Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zvýšit rychlost ventilátoru v PC

Od: superb02 odpovědí: 2 změna:

Dobrý den

Nedávno jsem přidal do počítače grafickou kartu (nVidia GeForce GTX 660).

Jenže moje Pc sestava se od té doby přehřívá. Zkoušel jsem program SpeedFan jenže v něm neumím zrychlit moje ventilátory.

Trochu se strachuju že tu sestavu spálim.

Informace:

Procesor: INTEL Core I5 3,3 GHz

HDD: WD 1TB

Ram: 8 GB ADATA

Předem děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

query*
hodnocení

0x

Tak to ze speedfan nic neovlivnil neni nic noveho ;) Podle me je to soft, ktery ma tak malou podporu zakladnich desek, ze jej nema cenu ani pouzivat. Dalsi vec je ta, zda vubec tvoje deska podporuje ovladani otacek ventilatoru resp. zda tam kam to pripojujes jsou 3 nebo 4 piny. Alternativni volnbou je koupit ventilator, ktery ma tepelny senzor primo u sebe a na zaklade teploty sam nastavuje otacky, ale nemusi to byt vzdy optimalni. V kazdem pripade bych se moc nebal, ze by se ti PC uvaril, tyto komponenty jsou na to prizpusobene. Pokud by jsi preci jen chtel neco udelat, tak pridej do skrine na zacatek a na konec ventilator aby jsi zvysil prutok vzduchu casem.

praivo*
hodnocení

0x

Jestli se přehřívají komponenty, tak větrák určitě běží naplno a otáčky není nijak možné dále zvyšovat. Zlepši chlazení, například nainstalováním dalšího větráku, výměnou stávajícího za silnější... Komponenty mají tepelnou pojistku, která při přehřívání sníží jejich výkon a zmenší tak "protopený" výkon.Jaké máš vůbec teploty?

@query: Větráky bez senzoru otáček mají 2 piny (napájení). Pak jsou větráky se senzorem bez ovládání otáček, ty mají piny 3 (napájení a senzor) a poslední jsou větráky s řízením otáček, ty mají 4 (napájení, senzor a ovládání). Některé desky prý umí PWM i přes 3-pinový konektor (ovládají přímo napájecí napětí), ale tím si nejsem jist.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]