Nejste přihlášen/a.
Hello, potřebuji poradit. Nainstaloval jsem starší hru Mafia na starší notebook Acer (Win7Pro), hra v pohodě jede, ale nechce se mi spustit bez připojení k internetu.
Příklad 1: Když vypnu internet (soft, i hard), tak se sice spustí proces hry + nějaký rundll32.exe, ale na monitoru se nic neděje, hra nejde (procesy musím sestřelit ručně).
Příklad 2: Když zapnu internet a firewall (Eset Smart Security) nechám v automatickém módu, hra se normálně spustí.
Příklad 3: Když zapnu internet a firewall přepnu do interaktivního režimu (ptá se na vše co nemá v pravidlech), tak se mi při spuštění hry zobrazí pokus o připojení aplikace rundll32.exe (PID3968) ke vzdálenému počítači: games.metaservices.microsoft.com (65.55.162.26). Když komunikaci povolím, hra se rozjede (jako v příkladu 2). Když ji zakážu, hra neběží (jako v příkladu 1).
Co to mám v systému za šmejd? Tipnu si že je to nějaká telemetrická srágora z Redmontu? Ale jak je možné, že se mi bez připojení k tomu serveru nespustí offline hra? To se mi ještě nikdy nestalo. Jak se toho prosím zbavím? Chci hru spouštět i bez internetu
Ani jsem to celé nečetl. podívej: Jelikoz se hra registruje pres Steam tak ano, (internet) potrebujes.
Sice jsi na to nekápl, ale přivedl jsi mě ke správnému řešení, už mi to jede i bez připojení. Takže díky
Pro kolegu wampa aka vymrzovače: Thanks you very much.
Promiň, ale nejsem si úplně jistý, jestli bych zvládl popis řešení bez amerikanismů, nebo jiných ismů, takže radši nebudu dráždit zdejší moudrátory
Sice třeba nechápu tvé anglické pozdravy až se to sem nehodí, ale zkusit to můžeš. Když už jsi otázku založil tak je dobré, aby tu byla i odpověď
Při psaní dotazu jsem si dával velký pozor, aby text byl logický, srozumitelný a obsahoval co nejvíc informací. Aby si to stačilo jen přečíst a člověk znalý okamžitě poznal řešení. Nu, nějak mi nedošlo, že bude někomu vadit můj pozdrav. Tak se omlouvám všem. Odnáším si odsud velké ponaučení, jak přístě pozdravit
Klidně to tu smažte. Nebo ještě lépe, nechte to tu jako memento, čeho se dočká ten, kdo špatně pozdraví, ač přichází s jakýmkoliv dotazem.
Hmmm zvláštní reakce. Založíš otázku, zaujmeš lidi stylem psaní, což je ti řečeno, dotaz vyřešís sám a když tě přemlouvám ať alespoň napíšeš v čem spočívalo řešení, které se může hodit někomu jinému tak napíšeš tohle?
Ok, ty jsi normální, pro tebe to napíšu
satam mě přivedl ke správnému řešení tím, že se ani neobtěžoval si dotaz přečíst. Pochopil jsem, že si budu muset pomoct sám. Tak jsem začal hledat na Google z trochu z jiného úhlu pohledu a narazil na tuto stránku
Podle rad jsem provedl tyto kroky:
. zkontroloval jsem nastavení Průzkumníka her ve Windows, že mám nastaveno, aby nikdy nevyhledával aktualizace
. zastavil a zakázal jsem službu: Program Compatibility Assistant
. modifikoval jsem soubor hosts přidáním těchto tří nových řádků (druhý a třetí nesouvisí s mým problémem, ale z jedné vody na čisto):
127.0.0.1 games.metaservices.microsoft.com
127.0.0.1 music.metadata.windowsmedia.com.akadns.net
127.0.0.1 info.music.metaservices.microsoft.com
. pomocí aplikace Unlocker jsem smazal soubor C:WindowsAppPatchsysmain.sdb
. restart PC
Tohle mělo za následek, že se hra již spouští bez připojování na server microsoftu a spouštění probíhá normálně
Za další možné hledající ti děkuji. Mě zaujalo, že mafia vůbec chce internet, pokud se bavíme o té staré.
Popravdě hry moc nehraju, pokud se tak nedá nazvat podpora uživatelů, ale tohle řešení je i pro mě novinka a rád se poučím.
A jinak ohledně satama...ten nejednal správně a asi brzy dostane přes prsty (takže doufám, že si tohle přečte a uklidní se)
Také mě to zaujalo, proto jsem pátral po příčině. Microsoft skrze aktualizace neustále propašovává telemetrický hovadiny i do Win7, jakoby jim nestačila ta ostuda s Win10. Už dnes mám na seznamu přes 60 aktualizačních balíčků, kterým je lepší se vyhnout a stále přibývají
Přátelé, nepřišel jsem sem dělat nějaké rozbroje, ukončil bych to Každý se někdy špatně vyspí, nebo tak něco.
Peace
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.