, pak ti to bude chodit.
Takže máš 2 možnosti: Buď sehnat CPU pro AM3, a nebo DDR3 RAMku vrátit (prodat, vyměnit) a pořídit DDR2 tak, abys zvětšil kapacitu RAM na možné maximum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.