Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet

Od: skacik® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, prosím o radu s připojením k domácí sítě přes WiFi. Na mém notebooku Acer aspire se mi internet zasekavá nebo se vůbec nenačte. Po nějaké době naskočí, ale problém se opakuje. Zkoušel jsem vypnout a zapnout modem ale nepomáhá to. Ostatní přístroje fungují. Předem děkuji za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Žádné konkrétní informace.
V zásadě může být problém:
1) špatná konektivita na poskytovatele internetu
2) pokud jde o wifi tak nejčastější možnost je rušení na kanále, nebo silný signál/rušení tedy na vedlejším
3) jiný problém s NB
4) jiný problém s wifi routerem

Bod 1) lze řešit prověřením konektivity - to ti pořteší vzdáleně poskytovatele
Bod 2) ověříš i tak, že se připojíš ne po wifi, ale přes kabel do lan portu routeru (ideálně vypni wifi). Pokud by se to potvrdilo tak stáhnout třeba program vistubler, přes něj zjistíš obsazenost kanálů a podle toho by se přenastavil tvůj router.
Samozřejmě by bylo ideální zkusit jetli se to neděje jen na tomto NB a jiné zařízení je OK
Další body zatím nemá cenu řešit

hodnocení

0x

maverick@ tazatel píše "Ostatní přístroje fungují."

Jo, to jsem přehlédl...nicméně ostatní přístroje jsou na wifi nebo lan? A stejná místnost?

doplněno 04.05.17 22:00:

Jo a na jiné síti je ten NB v pohodě? Pořád platí dost věcí co jsem psal původně.

mirex*
hodnocení

0x

Zkus nainstalovat nejnovější ovladače wifiny (od výrobce) v notebooku. Někdy naopak pomůže zkusit starší.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]