Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hra se nespustí bez internetu

Od: still10k* odpovědí: 10 změna:

Hello, potřebuji poradit. Nainstaloval jsem starší hru Mafia na starší notebook Acer (Win7Pro), hra v pohodě jede, ale nechce se mi spustit bez připojení k internetu.

Příklad 1: Když vypnu internet (soft, i hard), tak se sice spustí proces hry + nějaký rundll32.exe, ale na monitoru se nic neděje, hra nejde (procesy musím sestřelit ručně).

Příklad 2: Když zapnu internet a firewall (Eset Smart Security) nechám v automatickém módu, hra se normálně spustí.

Příklad 3: Když zapnu internet a firewall přepnu do interaktivního režimu (ptá se na vše co nemá v pravidlech), tak se mi při spuštění hry zobrazí pokus o připojení aplikace rundll32.exe (PID3968) ke vzdálenému počítači: games.metaservices.microsoft.com (65.55.162.26). Když komunikaci povolím, hra se rozjede (jako v příkladu 2). Když ji zakážu, hra neběží (jako v příkladu 1).

Co to mám v systému za šmejd? Tipnu si že je to nějaká telemetrická srágora z Redmontu? Ale jak je možné, že se mi bez připojení k tomu serveru nespustí offline hra? To se mi ještě nikdy nestalo. Jak se toho prosím zbavím? Chci hru spouštět i bez internetu *plac*

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ani jsem to celé nečetl. podívej: Jelikoz se hra registruje pres Steam tak ano, (internet) potrebujes.

still10k*
hodnocení

Sice jsi na to nekápl, ale přivedl jsi mě ke správnému řešení, už mi to jede i bez připojení. Takže díky :)

Pro kolegu wampa aka vymrzovače: Thanks you very much.

Tak schválně...v čem to bylo?

still10k*
hodnocení

Promiň, ale nejsem si úplně jistý, jestli bych zvládl popis řešení bez amerikanismů, nebo jiných ismů, takže radši nebudu dráždit zdejší moudrátory *andel*

Sice třeba nechápu tvé anglické pozdravy až se to sem nehodí, ale zkusit to můžeš. Když už jsi otázku založil tak je dobré, aby tu byla i odpověď ;)

still10k*
hodnocení

Při psaní dotazu jsem si dával velký pozor, aby text byl logický, srozumitelný a obsahoval co nejvíc informací. Aby si to stačilo jen přečíst a člověk znalý okamžitě poznal řešení. Nu, nějak mi nedošlo, že bude někomu vadit můj pozdrav. Tak se omlouvám všem. Odnáším si odsud velké ponaučení, jak přístě pozdravit*dril*

Klidně to tu smažte. Nebo ještě lépe, nechte to tu jako memento, čeho se dočká ten, kdo špatně pozdraví, ač přichází s jakýmkoliv dotazem.

Hmmm zvláštní reakce. Založíš otázku, zaujmeš lidi stylem psaní, což je ti řečeno, dotaz vyřešís sám a když tě přemlouvám ať alespoň napíšeš v čem spočívalo řešení, které se může hodit někomu jinému tak napíšeš tohle?

still10k*
hodnocení

Ok, ty jsi normální, pro tebe to napíšu *palec*

satam mě přivedl ke správnému řešení tím, že se ani neobtěžoval si dotaz přečíst. Pochopil jsem, že si budu muset pomoct sám. Tak jsem začal hledat na Google z trochu z jiného úhlu pohledu a narazil na tuto stránku
Podle rad jsem provedl tyto kroky:
. zkontroloval jsem nastavení Průzkumníka her ve Windows, že mám nastaveno, aby nikdy nevyhledával aktualizace
. zastavil a zakázal jsem službu: Program Compatibility Assistant
. modifikoval jsem soubor hosts přidáním těchto tří nových řádků (druhý a třetí nesouvisí s mým problémem, ale z jedné vody na čisto):
127.0.0.1 games.metaservices.microsoft.com
127.0.0.1 music.metadata.windowsmedia.com.akadns.net
127.0.0.1 info.music.metaservices.microsoft.com

. pomocí aplikace Unlocker jsem smazal soubor C:WindowsAppPatchsysmain.sdb
. restart PC

Tohle mělo za následek, že se hra již spouští bez připojování na server microsoftu a spouštění probíhá normálně *uf*

Za další možné hledající ti děkuji. Mě zaujalo, že mafia vůbec chce internet, pokud se bavíme o té staré.

Popravdě hry moc nehraju, pokud se tak nedá nazvat podpora uživatelů, ale tohle řešení je i pro mě novinka a rád se poučím.

A jinak ohledně satama...ten nejednal správně a asi brzy dostane přes prsty (takže doufám, že si tohle přečte a uklidní se)

still10k*
hodnocení

Také mě to zaujalo, proto jsem pátral po příčině. Microsoft skrze aktualizace neustále propašovává telemetrický hovadiny i do Win7, jakoby jim nestačila ta ostuda s Win10. Už dnes mám na seznamu přes 60 aktualizačních balíčků, kterým je lepší se vyhnout a stále přibývají *stop*

Přátelé, nepřišel jsem sem dělat nějaké rozbroje, ukončil bych to :) Každý se někdy špatně vyspí, nebo tak něco.

Peace *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]