Nejste přihlášen/a.
Počítač funguje zcela normálně. Rychlost při načítání grafiky, textu apod. je OK. Pouze při načítání stránek v Internetu je neúnosně pomalý. Dříve to bylo v pořádku. Sleduji to asi tak 10 dní. Kde by mohla být chyba? Projel jsem to Ccleanerem, Malwarebytes i Windows Defender. Provedl defragmentaci a pořád nic. Zkontroloval rychlost Internetu - stejná jako dříve. V čem mám hledat chybu.
Dík za radu.
a je to u jakékoliv stránky?
Napadá mě jedině Java, že by se mohla dlouze načítat. Jako první bych doporučil zkusit jiný prohlížeč, je to otřepané, ale většinou to zabere. Pak by šla rovnou hledat chyba u prohlížeče, který zlobí a pokud to bude stejné hledat třeba v té Javě apd.
Hádám že test internetu např. http://rychlost.cz/ je ok
Rychlost se nezměnila, já nemám žádnou závratnou rychlost cca 500KBs, na tu jsem ale zvyklý. Na všech prohlížečích je to stejné.(Chrome, Safari-to je ještě horší, OPera). Co hledat v Javě, takový expert zase nejsem. Některé stránky nabíhají rychleji. Např. třeba "Poraďte"
500kB/s je tragédie... tak to chybu žádnou není potřeba hledat. Poradte.cz by mělo být vždy daleko rychlejší než jiné stránky. Je tolikrát optimalizované z hlediska velikosti stránky, že nemá téměř konkurenci - pak už jedině bílá stránka a text. Jen zdejší animovaní smajlíci jsou nároční.
Velikost HP poradte.cz je 138kB
U idnes.cz je 1,8MB, ten rozdíl je propastný (mají hodně obrázků, samozřejmě)
Zkus jiný prohlížeč. S Firefoxem jsem měl kdysi ten problém, že jsem měl zavirovaný profil nebo PC. Pokažený profil taky dělá divy. Ve Firefoxu se založit nový profil a od toho bych začal. Pokud používáš Operu, Chrome tak s těmi nemám tu zkušenost, ty myslím profily nepoužívají. Ale Firefox zase umožňuje uložení profilu a veškerých osobních dat do tvoji vlastní složky (volitelné umístění).
Další možnost je že na síti nebo na tvém PC je program, který stahuje/odeílá velké množství dat) rád to dělá např. BitTorrent apod. programy založené na technologii torrent. Program běží v pozadí a stahuje kvanta dat, takže síť se přetíží. Něco podobného jsem zaznamenal například u klienta hry WarThunder, když klient analyzuje soubory nebo stahuje data tak na netu nejde dělat skoro vůbec i když máš vysokou rychlost internetu. On třeba stahuje pomalu, ale stejně ten internet úplně zpomalí.
Edit:
Po přečtení příspěvku výše, prohlížeč tedy můžeme vyloučit. Stránky jsou ale čím dál více náročnější na paměť, takže půl megabajt za segundu je slabší. Chtělo by to aspoň 1MB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.