Nejste přihlášen/a.
AHoj chtěl bych se zeptat , nainstaloval jsem windows , smazal jsem předchozí(windows old.) mám 200mb internet ale 2jádro 2,10ghz
4gb ram
grafika : 1gb pamět a 256 mb zběrnice
ale pc je dost zpomalený hraju h1z1 a hra jede trhavě na všechny detaily úplně stejně může mi někdo poradít čím to může být? nejedná se jen o hru ale i celkově o používání pc , internet atd zavirovaný to není mám avast několikrát jsem prohledával systém a nic nenašel děkuji za rady .
Pro laiky může být dobrý program Slimdrivers - jenže ten může nabídnout i nové ovladače, které nejsou k dalším HW kompatibilní... takže např. si zrušíte zvuk.
Osobně bych si tipnul na jiný důvod problému. A pokud se něco reinstaluje, je lepší zformátovat - provést čistou instalaci na formátovaný disk. Vy jste si vlastně smazal a přepsal data o windows, ale všechen sajrajt za ty roky tam nechal...
Dobrý den, použijte program CCleaner a vypněte antivir, resp. nespouštějte např. dva zároveň. JInak, antivir nemusí běžet stále, ale stačí občas udělat kontrolu. Také se podívejte do Správce spuštěných procesů (programů), jaké programy jsou spuštěné - a nepotřebné vypněte. Zdravím!
lukas96 - ne, ten program neznám, ale klidně ho vyzkoušejte.
No to nestačí nainstalovat jen nově Windows. Je potřeba znova nainstalovat spoustu základních ovladačů a o tom tu nic nezmiňuješ. Leccos si Windows najdou samy, ale rozhodně minimálně pokud možno nejnovější možné ovladače grafické karty to chce. Pokud to jen nezmiňuješ, tak je samozřejmě otázka, jestli ta hra běžela předtím, No ale pokud nejde jen o hru, tak bych to viděl, že asi opravdu třeba chybí nějaké ovladače. Druhá ne moc pravděpodobná možnost by bylo málo místa na harddisku, to pak taky běhá zasekaně, ale v dnešní době je těžší mít hned po přeinstalaci málo místa.
Dobrý den , děkuji za připomenutí , grafická karta je nainstalovaná ovladače jsem všechny instaloval pomocí windows update nemám už totiž cd
harddisc mám 1tera právě :/
CD je stejně na nic, to chce novou verzi. Sice Windows asi něco nabídnou, ale to by stejně mohl být problém. Já osobně doporučuju opravdu zajít na stránku výrobce té grafické karty a nebo všeobecně podle značky na web AMD či Nvidia (nebo snad dokonce i Intel) a stáhnout nejnovější tam. A ne vždycky to najde i nejlepší ovladače, pokud jde o základní desku, takže i tam bych podle výrobce možná hledal jejich stránky a tam se podíval po ovladačích. Ale ono to stejně platí o většině hardwaru. To mi připomíná, že bych sám měl možná zase nainstalovat nové ovladače. Další věc, co pravidelně aktualizuju jsou pak video/audio kodeky, tam není lepších než K-Lite codec pack, hlavně i pokud jde o četnost nejnovějších aktualizací.
CCleaner špatný není, jen když člověk nechá výchozí nastavení, může mu to smazat i to, co nechce. Jakýmkoli game boosterům bych se obloukem vyhnul. Něco jiného je MSI Afterburner a obdobné, ale i to může být jen zdroj problémů, takže pro laika ani to ne.
Jakou verzi Windows jste si nainstaloval? Win 10 si berou 1-2 GB RAM.
Pomůže CCleaner - analyzovat a spustit, pak odinstalovat programy SKRZ CCleaner. Defragmentujte disk. Vypněte procesy na pozadí, které nepotřebujete(třeba Skype). Žádné zrychlovače. Vypněte indexaci souborů. A pokud máte v PC malware, tak ho zničte. Případně dokupte SSD a hoďte na něj systém. Nebo zkuste navýšit RAMky. Používejte systém na základě Linuxu(třeba ubuntu). Použijte utility na přetaktování. Těch věcí je hodně.
Můj starý notebook to neskutečně zrychlilo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.